A belső merevlemez külsővé tétele

Az elérhetőség és az általános fogyasztói ismeretek hiánya miatt a belső merevlemezek valamivel olcsóbbak lehetnek, mint az önálló külső merevlemezek. Ezt kihasználhatja, ha új vagy extra belső meghajtót csatlakoztat a merevlemez burkolatához. Ezután csatlakoztassa a számítógépéhez egy szabványos USB-csatlakozás segítségével.


Belső merevlemez külső csatlakoztatása

Kövesse ezeket a lépéseket a belső merevlemez külső használatához.

  1. Válasszon belső merevlemezt. Szinte bármilyen merevlemezt és házat összekeverhet, de ellenőrizze a gyártók webhelyeit, hogy a meghajtó és a ház kompatibilisek legyenek, minden esetre.

  2. Szerelje be a meghajtót a házba. A burkolat belsejében lehet egy hely, ahol a belső merevlemez-meghajtót csavarokkal vagy rögzítőkkel lehet rögzíteni a házban (néhány rés a csatlakozóba). Ha régebbi meghajtókat telepít, például EIDE vagy IDE, akkor több vezetékek a merevlemez csatlakoztatásához. SATA vagy mSATA meghajtók esetén egyetlen SATA kapcsolatot kell látnia, mint a PC-n belül.

  3. Dugja be a csatlakozásokat. A csatlakoztatandó kapcsolatok a merevlemez-csatlakozó típusától függően különböznek. A legtöbb SATA vagy mSATA technológiát használó meghajtó esetében egyetlen 7 tűs csatlakozó található, amely az interfész csatlakozása és energiát biztosít. A PATA meghajtókhoz (EIDE vagy IDE) van egy 40 tűs és egy 4 tűs csatlakozó.

    Mindkét típusú csatlakozó csak egyféleképpen csatlakoztatható.

  4. Helyezze be a merevlemezt. A burkolat stílusától függően előfordulhat, hogy be kell csúsztatnia a meghajtót, vagy belsőleg fel kell szerelnie.

  5. Tömítse le a merevlemez burkolatát. Miután csatlakoztatta, zárja le a házat még egyszer szorosan, a belső merevlemezzel együtt. A legtöbb merevlemez-burkolat csavarokkal vagy egyszerű rögzítőelemekkel rendelkezik, amelyekkel lezárhatja a meghajtót. Most van egy belső merevlemeze, amely hordozható külső tárolóeszközként működik. Csak annyi marad, hogy csatlakoztassa a házat a számítógéphez.

  6. Csatlakoztassa a házat. A házhoz bármilyen vezeték szükséges, amely a számítógéphez való csatlakoztatáshoz szükséges. Általában USB kábelről van szó, amely egyszerre biztosítja a meghajtó csatlakoztathatóságát és áramellátását.

  7. Csatlakoztassa a házat a számítógéphez. Csatlakoztassa az USB-kábelt a számítógéphez, és hagyja bekapcsolni a meghajtót. Ha van hálózati kapcsolója, kapcsolja be.

  8. Csatlakoztassa és játssza le a merevlemezt. Miután csatlakoztatta és bekapcsolta, a Windows gépének fel kell ismernie, hogy új hardvert adott hozzá, és hagynia kell, hogy "csatlakoztassa és lejátszhassa". Böngészhet a meghajtóra, megnyithatja, fájlokat és mappákat húzhat bele, vagy beállíthatja biztonsági mentések és helyreállítási fájlok fogadására.

Ha számítógépe nem ismeri fel a meghajtót, formázási probléma lehet. A meghajtót a számítógépének megfelelően kell formáznia. A merevlemez formázásának megtanulása egyszerű.