A Spotify Web Player használata

Ha csökkenteni szeretné a számítógépére telepített alkalmazások számát, akkor a böngészőjében a Spotify Web Player használata kényelmes megoldás. Nagyon kevés különbséget fog észrevenni a weblejátszó és az alkalmazás között. És ha élvezi az ingyenes zene online közvetítését, akkor a weblejátszó akkor is működik, ha van ingyenes Spotify-fiókja.

A Spotify Web Playert a Google Chrome, a Mozilla Firefox, a Microsoft Edge és az Opera támogatja.


Nyissa meg a Spotify weblejátszót

A Spotify Web Player eléréséhez indítsa el kedvenc internetes böngészőjét, és kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Lépjen a Spotify Tallózás oldalra.

  2. választ Belépek.

    Ha nincs Spotify-fiókja, válassza a lehetőséget Regisztrálj és hozzon létre egy új fiókot akár az e-mail címével, akár a Facebook fiókjával.

  3. Írja be felhasználónevét és jelszavát, majd válassza a lehetőséget Belépek. Vagy válassza a lehetőséget Jelentkezz be facebookal.


Spotify Web Player kezdőlap

Miután bejelentkezett a Spotify weblejátszójába, látni fogja, hogy ez egyszerű elrendezés. A bal oldali ablaktábla felsorolja az elérhető opciókat, az első négy pedig a legtöbbet fogja használni. Ezek a Keresés, Otthon, a könyvtár és a Legutóbb lejátszott.

A kezdőlap átfogó képet nyújt az összes fő lehetőségről. Itt találja:

  • Gyors linkek a tetején: Kiemelt, Podcastok, Diagramok, Műfajok, Új kiadások és Fedezze fel.
  • Javasolt zene a hallgatási előzmények alapján.
  • A közelmúltban játszott zenéd.
  • A "More Like" szakaszok a zenei ízlésedhez kapcsolódó konkrét előadókkal.
  • Tematikus javaslatok a hét napján vagy ünnepnapokon.
  • A legnépszerűbb zenei listák.
  • Ajánlott podcastok.

A kezdőlap a hallgatási viselkedésed alapján testreszabott, így a fent felsoroltnál több vagy kevesebb lehetőséget láthatsz.


Spotify keresés

Ha tudja, mit keres, akkor válassza ezt a lehetőséget. Miután ezt megtette, egy szövegmező jelenik meg a képernyő tetején. Írja be a keresett kifejezést a kívánt zene megkereséséhez. Ez lehet egy előadó neve, egy dal vagy album címe, egy lejátszási lista vagy akár egy zenei műfaj. A gépelés megkezdése után megjelenik az eredmények listája. A hallgatás megkezdéséhez válasszon egy találatot a listából.

Az eredményoldal hasznos szakaszokba van sorolva, például Előadók, Albumok, Lejátszási listák, Podcastok, Epizódok és egyebek.


A Spotify könyvtár

A Spotify Web Player A Saját könyvtár részében áttekinthető az összes hallgatott vagy elmentett zene. Ezeket lejátszási listákra, dalokra, albumokra, előadókra és podcastokra rendezzük, a tetején gyors linkek találhatók.

Ha személyre szeretné szabni saját lejátszási listáját, válassza a lehetőséget Új lejátszási lista a képernyő jobb felső sarkában. A Spotify a lejátszási lista címe alapján javasolja a zenét. Zene hozzáadása a Lejátszási lista létrehozása képernyőn, vagy csak zenék hozzáadása a Spotify böngészése és a zenehallgatás közben.


Fedezze fel az új zenét

A Spotify egyben zenei ajánlási szolgáltatás is, és ez az opció remek lehetőséget kínál az új zene felfedezésére.

A látott eredmények olyan javaslatok, amelyek a Spotify szerint tetszeni fognak. Ezek különböző tényezőkön alapulnak, beleértve a hallgatott zene típusát. A számok akkor is fel vannak sorolva, ha jelenleg népszerűek és illeszkednek a hallgatott zene műfajaihoz.

Streamelj zenét a Spotify Web Player segítségével

Sok funkció van mélyen a webalkalmazásban. Ezek szinte megegyeznek az asztali alkalmazással. Ezek megtalálásához keresse meg a További menü (a három pont ikont) a lejátszási listák vagy az egyes zeneszámok mellett.

