A Google Chrome problémák megoldása

A legtöbb webböngészőhöz hasonlóan a Google Chrome-ot is időnként hibázták, de szinte mindig van egyszerű megoldás. Mind a Google, mind a Chrome közösség útmutatást és módokat nyújt a Google Chrome problémáinak megoldására. Itt van a kilenc leggyakoribb probléma és az egyes kérdések megoldása.


Miért nem működik a Chrome?

Számos oka lehet annak, hogy a Chrome nem működik, és némelyik bonyolultabb, mint a többi. Gyakrabban a pontos probléma csak akkor jelentkezik, ha a megfelelő javítást kipróbálják.

Javítás, amikor a Chrome nem működik

Kövesse ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy elhárítsa a Chrome problémáját és újból működjön a böngésző.

  1. A nem válaszoló fülek kényszerített bezárása. Előfordul, hogy a Chrome fülei zárolódnak vagy lefagynak. Ilyen esetekben az egyes fülek kényszerített bezárásához használja a Chrome feladatkezelőjét. Menj a Több menü (három függőlegesen igazított pont), majd válassza a lehetőséget További eszközök > Task Manager.

  2. Zárja be és nyissa meg újra a Chrome-ot. Ez a javítás gyakran működik, ha a Chrome lassan fut. Előfordul, hogy a program túl sok RAM-ot (véletlen hozzáférésű memóriát) fogyaszt, ami lassítja a bejárást. Az újraindítás felszabadítja a memóriát.

  3. Kényszerítve zárja be a böngészőt. Előfordulhat, hogy a Chrome úgy néz ki, mintha lefagyott volna vagy nem futna. Azonban még mindig a háttérben működik, emészti a memóriát, és megakadályozza a böngésző újraindítását. Miután bezárta a Chrome-ot, megnyithat egy új Chrome-ablakot.

  4. Tiltsa le a bővítményeket. Kapcsolja ki azokat a bővítményeket vagy bővítményeket, amelyek már nem működnek, vagy amelyeket már nem használ. A kiterjesztések gyakran hibásak, ha hiba lép fel.

  5. Tiltsa le a Flash-t. Köztudott, hogy a Chrome Flash beépülő modul időről időre összeomlik, ami problémákat okozhat bizonyos webhelyek betöltésekor. A Flash nem teljesen szükséges, és több biztonsági kockázattal jár, mint amennyit ér. Ma a legtöbb webhely HTML5 és CSS3-at használ animációkhoz Flash helyett.

  6. Alaphelyzetbe állítással megszabadulhat a rosszindulatú programtól. A nem kívánt hirdetések, előugró ablakok és rosszindulatú programok problémákat okozhatnak, ezért a Chrome visszaállítása segíthet. Navigáljon a További menü, Majd válassza ki beállítások > Részletes > Beállítások alaphelyzetbe állítása.

  7. Törölje a Web Data fájlt. Ez a javítás általában a "Profilt nem lehet megnyitni" hibát kezeli. A fájl törlése után indítsa újra a számítógépet. Itt találja meg:

    • A windows: C: Users felhasználónév AppData Local Google Chrome User Data Default
    • mák: / Felhasználók / felhasználónév / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / Google / Chrome / Alapértelmezett
    • Linux: /home/your-username/.config/google-chrome/Default

    Ha a probléma a számítógép újraindítása után jelenik meg, ismételje meg a fenti lépéseket a profilba való visszatéréshez. Ezután készítsen biztonsági másolatot könyvjelzőiről és mindenről, amelyet a profiljára mentett. Zárja be a Chrome-ot, térjen vissza és törölje az egészet alapértelmezett mappát, majd indítsa újra a Chrome-ot, és hozza létre újra a profilját a biztonsági másolatokból.

  8. A Chrome ütközése ütközik. A Chrome beépített eszközzel rendelkezik, amely segít megtalálni a konfliktus helyét. Belép chrome: // konfliktusok a címsorba, majd frissítse a Chrome-ot és az ütköző szoftvert is. Ennek hiányában tiltsa le vagy távolítsa el a sértő alkalmazást.

    A chrome: // konfliktusok Ez az opció csak Windows szolgáltatás. Mac és Linux rendszeren előfordulhat, hogy el kell távolítania az ütköző alkalmazásokat.

  9. Távolítsa el a Chrome-ot, majd telepítse újra. Néha egy program megszakad, és az újratelepítés újrakezdi.

  10. Forduljon a Chrome súgójához vagy a Google ügyfélszolgálatához. Ha minden más nem sikerül, akkor keresse meg az ügyfélszolgálatot a probléma megoldásához.