A Google Chrome parancsok használata

A Google Chrome rendkívül testreszabható, lehetővé teszi a böngésző finomhangolását a beállítások százain keresztül, amelyek mindent befolyásolnak az alkalmazás megjelenésétől kezdve a biztonsággal kapcsolatos funkciókon át a letöltési célok megváltoztatásáig.

Sok ilyen módosítást elvégezhet a felület grafikus menügombjain és linkjein keresztül, de a Chrome parancsai, amelyeket beír a Chrome címsorába (más néven Omnibox), valóban lehetővé teszi a böngésző teljes irányítását.

Az alábbiakban bemutatjuk a leghasznosabb Chrome-parancsokat, rövid leírással együtt.

Ez a cikk a Chrome OS, Linux, macOS és Windows operációs rendszerek Google Chrome böngészőjére vonatkozik.

Getty Images 


chrome: // settings / searchEngines

Ez a parancs megnyitja a keresőmotorok kezelésével kapcsolatos beállításokat. Módosítsa a böngésző alapértelmezett keresőmotorját, szerkessze az egyes keresési karakterláncokat, és távolítsa el a telepített motorokat.


chrome: // settings / clearBrowserData

Ez a parancs megnyitja a Böngészési adatok törlése párbeszédpanel, ahol törölheti a böngészési előzményeket, a letöltési előzményeket, a gyorsítótárat, a cookie-kat, az elmentett jelszavakat, egyéb böngészési adatokat és a védett tartalomra vonatkozó licenceket egy megadott időtartamra.

chrome: // settings / autofill

Ez a parancs megnyitja a Automatikus kitöltés Opciók ablak, amelyből kiválaszthatja a meglévő automatikus kitöltési adatok megtekintését, szerkesztését vagy eltávolítását, és manuálisan hozzáadhatja az új bejegyzéseket.


chrome: // letöltések

Ez a parancs megjeleníti a Chrome letöltési előzményeit, amelyek ikonokat, fájlneveket és URL-eket tartalmaznak a naplóban található egyes fájlokhoz. Minden fájl mellett linkek találhatók a bejegyzés törléséhez a letöltési listából és a mappa megnyitásához, ahol található.

chrome: // extensions

Ez a parancs megjeleníti az összes telepített böngészőbővítményt, beleértve a neveket, ikonokat, méreteket, verziószámokat és az engedélyek adatait. Kapcsolja ki és be a bővítményeket, és utasítsa a Chrome-ot arra, hogy engedélyezzék-e mindegyikük futtatását, amíg a böngésző inkognitómódban van.

chrome: // könyvjelzők

Ez a parancs megnyitja a könyvjelzőkezelőt, amely az összes tárolt weblapot mappák és címek szerint rendezi. Hozzáadhat, szerkeszthet vagy eltávolíthat könyvjelzőket ezen a képernyőn, valamint importálhatja és exportálhatja őket HTML formátumban.

króm: // előzmények

Ez a parancs megjeleníti a böngészési előzményeket, az összes kereshető és dátum szerint kategorizált. Távolítsa el az egyes elemeket a naplóból, és nyissa meg a Böngészési adatok törlése felület.

chrome: // settings / help

Ez a parancs megmondja, hogy milyen Chrome verziószámot futtat, és hozzáférést biztosít a súgóhoz és a jelentések kiadásához.

chrome: // összeomlik

Itt részletes információkat talál a legutóbbi böngésző összeomlásáról, valamint arról, hogyan engedélyezheti az összeomlási jelentést.

króm: // gpu

Ez a parancs rengeteg információt hoz fel a rendszer grafikus kártyáiról és beállításairól, beleértve az illesztőprogram specifikációit, a hardveres gyorsítási adatokat, valamint a Chrome által észlelt konfliktusok és egyéb kapcsolódó problémák megoldásait.

króm: // hisztogramok

Ez a parancs hozzáférést biztosít a böngésző statisztikáinak tucatnyi mélyreható vizuális értelmezéséhez, amelyek a Chrome indításától a legutóbbi oldalterhelésig gyűltek össze.

chrome: // rendszer

Ez a parancs átfogó rendszerdiagnosztikai adatokat hoz létre, beleértve az operációs rendszer, a BIOS és a különféle hardverösszetevők részleteit. A rendelkezésre álló adatok mennyisége az adott operációs rendszertől függ.

chrome: // flags

Ez a parancs megnyit egy ablakot, ahol több tucat kísérleti funkciót engedélyezhet és letilthat, amelyek némelyike ​​platformspecifikus. Minden funkciókészlet tartalmaz egy rövid leírást és egy linket a be- és kikapcsoláshoz. Csak a haladó felhasználóknak szabad megváltoztatniuk ezeket a beállításokat.

chrome: // kvóta-belső

Ez a parancs bemutatja a Chrome számára lefoglalt és jelenleg használt lemezterület részleteit, beleértve azt is, hogy az egyes webhelyek mennyit foglalnak el a böngésző gyorsítótárában.

Mint mindig, legyen óvatos a böngésző beállításainak módosításakor. Ha bizonytalan egy adott összetevővel vagy szolgáltatással kapcsolatban, hagyja a jelenlegi állapotát, vagy végezzen további kutatásokat.