WD 1TB My Passport Review: Belépő szintű merevlemez az olcsó tároláshoz

Web / Jordan Oloman


Kivitel: Könnyen tárolható hátizsákokban, nem zsebekhez

A WD My Passport súlya mindössze 6 uncia és 4.33-3.21 hüvelyk (HW), ami azt jelenti, hogy könnyedén elrakhatja egy kis hátizsák zsebébe, de nyilvánvalóan nem fér bele a farmerjébe. A merevlemez szabványai szerint még mindig kicsi eszköz, különösen, ha figyelembe vesszük a terabájtos tárolókapacitást. A telefonján vagy a laptop merevlemezén található fényképek és videók sokaságának biztonsági másolata mellett ez egy praktikus eszköz, amely tökéletes társa egy modern játékkonzolnak, ha egy számítógép belső tárhelyét kívánja megerősíteni. PlayStation 4 vagy Xbox One. 

A WD My Passport súlya mindössze hat uncia, mérete 4.33-3.21 hüvelyk (HW), ami azt jelenti, hogy könnyedén elrakhatja egy kis hátizsák zsebébe.

Az Útlevelem is annak a résznek tűnik, fényes felsővel és texturált aljjal. Ez egy professzionális dizájn, amelyet a Western Digital a teljes termékpalettájában használ. Kiemelkedik, miközben nem túl szemtelen. Három éves korlátozott garanciával meglehetősen liberális lehet a meghajtó kezelésével, de még mindig nem elég robusztus ahhoz, hogy túlélje a vízkárokat, a túlzott port vagy a jelentős esést. A WD My Passport alján négy apró fogantyú is van, hogy az íróasztalához vagy a felületéhez tapadjon, ha statikus meghajtó lesz, nem pedig hordozható.


Portok: Korlátozott opciók

Csak egy port van a WD My Passport, egy micro-B port, a dobozban USB 3.0 kábellel. Sajnos, nem mellékelt USB-C kábellel az oldalán, ami hasznos lett volna, ha már a dobozon kívül növeli a csatlakozási tartományt. A fő probléma a micro-B port, amely az egyedüli csatlakozó. Az USB-C kínálat sokkal univerzálisabb és az eszközök szélesebb körére alkalmazható. A másik oldalon egy praktikusan villogó fény villog, amely tudatja Önnel, amikor a fájlok átkerülnek. 

Web / Jordan Oloman 


Telepítési folyamat: Plug-and-play 

Miután kicsomagolta a Saját útlevelet, egyszerűen csatlakoztassa azt, és máris indulhat. Az opcionális szoftver magában az eszközben van beépítve, ezért keresse fel a helyi File Explorer alkalmazást, és kattintson a WD Discovery ikonra. Ez a tálcán található, és megtekintheti a saját tulajdonában lévő WD-eszközök körét, valamint lehetőséget ad arra, hogy szükség esetén biztonsági másolatot és biztonsági rendszert telepítsen a fájlok titkosításához. 

A felhasználói felület barátságos, és a szoftver különösen hasznos, ha azt tervezi, hogy számos Western Digital eszközt birtokol. Ha rendelkezik az egyik felhőalapú tárhelyével, akkor azt bármely számítógépről elérheti. Ami a legfontosabb, hogy nem invazív és nem akadályozza a többi feladatot.

2:16 Nézze meg, hogy hasonlítják össze a kedvenc külső merevlemezünket


Teljesítmény: Megbízható olvasás és írás, de nincs vetélytársa az SSD-knek 

Most, ha hozzá akarunk térni az üzlethez, beszélnünk kell a sebességről. Az általunk tesztelt áttekintési modell 1 TB merevlemez-meghajtó, de a Western Digital számos nagyobb tárolási lehetőséggel rendelkezik, amelyek igényesebb felhasználók számára hasznosak. Ha olyan videós vagy, aki szívesen szállít óriási 4K fájlokat, akkor természetesen a nagyobb ajánlatok felé hajlik. Ha mégis csak tervezi, hogy biztonsági másolatot készít a fotókról a számítógépén, akkor az 1 TB-nak többnek kell lennie, mint elegendő hely.

