PSF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PSF fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Adobe Photoshop Proof Settings fájl. Az ilyen típusú fájlok meghatározott színpreferenciákat tárolnak, így a nyomtatás előtt láthatja, hogyan fog kinézni egy kép.

A PhotoStudio fájl egy képformátum, amely a .PSF fájlkiterjesztést is használja. Tartalmazhatnak szöveget, rétegeket és alakzatokat.

Más programok ugyanazt a fájlkiterjesztést használhatják, mint például a GPS Prediction Support fájl, az AutoCAD PostScript Patterns fájl, a Portable Sound fájl, a PID Script fájl vagy a HP-UX termékspecifikációs fájl.

A PSF rövidítve a PlayStation hangformátumot, a progresszív szegmentált keretet és a PC képernyő betűtípust is, de ezeknek a kifejezéseknek semmi közük az itt beszélt fájlformátumokhoz.


Hogyan nyitható meg egy PSF fájl

Az Adobe Photoshop Proof Settings fájlok az Adobe Photoshop alkalmazással nyithatók meg a Megnézem > Bizonyíték beállítása > szokás menüpontot. Válassza a lehetőséget Terhelés a fájl importálásához.

Az ingyenes XnView program megnyitja az ArcSoft PhotoStudio programjához társított PSF fájlokat. A PhotoStudio program ezeket is megnyithatja.

Bár ez a módszer a legtöbb más fájltípusra nem vonatkozik, ehelyett egyszerűen átnevezheti a PhotoStudio fájl kiterjesztését JPG-re, majd megnyithatja az Adobe Photoshop alkalmazásban (és esetleg más képszerkesztőkben / megtekintőkben).

Íme néhány információ a többi programról, amely PSF fájlokat használ:

  • GPS Jóslás támogató fájl: Az AGI Systems Tool Kit (STK) vagy a LinQuest GPS Interference and Navigation Tool (GIANT)
  • AutoCAD PostScript Patterns fájl: Az Autodesk AutoCAD
  • Hordozható hangfájl: XMPlay vagy Winamp (mindkettőhöz a Highly Experimental plugin szükséges), valamint az Audio Overload
  • PID parancsfájl: A Palmer Performance Engineering PCMSCAN-ja
  • HP-UX termékleírás fájl: A HP szoftverterjesztője (SD)

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a PSF fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni, megváltoztathatja az alapértelmezett programot, amely megnyitja ezeket a fájlokat.


PSF fájl konvertálása

Amint fentről láthatja, rengeteg lehetséges forrás áll rendelkezésre a fájljához. Fontos, hogy először felismerje, mire használják a PSF fájlt, mielőtt megértené, hogyan lehet átalakítani.

Például egy Adobe Proof Settings fájlt valószínűleg nem kell átalakítani, és nem lehet átalakítani más használható formátumba. A PhotoStudio fájl azonban egy képfájl, amelyet az XnView segítségével JPG-re és más hasonló formátumokra konvertálhatunk.

Ugyanezt a folyamatot kell követnie a fent felsorolt ​​más típusú PSF fájlok esetében is. Megnyithatja a fájlt abban a programban, amely létrehozta, majd megpróbálhatja exportálni vagy más formátumba menteni a fájlt.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja nem nyílik meg a fenti javaslatok kipróbálása után, akkor nagyon jó esély van arra, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Ez meglehetősen könnyen megtörténhet, mert sok fájlkiterjesztés ugyanazt a néhány betűt osztja, ami miatt tévedhet egy másik kiterjesztéssel.

A PFS egy példa arra, hogy ugyanazok a betűk szerepelnek a PSF fájlkiterjesztésben. Ezt azonban a PhotoFiltre Studio használja a Mentett kijelölés fájlokhoz.

A másik a PSS, amelyet PlayStation 2 Game Video fájlokhoz, Picture and Sound Show fájlokhoz, RoboHelp HTML Project Data fájlokhoz és egyebekhez használnak.