A Home gomb megjelenítése a Google Chrome-ban

A Google Chrome fejlesztői büszkék arra, hogy elegáns, többnyire rendetlenség nélküli böngészőfelülettel rendelkeznek. Bár ez bizony igaz, néhány elem el van rejtve, amelyet sok rendszeres felhasználó látni akar. Ezek egyike a böngésző Home gombja, amely alapértelmezés szerint nem jelenik meg. Ha inkább a Kezdőlap gombot szeretné megjeleníteni a Chrome eszközsorán, akkor ezt egyszerűen megteheti.

Web / Luyi Wang


A Home gomb megjelenítése a Chrome-ban

  1. Nyissa meg a Chrome böngészőt.

  2. Nyomja meg a Több menü, amelyet a böngészőablak jobb felső sarkában található három pont jelöl.

  3. Válasszon beállítások a legördülő menüben. Beléphet chrome: // settings a Chrome címsorában, ahelyett, hogy a menüopciót választaná a Chrome Beállítások felületének megnyitásához az aktív lapon.

  4. Keresse meg a megjelenés szakasz, amely címkézett opciót tartalmaz Mutasd az otthon gombot.

  5. A Kezdőlap gomb hozzáadásához a Chrome eszköztárához kattintson a gombra Mutasd az otthon gombot hogy a mellette lévő csúszkát a On helyzetbe.

    A Kezdőlap gomb későbbi eltávolításához kattintson a gombra Mutasd az otthon gombot ismét a csúszka átkapcsolásához a le helyzetbe. 

  6. Kattintson a kettő egyikére rádiógombok alatt Mutasd az otthon gombot utasítsa a Kezdőlap gombot, hogy egy új üres fülre vagy a megadott mezőbe beírt URL-re irányítson.

Ez a folyamat egy kis ház ikont helyez el a címmező bal oldalán. Kattintson a ház ikonra bármikor a Kezdőképernyőre léphet.


Különbség a kezdőképernyő és az indító képernyő között

Ha úgy dönt, hogy megad egy URL-t a kezdőképernyőhöz, amikor a címmező bal oldalán található kis ház ikonjára kattint, a Chrome megnyit egy lapot az adott URL-lel.

Ha új üres lapra kíván irányítani, akkor a lapon megjelenik az Indítási képernyő.

A Kezdőképernyő nem ugyanaz, mint az Indítási képernyő (hacsak nem állítja őket ugyanazokká a beállításokban). Az Indítási képernyő az, amelyet a Chrome első indításakor lát. Személyre szabhatja a Chrome Internetes áruházból letöltött témákkal a kattintással témák ugyanabban megjelenés szakasz, ahol a Kezdőlap gomb megjelenítését választja.


Hogyan lehet az Indító képernyő és a Kezdőképernyő ugyanaz

Ha azt szeretné, hogy a Chrome az Indítási képernyő helyett mindig a kezdőképernyőhöz megadott URL-címen nyíljon meg:

  1. Ban,-ben beállítások fejezet alatt Indításkor, válassza a melletti választógombot Nyisson meg egy adott oldalt vagy oldalakat.

    

  2. Válassza ki a megjelenített oldalak egyikét, amely tartalmazhatja a kezdőképernyőt, vagy válassza a lehetőséget Új oldal hozzáadása és írja be a kezdőképernyő URL-jét.

  3. Az Indítási képernyő és a Kezdőképernyő most megnyílik a megadott URL-n.