A Chromecast frissítése

A Google Chromecast kulcsok kiválóan alkalmasak tartalom streamingjére PC-n vagy mobileszközön keresztül. Ugyanakkor, mint minden csatlakoztatott eszköz esetében, a Chromecast firmware-t is időről időre frissíteni kell. De egy ilyen egyszerű felületen nem azonnal nyilvánvaló, hogyan kell ezt megtenni.

Szerencsére ezek a lépések megmutatják, hogyan ellenőrizheti, hogy a Chromecast a legfrissebb firmware-t futtatja-e.

Ezek az utasítások a Chromecast és a Chromecast Audio minden generációjára vonatkoznak. Ha azonban több Chromecastot szeretne frissíteni, akkor meg kell ismételnie a folyamatot minden hardverkulcsra.


A Chromecast firmware automatikus frissítése

A Google automatikusan kitolja az új Chromecast firmware-t, így a legtöbb esetben a legfrissebb elérhető verzióval kell rendelkeznie. Az ilyen bevezetések azonban gyakran lépcsőzetesek, ezért a legújabb firmware verzió telepítése időt vehet igénybe. Az alábbiak szerint teheti meg az automatikus frissítést.

Ez az útmutató útmutatásokat tartalmaz az iOS, a macOS és a Linux számítógépekhez. Az utasítások alkalmazhatók Android és Windows PC-kre is.

  1. Látogasson el a Google Chromecast támogatási oldalára, és ellenőrizze a Chromecast eszközén elérhető legfrissebb firmware verziót.

  2. Ha még nem tette meg, töltse le és telepítse a Google Home alkalmazást iOS vagy Android eszközére.

  3. Győződjön meg arról, hogy a Chromecast be van kapcsolva és készen áll a Cast jel fogadására.

  4. Győződjön meg arról, hogy az okostelefon és a Chromecast is ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik.

    Ha gyorsan szeretné ellenőrizni, hogy mind az okostelefon, mind a Chromecast ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik-e, nyisson meg egy cast-kompatibilis alkalmazást, például a YouTube-ot, és koppintson a Öntvény ikon. Meg kell jelennie a Chromecast eszközének. Ha nem jelenik meg, akkor lehet, hogy újra kell csatlakoztatnia a Chromecastot a hálózathoz.

  5. Nyissa meg az okostelefon alkalmazást, és keresse meg a Chromecast eszközét, majd koppintson az eszköz ikonjára az áttekintéshez.

  6. Érintse meg a fogaskerék ikonra az eszközbeállítások megnyitásához.

  7. Görgessen az oldal aljára, hogy felfedje a Cast firmware verzióját. Ez az eszköz jelenleg futó firmware-je.

  8. Hasonlítsa össze eszközének firmware-jét a Google Chromecast támogatási oldalán elérhető legfrissebb verzióval (1. lépés). Ha a firmware verziója a Chromecast támogatási oldalán újabb (nagyobb számú), mint az eszközén lévő verzió, akkor megpróbálhatja ösztönözni az automatikus frissítést a Google Home alkalmazáson keresztül.

    Ha mindkét verzió ugyanaz, akkor a legfrissebb elérhető firmware-t használja, és nem kell mást tennie.

  9. Az automatikus frissítés ösztönzéséhez ellenőrizze, hogy továbbra is az Eszközbeállítások oldalon tartózkodik-e (5. lépés).

  10. Érintse meg a három vízszintes pont ikonra.

  11. Elindul egy előugró ablak további lehetőségekkel. Koppintson a Reboot a Chromecast-eszköz újraindításához.

  12. A Chromecast hardverkulcs leáll és automatikusan újraindul. A folyamat során megpróbálja letölteni és telepíteni a legfrissebb elérhető firmware-t.

  13. Ha elérhető a firmware, a telepítési folyamat megjelenik a csatlakoztatott TV-n.

    Sajnos a Chromecast Audio kulcshoz nincs hallható jelző

  14. Miután a frissítés befejeződött, a szokásos módon használhatja a Chromecastot.

  15. Annak ellenőrzéséhez, hogy a Chromecast most a legfrissebb firmware-t futtatja, ismételje meg a 3–5. Lépéseket.

    Amint megjegyeztük, a Google szakaszosan hozza létre a firmware-frissítéseket. Ha a frissítés még nem érkezett meg az eszközén, várjon néhány napot, és próbálkozzon újra.

