A Google Lens használata iPhone-on

Képzelje el, hogy egy szó helyett fényképet használ a Google keresés indításához. Mostantól egy fotó segítségével kiaknázhatja a Google keresőeszközének erejét közvetlenül iPhone-járól. A Google Lens iOS rendszerhez olyan Google-termék, amely a fényképen vagy a fényképezőgépen belüli tárgyakat kereséssé alakítja. Gépelés helyett küldjön csak egy fényképet, és kérje meg a Google-t, hogy mondja el, mi ez.

Tom Roberts 


Hogyan működik a Google Lens for iPhone

A Google felismeri a fizikai objektumokat, helyeket, szöveget és arcokat. Egyszerűen irányítsa a fényképezőgépet, és a Google nem csak elmondja, hogy spagetti-tököt tart, hanem azt is, hogyan lehet vacsorává tenni receptekkel, táplálkozási információkkal és konyhai tippekkel.

Célozza kameráját egy koncertplakátra, és a Google felajánlja, hogy adja hozzá a dátumot a naptárhoz, és hol vásároljon jegyet. A Google Lens azonosíthatja a növények nevét is, és megmondhatja, hogy ez az Ön udvarán növekvő Poison Ivy.

Ha telefonja bármilyen történelmi nevezetességet lát, a Google gyors tényeket és apróságokat közöl. A Google képes azonosítani az épületeket, a műalkotásokat és a szobrokat.

A Google Lens használható szövegek másolására és beillesztésére is nehezen elérhető területekre, például a hűtőszekrény belsejében lévő sorozatszámra, amelyre mindig szüksége van, ha kapcsolatba lép a szervizzel vagy alkatrészeket rendel.

Használhatja a Google keresést vásárláshoz is. Mutasson a lencsére a bútorokra, ruhákra, cipőkre, készülékekre, kütyükre és dekorációra, és a Google nemcsak a vásárlási helyet és az árakat emeli fel, hanem a hasonló termékekről szóló véleményeket is.

A Google lencséje elérhető az iOS rendszeren keresztül az okostelefon kameráján, a Google Search alkalmazáson keresztül, valamint a fotókönyvtárban már meglévő fotókhoz. Továbbá, mivel Ön a Google szolgáltatásaihoz fér hozzá, szüksége lesz egy internet- vagy Wi-Fi-kapcsolatra, mielőtt a Google Lens válaszokat adhat a képeire.


Használja a Google Lens szolgáltatást már elkészített iOS-fotókon

A Google Lens használatának megkezdéséhez iPhone-ján töltse le a Google Fotók alkalmazás legújabb verzióját.

  1. A Google Fotók alkalmazás első megnyitásakor az alkalmazás engedélyét kéri, hogy engedélyt adjon a Google Fotóknak a fotóihoz való hozzáféréshez. Koppintson a OK.

    A Google Fotók alkalmazás addig nem fog működni, amíg engedélyt nem ad a fotókönyvtár elérésére.

  2. Az engedély megadása után az iPhone készülékén tárolt összes fénykép automatikusan megjelenik a Google Fotókban.

  3. Nyisson meg egy képet, és koppintson a képernyő alján található Google Lens ikonra.

  4. A kép alatt megjelenik az elem leírása, hasonló fotók és egyéb információk.

  5. Koppintson a fénykép egy másik területére a további információkért.


A Google Lens használata iPhone kamerájával

A Google Lens az iPhone fényképezőgéppel is használható a valós világ bármely elemének beolvasására, hogy valós időben információkat nyújtson arról, amire irányítja a fényképezőgépet.

  1. Ahhoz, hogy iPhone kamerájával hozzáférjen a Google Lenshez, le kell töltenie a Google App legújabb verzióját.

  2. Nyissa meg az alkalmazást, majd kattintson a gombra Google Lens ikonra a keresősávtól jobbra, közvetlenül a mikrofon mellett. A Google engedélyt kér az iPhone-kamerájához való hozzáféréshez, ezért kattintson OK.

  3. Az engedély megadása után a Google képernyője átalakul a kamerájává. Környezetének beolvasásakor a Google Lens aktiválódik, ha kis buborékokat dob ​​a képernyőre.

  4. Koppintson a buborékok bármelyikére, hogy további információkat és Google elemzést kapjon arról, amit néz.


A Google Lens még mindig tanul

Néha a Google téved, amint azt a kutyáról készített fotón is láthatja a hóban.

A Google Lens nem ismeri fel a kutyát, ehelyett a kép bal felső sarkában lévő székszerű elemre összpontosít. E hiba miatt a Google ezt a télies jelenetet fehér széknek írja le, és lehetősége van egy hasonló szék megvásárlására.

Jó megjegyezni, hogy a leírás alján a Google azt kérdezi: "Hasznosnak találja ezeket a leírásokat?" Ha igen vagy nem, akkor a Google a következő alkalommal javíthatja az eredményeket.

A Google tárolja a kereséseket

Az összes keresési előzményt, beleértve a Google Lens keresési eredményeit is, a Google-fiókja tárolja. Az előzményeket a Saját tevékenység oldalról törölheti.