Az inkognitómód használata a Google Chrome-ban

Minden alkalommal, amikor egy weboldalt betölt a számítógépére a Google Chrome böngészőbe, a potenciálisan bizalmas adatokat tárolja a merevlemez. Bár ezeket az adatokat a böngészési élmény javítására használják fel, ezek személyes jellegűek is lehetnek. Ha mások használják az Ön számítógépét, tartsa magán a dolgokat, ha inkognitómódban böngészik.


Az inkognitómódról

Web / Theresa Chiechi

Az adatfájlokat a számítógép különféle célokra használja, kezdve a meglátogatott webhelyek előzményeinek megőrzésétől a helyspecifikus beállítások mentéséig a sütiként ismert kis szöveges fájlokban. A Chrome inkognitómód eltávolítja a legtöbb magánadat-összetevőt, így azok nem maradnak le az aktuális munkamenet végén.


Az inkognitómód aktiválása a Chrome-ban

Válassza ki a Chrome főmenü gombját, amelyet három függőlegesen elhelyezett pont képvisel és a böngészőablak jobb felső sarkában található. Amikor megjelenik a legördülő menü, válassza a lehetőséget Új inkognító ablak.

Az inkognitómód elindításához billentyűparancs segítségével nyomja meg a gombot Ctrl + Shift + N Chrome OS, Linux és Windows rendszeren, vagy nyomja meg a gombot Cmd + Shift + N Mac OS X vagy macOS rendszeren. Új inkognitóablakot is megnyithat a filé menü Macintosh-on.


Az inkognitóablak

Egy új ablak nyílik meg, amelyben kijelenti: "Inkognitóban mentél." Az állapotüzenet, valamint egy rövid magyarázat a Chrome böngészőablak fő részén jelenik meg. Azt is észreveheti, hogy az ablak tetején lévő grafika egy árnyalattal sötétebb, és a jobb felső sarokban megjelenik az Incognito Mode logó. Amíg ez a logó megjelenik, az összes előzmény és ideiglenes internetes fájl nem kerül rögzítésre és tárolásra.

Mit jelent az inkognitó böngészés

Ha privát módon böngészel, senki más, aki a számítógépedet használja, nem láthatja a tevékenységedet. A könyvjelzőket és a letöltéseket azonban elmentjük.

Amíg inkognitómódban van, a Chrome nem menti:

  • Az űrlapokban megadott információk
  • Böngészési előzmények
  • Sütik és webhelyadatok

Az inkognitómódban való böngészés nem teszi névtelenné az interneten. Ez pusztán azt jelenti, hogy a böngészési munkamenetet a saját számítógépén fertőtlenítik.