Video Scheduler belső hiba: Mi ez, és hogyan lehet kijavítani

Bizonyos szoftverek Windows rendszeren történő használata közben találkozhat a BSOD-val a VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR leállítási kóddal. Számos lehetséges megoldás létezik a videoütemező belső hibájára a Windows 10 rendszerben.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Windows 10 számítógépekre vonatkoznak.


Mi okozza a videoütemező belső hibáját?

A videóütemező belső hibakódját általában valamilyen szoftveres probléma okozza. A Windows sérült rendszerfájlokat, elavult grafikus kártya illesztőprogramokat, inkompatibilis biztonsági szoftvereket vagy rosszindulatú programokat tartalmazhat. Bizonyos esetekben az operációs rendszernek új javításra lehet szüksége a Microsoft részéről.

A Video Scheduler belső hibájának kijavítása

Próbálja ki ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy már ne kapja meg a hibát:

  1. Futtassa a Windows Defender programot. A beépített biztonsági eszköz segítségével vírusokat és egyéb lehetséges fenyegetéseket kereshet a számítógépen.

  2. Tiltsa le a harmadik féltől származó víruskereső szoftvert. Más víruskereső szoftver a számítógép összeomlását okozhatja a Windows beavatkozásával, ezért tiltsa le a Norton Antivirus programot vagy hasonló programokat.

  3. Futtassa a CHKDSK-t. A Windows általában CHKDSK-t futtat automatikusan, amikor találkozik ezzel a hibával, de manuálisan futtathatja a CHKDSK-t a hibák észleléséhez és kijavításához a Parancssor elérésével.

    A feladat végrehajtásához rendszergazdaként meg kell nyitnia a Parancssorot.

  4. Futtassa a Rendszerfájl-ellenőrzőt (SFC). Az SFC futtatása a Parancssoron keresztül vizsgálja és javítja a rendszerfájlokat.

  5. Távolítsa el a nemrég telepített alkalmazásokat. Ha a hiba egy új program telepítése vagy frissítése után kezdett megjelenni, nézze meg, hogy segít-e eltávolítani azt.

  6. Frissítse a grafikus illesztőprogramokat. Lehet, hogy le kell töltenie a legújabb eszközillesztőket a gyártó webhelyéről, vagy egy ingyenes illesztőprogram-frissítő eszközt kell használnia.

  7. Futtassa a Windows Update alkalmazást. A Windows ellenőrzi és telepíti az összes új javítást és szoftverfrissítést. Indítsa újra a számítógépet a frissítések telepítése után.

  8. Ellenőrizze a grafikus kártya beállításait. A legtöbb grafikus kártya rendelkezik szoftverrel vagy kezelőpanellel, amely lehetővé teszi a minőség vagy a teljesítmény beállításainak módosítását. Például néhány AMD-alapú kártya használja a Catalyst Control Center szolgáltatást. Lehet, hogy számítógépe nem képes kezelni a videokártya beállításait, ezért szükség lehet a beállítások elvégzésére.

  9. Javítsa meg a Windows beállításjegyzéket. Számos ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító eszköz létezik, például a CCleaner, amely kijavítja a sérült rendszerleíró kulcsokat a Windows rendszerleíró adatbázisában, ami a videoütemező belső hibáját okozhatja.

  10. Helyezze vissza a grafikus kártyát. Ha külön videokártyája van, ellenőrizze, hogy nincs-e rajta fizikai sérülés. Ha egyik sem létezik, telepítse újra, mert lehet, hogy részben nem ült le a bővítőhelyről. Ha van tartalék videokártyája, telepítse azt, hogy megismétlődjön a hiba. 

    Ha a videokártya integrálva van az alaplappal, akkor vizuálisan ellenőrizheti a chipet. Ha azonban nincs hozzáértése az elektronikus áramkörökhöz, kérjen szakembert, hogy vizsgálja meg a számítógépet, vagy keresse fel a gyártó támogatási webhelyét.

  11. Állítsa vissza a Windows 10 rendszert. Ha kimerítette az összes többi lehetséges szoftveres és hardveres megoldást, akkor a Windows újrakezdése lehet az egyetlen lehetőség.

    A Windows frissítésekor a fájlok karbantartásra kerülnek. A visszaállítás törli a fájlokat, ezért készítsen biztonsági másolatot mindenről, amelyet meg akar tartani.