A CrystalDiskMark eszközzel végzett tesztelés során megállapítottuk, hogy a My Passport megbízható olvasási sebessége 135.8 MB / s és ugyanolyan szilárd írási sebessége 122.1 MB / s. Ez átlagos a hordozható merevlemezek esetében, megbízható ütemben továbbítja fájljait útközben. Semmi különös, de elvégzi a munkát. 

Egy másik teszt során 2 GB adatot tartalmazó mappát vittünk át a tesztelt hordozható eszközök tartományába. A WD My Passport 19 másodperc alatt kezelte ezt a feladatot, ami ismét standard eredmény. Elmarad a Samsung T5 Portable SSD-jéhez képest, amely ugyanazt a feladatot 8 másodperc alatt húzta le.


Ár: Olcsó a piacon 

A Western Digital 1 TB-os My Passport-ja messze a legolcsóbb megoldás a piacon, különösen akkor, ha fontolóra vesszük a bummot. 50 dollár körül mozog, és olcsó a megbízható márka terabájtos meghajtója. Az ár szempontjából nem sokat lehet morogni, de felhasználási esettől függően más piaci lehetőségek is csábíthatnak. Az SSD-k többe kerülnek, de a sebességcsere megéri. 

A Western Digital 1 TB-os My Passport-ja messze a legolcsóbb megoldás a piacon, különösen akkor, ha fontolóra vesszük a bummot.

Verseny: Forgó lemez vagy szilárdtest 

A WD My Passport fő versenye elsősorban a nagyobb tárhelyű meghajtókból származik, de ez nagymértékben függ az Ön használati esetétől. Ha több videoprojektet akar egyszerre zsonglőrködni, vagy ha médiaszervert vagy biztonsági mentési játékokat szeretne létrehozni, további tárhelyet csábíthat. Ebben az esetben könnyű ajánlani maguknak a WD-nek az inkrementális frissítéseket. A kapacitás 4TB-ig történő megdöntése 129.99 dollárba (MSRP) kerül a tetején, ami megoldja a tárolási gondokat, ha 4K videót vagy más nagy fájlokat tárol. 

A WD-n kívül ezen az alacsony áron nincs semmi igazán közeli hozzá. Megfontolhatja a Samsung T5 hordozható SSD-sorozatát, ha sokkal nagyobb olvasási / írási sebességet szeretne elérni, de a tárhelyet feláldozná, mivel az 500 GB-os T5 duplája az 1 TB My Passport árának. A tárhely feletti sebesség kérdése. Ha Ön hétköznapi felhasználó, csak statikus biztonsági meghajtó helyett az eszközök gyors átadását várja, akkor érdemes a szilárdtest-kínálat felé terelnie. 

Samsung T5 hordozható SSD felülvizsgálat végleges ítélet

 Vonzó alku. 

A Western Digital 1 TB-os My Passport vonzó akció és nagyszerű belépési pont a hordozható tárolók piacán. Már a dobozon kívül működik, és jó ár-kapacitást kínál, különösen, ha csak a legfontosabb fájlok biztonsági másolatát szeretné készíteni. Az átviteli sebesség semmi különös, de az átlagos felhasználó elegendőnek találja a fényképek, játékok és fájlok biztonsági mentését. 

Hasonló termékek, amelyeket felülvizsgáltunk:

  • WD 8TB Saját könyv
  • WD kék 4 TB merevlemez
  • Samsung 860 EVO 2.5 hüvelykes SSD

Szemüveg

  • Termék neve WD 1TB My Passport hordozható külső merevlemez

  • Termékmárka Western Digital

  • SKU 718037847177

  • Ára 52.99 USD

  • A termék méretei: 4.33 x 3.21 x 0.64 in.

  • Tárhely 1 TB

  • Garancia Három év korlátozott

  • Kompatibilitás USB-A / C

  • 1 x mikro-B port

  • Vízálló sz