  16. Ez az! Chromecastját most automatikusan frissíteni kell.


A Chromecast firmware-frissítés kényszerítése

Ha elérhető az új Chromecast firmware, de az eszköz nem frissült, megpróbálhatja rá kényszeríteni a Chromecast letöltésére. 

Ez a folyamat egy kicsit bonyolultabb, mint egy automatikus frissítés, és ez nem garantáltan működik. Azonban mindenképpen érdemes kipróbálni, ha látja, hogy a firmware elérhető, de még nem tolta be a Chromecastra.

Kényszerítsen egy Chromecast frissítést Mac és Linux rendszeren

  1. Ellenőrizze a Google Chromecast támogatási oldalát, hogy megnézze a Chromecast-eszköz legfrissebb elérhető firmware-verzióját.

  2. Győződjön meg arról, hogy a Chromecast be van kapcsolva és készen áll a Cast jel fogadására.

  3. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik iOS vagy Android eszközzel, amelyre telepítve van a Google Home alkalmazás, és győződjön meg arról, hogy az ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, mint a Chromecast hardverkulcs.

  4. Indítsa el a Google Home alkalmazást, majd keresse meg és koppintson a frissíteni kívánt Chromecastra az eszköz áttekintése érdekében.

  5. Érintse meg a fogaskerék ikonra az eszközbeállítások megnyitásához.

  6. Görgessen az eszközbeállítások oldal aljára a Chromecast firmware részleteinek és az IP-cím megtekintéséhez.

  7. Ellenőrizze a Chromecast firmware-t a legújabb elérhető verzióval a Chromecast támogatási oldalon (1. lépés). Ha rendelkezésre áll újabb firmware, most megpróbálhatja kényszeríteni a Chromecast frissítését.

    Vegye figyelembe a Chromecast-eszköz IP-címét (6. lépés).

  8. Ha frissítést szeretne kényszeríteni Mac vagy Linux PC-n keresztül, kapcsolja be a gépet, és győződjön meg arról, hogy ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik, mint a Chromecast-kulcs.

  9. Indítsa el a Terminal alkalmazást (macOS, Linux), és írja be a következő parancsot, az [IP CÍM] helyére a Chromcast IP címét:

    curl -X POST -H “Tartalom-típus: alkalmazás / json” -d '{"paramok": "ota előtér"}' http: // [IP-CÍM] 800

  10. nyomja meg belép.

  11. A terminál most ellenőrzi, hogy elérhető-e új firmware az adott Chromecast-eszközhöz. Ha igen, akkor a Terminal utasítja a Chromecastot az új firmware letöltésére és telepítésére.

    Ez a folyamat eltarthat egy ideig, ezért hagyja futni a terminált, és ne válassza le a Chromecastot.

  12. Miután elkészült, a Terminal ablak alján megjelenik a „Process Completed” felirat. Chromecastjának most a legújabb firmware-t kell futtatnia.


Kényszeríteni a Chromecast frissítést a Windows rendszeren

A folytatás előtt kövesse a fenti 1–7. Lépéseket.

  1. A firmware-frissítés kényszerítéséhez Windows PC-n keresztül kapcsolja be és ellenőrizze, hogy ugyanarra a hálózatra csatlakozik-e, mint a Chromecast.

  2. "" KeresésWindows PowerShell"és válassza ki Windows PowerShell elindítani.

  3. Írja be a következő parancsot, cserélje le az [IP-CÍM] elemet a Chromecast IP-címére:

    Invoke-WebRequest -Method Post -ContentType “application / json” -Body ”{“ params ”:“ ota előtér ”}” -Uri “http: // [IP-CÍM]: ​​8008 / setup / reboot” -Verbose -U

  4. nyomja meg belép.

  5. A Windows PowerShell most utasítja a Chromecastot, hogy próbálja meg letölteni és telepíteni a legújabb firmware-t.

    Ez a folyamat eltarthat egy ideig, ezért feltétlenül hagyja futni a Windows PowerShellt, és csatlakoztassa a Chromecastot.

  6. Ha elkészült, összehasonlíthatja Chromecast firmware-jét a Chromecast támogatási oldalával. Ha a frissítés sikeres volt, mindkét verzió ugyanaz lesz.

    Ez a folyamat néhány kísérletet igényelhet. Ha a firmware nem először frissült, próbálkozzon újra. Alternatív megoldásként hagyja csatlakoztatva a kulcsot néhány napig, hogy lássa, automatikusan frissül-e.

  7. Ez az! Chromecastjának most a legújabb firmware-t kell futtatnia.