Hal.dll hibák kiküszöbölése a Windows 7, 8, 10 és Vista rendszerekben

A Hal.dll hibák a Windows 7, a Windows 8, a Windows 10 és a Windows Vista rendszerben többféle módon jelenhetnek meg:

  • A Windows nem tudott elindulni, mert a következő fájl hiányzik vagy sérült: C: Windows system32 hal.dll. Kérjük, telepítse újra a fenti fájl egy példányát.
  • A / az Windows System32 hal.dll fájl nem található
  • C: Windows System32 Hal.dll hiányzik vagy sérült: Kérjük, telepítse újra a fenti fájl egy példányát.

A Hal.dll hibák mindig röviddel a számítógép indítása után jelennek meg, de még a Windows teljes indítása előtt.

A Windows XP Hal.dll hibáit általában más problémák okozzák, mint a Windows újabb verzióiban. Kérjük, olvassa el inkább a Hal.dll hibák kiküszöbölését Windows XP rendszerben.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Hal.dll hibák oka

A halál kék képernyője (BSOD) a Windows 8 rendszerben.

Nyilvánvaló, hogy a hal.dll DLL fájl problémája lehet a hal.dll hiba kiváltó oka, például, ha a fájl sérült vagy törlődött.

Egy másik lehetséges ok a sérült merevlemez, de a legtöbb esetben, amelyeket a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7 és a Windows Vista operációs rendszerben láttunk, hiányoznak a hal.dll hibák, a fő indítókóddal kapcsolatos problémák miatt.


Hal.dll hibák kiküszöbölése a Windows 7, 8, 10 és Vista rendszerekben

Ez a probléma a Windows 10, Windows 8, Windows 7 és Windows Vista összes kiadására vonatkozik, beleértve ezen operációs rendszerek 32 és 64 bites verzióit is.

  1. Indítsa újra a számítógépet. Bár nem túl valószínű, a hal.dll hibát egy átmeneti probléma okozhatja, amelyről az újraindítás gondoskodhat. Megér egy próbát.

    Mivel a hal.dll hibák a Windows teljes indítása előtt jelennek meg, valószínűleg nem tudja újraindítani számítógépét. Sajnos helyette újra kell indítania az újraindítást. A segítségért lásd: Hogyan indítsunk el bármit újra.

  2. Ellenőrizze a rendszerindítási sorrendet a BIOS-ban. Ha a BIOS úgy van konfigurálva, hogy az indítási sorrend először felsorol egy merevlemezt, nem pedig azt, amelyre a Windows általában használt példánya van telepítve, akkor ez lehet a probléma.

    Ha nemrégiben telepített egy belső merevlemezt, csatlakoztatott egy külső merevlemezt, módosításokat hajtott végre a BIOS-ban, vagy villogtatta a BIOS-t, akkor győződjön meg róla, hogy megfelelő súlyt tulajdonít ennek a lehetőségnek!

  3. Végezze el az indítási javítást. A Startup Repair folyamat a Windows 7 és a Vista rendszerben egy automatizált Windows indítási javító eszköz, amely gyakran megoldja a hal.dll problémákat, amelyeket maga a hal.dll fájl sérülése okoz.

  4. Frissítse a kötet indító kódját a BOOTMGR használatához. Ha a kötet indítási kódja megrongálódott, vagy a BOOTMGR-től eltérő rendszerindító-kezelőhöz van konfigurálva, akkor előfordulhat, hogy hiányzik egy hal.dll hiba.

    A kötet indító kódjával kapcsolatos probléma a hal.dll hibák leggyakoribb oka a Windows 7, 8, 10 vagy Vista rendszerben. Azért soroljuk negyedik hibaelhárítási lépésként, mert az első három olyan egyszerűen kipróbálható. Ha azonban jól érzi magát a fejlett eszközökkel a Windows rendszerben, akkor először bátran adja le ezt.

  5. Tesztelje a merevlemezt. Ekkor lehetséges, hogy a probléma hardverrel kapcsolatos lehet.

    Cserélje ki a merevlemezt, ha a merevlemezen futtatott teszt sikertelen, majd telepítse újra a Windows 10, 8, 7 vagy Vista rendszert az új meghajtóra.

  6. Töltse le a Windows tiszta telepítését. Ez a fajta Windows telepítési módszer teljesen töröl mindent a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát.

    A tiszta telepítés kijavítja a hal.dll hibák bármilyen szoftveralapú (sérülés stb.) Okát, de ezt csak akkor kell tennie, ha biztos abban, hogy a merevlemez fizikailag megfelelően működik, és kipróbálta az összes többi szoftveres hibaelhárítást.

  7. Semmi nem működik? Lásd: Hogyan javíthatom ki a számítógépemet? a támogatási lehetőségek teljes listájához, valamint segítséget nyújt az út során, például a javítási költségek kiszámításához, a fájlok eltávolításához, a javítási szolgáltatás kiválasztásához és még sok minden máshoz.