Javítsa a D3dcompiler_43.dll fájlt, amely nem található, vagy hiányzik a hiba

A D3dcompiler_43.dll problémákat ilyen vagy olyan módon a Microsoft DirectX-hez kapcsolódó probléma okozza.

A d3dcompiler_43.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a d3dcompiler_43.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

Számosféleképpen jelenhet meg a d3dcompiler_43.dll hiba a PC-n, de ezek a leggyakoribb speciális üzenetek, amelyek megjelenhetnek:

D3dcompiler_43.DLL nem található
Hiányzik a d3dcompiler_43.dll fájl
A d3dcompiler_43.dll fájl nem található
A D3dcompiler_43.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt

A d3dcompiler_43.dll hiba akkor jelenhet meg, amikor a játék vagy a szoftver elindul, vagy a telepítés egy bizonyos pontján, amikor a DirectX összetevői megpróbálják frissíteni.

A d3dcompiler_43.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX programot használja, mint például az AutoDesk 3ds Max, a MonoGame és mások, de leggyakrabban videojátékokkal társul. 

"Grand Theft Auto", "Chivalry: Medieval Warfare", "Sniper: Ghost Shooter", "Far Cry Primal", "Battlefield", "Need for Speed", "MechWarrior Online (MWO)" és "The Elder Scrolls Online" : Morrowind "csak néhány példa a videojátékokra, amelyekről ismert, hogy d3dcompiler_43.dll hibaüzenetet dobtak.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érinthetik a d3dcompiler_43.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


A / az D3dcompiler_43.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le külön a d3dcompiler_43.dll DLL fájlt a "DLL letöltő webhelyekről". Számos oka lehet annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet.

Ha már letöltötte a d3dcompiler_43.dll fájlt az egyik ilyen DLL-letöltési webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és tegye a következő lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. A d3dcompiler_43.dll hiba fluke lehet, és mivel az újraindítás sok számítógépes probléma gyakori javítása, teljesen kitisztíthatja ezt a DLL-hibát.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a "d3dcompiler_43.dll nem található" hibát, de ha nem, próbálja meg inkább a DirectX Végfelhasználói futásidőket (2010. június).

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz. Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista, XP és még sok más verziót is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dcompiler_43.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán vagy az alkalmazás DVD-jén vagy CD-jén. Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát felveszik a telepítőlemezre. Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek együttműködnek a d3dcompiler_43.dll fájlval, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.

    Ha ez nem működik, akkor lehetséges, hogy nem minden programfájlt töröltek, vagy hogy a DLL fájlhoz kapcsolódó egyes nyilvántartási bejegyzések megmaradtak, és ez okozza a hibát a szoftver újratelepítése után is. Próbálja újra egy ingyenes eltávolító eszközzel, és ellenőrizze, hogy ez nem javítja-e a d3dcompiler_43.dll hibaüzenetet.

  5. Állítsa vissza a d3dcompiler_43.dll fájlt a legújabb DirectX szoftvercsomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem működtek a d3dcompiler_43.dll hiba megoldására, próbálja meg külön kivonni a d3dcompiler_43 DLL fájlt a DirectX letölthető csomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.