Fotó készítése Chromebookon

A Chromebook beépített kamerával rendelkezik, amely lehetővé teszi a fényképek elkészítését, elmentését és a közösségi médiába való közzétételt. Bár az ilyen módon történő fényképezés kissé nehézkes lehet az okostelefonokhoz képest, ez elég egyszerű folyamat. Megmutatjuk, hogyan kell csinálni.


Hogyan készítsen fotót Chromebooktal

Ebben a cikkben feltételezzük, hogy rendelkezik fényképezőgéppel rendelkező Chromebookjával, amely társítva van a Google Drive-fiókjához, és csatlakozik egy nyomtatóhoz.

Fotó készítéséhez indítsa el a Háló alkalmazást, keretezze be a felvételt, és érintse meg a ikont Redőny ikon. Ha először időzítőt kell beállítania, válassza a ikont Időzítő ikon. Választhat 3 vagy 10 másodperces késleltetést.

A Kamera alkalmazást a bal alsó sarokban lévő indítóikonon keresztül nyithatja meg. Használhatja a Launcher alkalmazás keresési funkcióját is.

A kamera alkalmazás megnyitása Chromebookon.

Videó készítéséhez válassza a ikont Videó ikon mellett a Redőny ikon mellett. Ezután használja a Felvétel megkezdése gombot a felvétel elindításához és leállításához.

Akár fényképet, akár videót készít, nagyon fontos, hogy rengeteg megvilágítás legyen a felvételhez. Ha nincs elég megvilágítás, a képek szemcsések lesznek. A tökéletes megvilágítás a természetes megvilágítás (gondolkodjon a szabadban).


Mi a teendő fotózás után?

A képek rögzítése után mindet megtekintheti, ha kiválasztja a legfrissebb fénykép vagy videó indexképét a jobb alsó sarokban. Innen a következőket teheti:

  • Nyomtassa ki a fényképét (az ikon nyomtató formájú).
  • Mentsd el a fényképedet (az ikon lefelé mutató nyíl alakú egy dobozban).
  • Törölje a fényképét (az ikon szemetes alakú).
  • Térjen vissza a kamera alkalmazáshoz (az ikon balra mutató nyíl alakú).

Néha könnyebb képernyőképet készíteni a Chromebookon, mint képet készíteni. Ha mégis, akkor a képernyőképet ugyanott tárolja, ahol a képei vannak.


Kép mentése Chromebookjára

Ez lehet, hogy némelyek számára kissé zavaros lehet. Ne feledje, hogy a Chromebook az ideális felhőplatform. Mivel Chromebookja társítva van Google-fiókjához, azonnal feltételezheti, hogy a fényképeket a felhőfiókjába menti. Ez nem az alapértelmezett eset. Amikor elment egy képet, amelyet a Chromebook kamerával készített, akkor az a helyi Letöltések mappába menti. De megadhatja, hogy a kép hol kerüljön mentésre a mentési folyamat során.

Mentés Google Drive-fiókjába.

Fotó mentése közvetlenül a Google Drive-ra:

  1. Bontsa ki a Google Drive bejegyzést.

  2. választ My Drive.

  3. Navigáljon a mappa menti a képet.

  4. Válassza ki a Nyisd ki gombot.


Kép nyomtatása Chromebookjára

Képek egyszerű nyomtatása Chromebookra. Mint korábban említettük, Chromebookját csatlakoztatni kell egy felhőbarát nyomtatóhoz. Ha ez gondoskodik, nyissa meg a nyomtatni kívánt fényképet a Camera Gallery és a Nyomtatás ikonra.

A következő ablakban válassza ki a Változtat gomb. Megkapja az elérhető nyomtatók listáját. Válassza ki a nyomtatót, Majd válassza ki Nyomtatás.

Nyomtatás Chromebookra.