Hogyan lehet megtalálni és használni a Bitcoin ATM-et

A Bitcoin ATM (más néven Bitcoin kioszk) egy fizikai eszköz, amelyet a Bitcoin és más kriptovaluták készpénzként történő felvételére használnak. A felhasználók a Bitcoin ATM-eket is használhatják a Bitcoin pénzzel történő megvásárlásához, és a megvásárolt kriptopénzeket elküldhetik a szoftveres vagy hardveres pénztárcájukba.

A Bitcoin ATM-ek általában nem lépnek kapcsolatba a hagyományos bankrendszerekkel, mint például a szokásos ATM-ek, ehelyett Bitcoinot és más kriptovalutákat küldenek és fogadnak egy kijelölt pénzváltó szolgálattól.


Mit tehetek egy Bitcoin ATM-en

A Bitcoin ATM-ek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy Bitcoin-jukat valós valós pénzekké konvertálják. Használhatók Bitcoin pénzzel történő megvásárlására is, és a kriptocoinokat átvihetik a kiválasztott Bitcoin pénztárcájukba. Sok Bitcoin ATM más kriptovalutákat is támogat, mint például a Litecoin és az Ethereum.

Milyen Bitcoin-bankautomaták vannak?

A Bitcoin ATM gyártása egy olyan iparág, amely folyamatosan növekszik, és számos olyan vállalat létezik, amely vagy készít Bitcoin ATM-eket, vagy hasonló Bitcoin-pénz konverziós szolgáltatásokat kínál. A két legnagyobb Bitcoin ATM-társaság a Genesis Coin és a General Bytes. Mindkét vállalat több különböző Bitcoin ATM modellt gyárt és értékesít az Egyesült Államokban a különféle üzleti típusok számára. A General Byte más országokba is exportál gépeket.

Csakúgy, mint a hagyományos ATM-eknél, a Bitcoin ATM-e is gyártónként kissé eltér, de az általános funkcionalitás változatlan. Egyesek a Bitcoin mellett más kriptovalutákat is támogatnak. A General Byte ATM-ek többek között a Litecoin, az Ethereum, a Monero, a Dash, a Dogecoin eladását és vásárlását támogatják.


Hogyan lehet megtalálni a Bitcoin ATM-et

Messze a legegyszerűbb módja annak, hogy a Bitcoin ATM-et megtalálja, a Coin ATM Radar, egy ingyenes online eszköz használata, amely felsorolja a Bitcoin ATM-eket a világ több mint 60 országában. Csak annyit kell tennie, hogy felkeresi a Coin ATM Radar webhelyet, és keressen helyet a beágyazott Google Maps widget segítségével. A főoldalon található térkép automatikusan felismeri az Ön aktuális tartózkodási helyét, és megjeleníti a közelben lévő ATM-eket.

Győződjön meg arról, hogy rákattint egy ATM-helyre a térképen, hogy megtekinthesse annak díjait és működési korlátozásait. Egyes Bitcoin-bankautomaták csak a Bitcoin vásárlását teszik lehetővé, míg mások vételi és eladási funkcióval rendelkeznek.


Hogyan használjuk a Bitcoin ATM-et

Míg a Bitcoin ATM használatának lépései a gép gyártójától függően változhatnak, a Bitcoin készpénzre történő cseréjének folyamata általában ilyennek tűnik.

  1. Válassza ki a Adjon el Bitcoin-t or Készpénzfelvétel opciót a főképernyőről.
  2. Adja meg a Bitcoin összegét, amelyet készpénzért szeretne eladni. Gyors módja annak kiszámításához, hogy a Bitcoin mennyit ér dollárban, megkérdezi mobilkészülékének digitális asszisztensét. Például: "Hé, Cortana. Mennyibe kerül 100 dollár a Bitcoin-ban?"
  3. A Bitcoin ATM ekkor vagy megjelenít egy QR-kódot a képernyőn, vagy kinyomtat egy számot egy papíros nyugtára. Nyissa meg okostelefonján a Bitcoin pénztárca alkalmazást, olvassa be a QR-kódot, és küldje el a szükséges Bitcoin mennyiséget a megadott címre.
  4. A tranzakció feldolgozása után a Bitcoin ATM-nek azonnal ki kell utasítania a kért pénzt, vagy megkérheti Önt, hogy kattintson a Jegy beváltása opciót, és beolvassa a kapott papíros nyugtát. A nyugta beolvasása után meg kell adnia a pénzét.

Bitcoin ATM figyelmeztetések

Néhány fontos tényezőt érdemes szem előtt tartani a Bitcoin ATM használatakor.

  • Készpénz nem áll rendelkezésre - A bitcoin bankautomaták mint a kriptopénzek hagyományos pénzzé konvertálásának egyik módszere miatt az eszközök gyakran kifogyhatnak a pénzből, és ennek eredményeként ideiglenesen letiltják a visszavonási funkciót. Ha egy üzletben, például egy kisboltban található Bitcoin ATM használatát tervezi, ajánlatos előre hívni, és ellenőrizni a munkatársakkal, hogy pénz áll-e rendelkezésre.
  • Nincs visszatérítés - A kriptovaluták jellege és az a tény miatt, hogy ezeket nem hagyományos bankok vagy vállalkozások kezelik, a Bitcoin ATM-en keresztül végrehajtott tranzakciók visszafordíthatatlanok. Hihetetlenül fontos kétszer vagy háromszor ellenőrizni, hogy a pénztárca címe helyes-e a Bitcoin és más érmék vásárlásakor.

Ha rossz címre küldi a kriptopénzeket, akkor nincs mód visszaszerezni őket.

  • Magas díjak - A Bitcoin bankautomaták kényelmesek lehetnek, de általában sokkal drágábbak, mint az olyan webszolgáltatások használata, mint a Coinbase és a CoinJar, amelyek készpénzre konvertálhatják a Bitcoin-ot és közvetlenül befizethetik bankszámlájára. A Bitcoin bankautomatái konverziós díjakat számíthatnak fel, amelyek sokkal magasabbak, mint a legtöbb, és arról is tudtak, hogy alacsonyabb árfolyamon alakítják át a Bitcoin-ot készpénzre, mint az online tőzsdék.