Amikor megnyitja ezt a menüt az egyes számokhoz, a következő lehetőségeket találja:

  • Indítsa el a rádiót: Elindítja a Spotify Web Player speciális funkcióját, és lejátszja az előadóhoz, a lejátszási listához vagy a dalhoz kapcsolódó dalokat.
  • Mentés a könyvtárába: A dalt tárolja a könyvtárában, hogy később könnyen hozzáférhessen hozzá.
  • Hozzáadás a sorhoz: Sorolja fel az egyes zeneszámokat a hallgatás sorrendjében.
  • Lejátszási listához adni: Gyorsan menti a számokat bármelyik lejátszási listájához.
  • Másolja a dal linket: Megosztja a pályát barátaival a közösségi médiában vagy e-mailben.

Zene lejátszása a Spotify Web Player gyorsbillentyűkkel

A Spotify Web Playerre váltáskor egy dolog hiányozhat, hogy sok asztali alkalmazásban működő billentyűparancs nem fog működni a weblejátszóban. A Spotify Web Player gyorsbillentyűk kiterjesztésének telepítésével azonban továbbra is vezérelheti a dal lejátszását a billentyűzettel az alábbi vezérlőkkel.

Chrome Spotify Web Player gyorsbillentyű kiterjesztés gyorsbillentyűk:

  • Szünet vagy lejátszás: más+műszak+P
  • Következő szám lejátszása: más+műszak+.
  • Előző szám lejátszása: más+műszak+,
  • Sáv mentése: más+műszak+F

Firefox Spotify gyorsbillentyűk addon gyorsbillentyűk:

  • Szünet vagy lejátszás: más+műszak+P
  • Következő szám lejátszása: más+műszak+.
  • Előző szám lejátszása: más+műszak+,
  • Keverés: más+műszak+F
  • Ismétlés: más+műszak+R
  • Album lejátszása: más+műszak+B

A funkció eléréséhez telepítse a Chrome Spotify Web Player Hotkey kiterjesztést vagy a Spotify Hotkeys Firefox bővítményt.

Cast zene átküldése Chromecast eszközökre

Az asztali Spotify kliens egyik legnagyobb előnye, hogy képes zenét átküldeni Chromecastjára vagy bármely más eszközre, amelyet engedélyezett. Jó hír, hogy ezt a funkciót nem veszíti el a Spotify Web Player.

A zene leadása:

  1. Válassza ki az eszközök ikont az ablak jobb alsó sarkában.
  2. Válassza ki azt az eszközcsaládot, amelybe át szeretné küldeni (például a Google Castot).
  3. Válassza ki a kimeneti eszközt otthonában, ahová át szeretné vetni.

Az egyetlen figyelmeztetés az, hogy az asztali számítógépen vagy a mobileszközön található Spotify alkalmazást kell használnia ahhoz, hogy új Cast-képes eszközöket adjon hozzá a Spotify-fiókjához.

A Spotify Web Player egyéb előnyei

Ha még nem vagy meggyőződve arról, hogy a zene streaming a Spotify Web Player alkalmazással nem vonja le a zenehallgatás élményét, vegye figyelembe az összes további előnyét, amelyet ez nyújt.

  • Spotify a Chromebookon: Ha Chromebookja van, a Spotify Web Player hozzáférést biztosít mindazokhoz a Spotify-szolgáltatásokhoz, amelyeket elvárhat egy teljes funkcionalitású klienstől.
  • Böngésző bővítmények: Ha a böngészőbővítményekben a Spotify után kutat, akkor további bővítményeket talál, amelyek kibővítik a weblejátszó alapfunkcióit.
  • Hordozható: A Spotify Web Player eszközfüggetlen. A Spotify-fiókjához egy barátjának házában található böngészőből, a könyvtárban vagy bármely mobileszközéről férhet hozzá.
  • Online widgetek: A webhelyek most Spotify lejátszási listákat ágyaznak közvetlenül az oldalukra. Használja a weblejátszót ezekhez a lejátszási listákhoz egy további alkalmazás megnyitása helyett.
  • Mentse a számítógépes erőforrásokat: Az asztali Spotify kliens indításkor elindul, és rendszererőforrásokat használ. Kerülje el a rendetlenséget és a CPU használatát az asztali kliens eltávolításával és a weblejátszó használatával.

A zene hallgatásának problémamentes élménynek kell lennie. A Spotify Web Player által kínált funkciókkal valóban nincs ok az asztali kliens használatára.