A „D3dx9_34.dll hiányzik vagy nem található” hibák kiküszöbölése

A D3dx9_34.dll problémákat ilyen vagy olyan módon egyetlen kiváltó ok okozza - a Microsoft DirectX problémája.

A d3dx9_34 DLL fájl egyike a DirectX szoftvercsomagban található sok fájlnak. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és grafikus program használja, a d3dx9_34.dll hibák általában csak akkor jelennek meg, amikor ezeket a programokat használja.

Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb d3dx9_34.dll hibaüzeneteket:

D3DX9_34.DLL nem található
A d3dx9_34.dll fájl nem található
Hiányzik a d3dx9_34.dll fájl
D3DX9_34.DLL hiányzik. Cserélje a D3DX9_34.DLL fájlt, és próbálkozzon újra
A D3dx9_34.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt
Az alkalmazás nem indult el, mert a d3dx9_34.dll nem található

A D3dx9_34.dll hibák általában akkor jelennek meg, amikor elindul egy szoftver, általában egy játék. Esetenként a d3dx9_34.dll hibák egy játék betöltése után, de közvetlenül a játék megkezdése előtt jelennek meg.

Nem játékalkalmazásokban egy d3dx9_34.dll hiba jelentkezhet a program indítása előtt, vagy a program bizonyos speciális grafikus funkcióinak használata előtt.

A d3dx9_34.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX-re támaszkodik, leggyakrabban videojátékokra.

Néhány ismert játék, amelyről ismert, hogy a d3dx9_34.dll hibákat generálja, a "Call of Duty 4: Modern Warfare", "Crysis", "Need for Speed ​​Pro Street", "Project 64" (egy N64 emulátor), "Blazing Angels": A második világháború századai "és a" Vad 2: Kínzott lélek ".

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érintheti a d3dx9_34.dll és más DirectX problémák.


A / az D3dx9_34.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a d3dx9_34.dll DLL fájlt egyetlen "DLL letöltő" webhelyről sem. A DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet. Ha már letöltött egy példányt, törölje.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    A d3dx9_34.dll hiba egyszeri probléma lehet, és az újraindítás tisztázhatja. Nem valószínű, hogy ez a megközelítés megoldja a problémát, de az újraindítás mindig jó első hibaelhárítási lépés.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a "d3dx9_34.dll nem található" hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit, anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt a legújabb kiadás telepítéséhez, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dx9_34.dll hibát, keressen egy DirectX telepítő programot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Valószínűleg, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek a d3dx9_34.dll fájlnál működnek, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.

  5. Állítsa vissza a d3dx9_34.dll fájlt a legújabb DirectX csomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg a d3dx9_34.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a d3dx9_34.dll fájlt a DirectX csomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a videokártya illesztőprogramjának frissítése a számítógépen kijavíthatja ezt a DirectX problémát.