A Google Naptár letöltése a Windows Asztalra

A Google Naptár az egyik leggyakoribb felhőalapú naptárrendszer, amelyet emberek milliói használnak a világon. Néha azonban érdemes lehet elérnie a Google Naptárat a Windows asztaláról.

Ennek néhány egyszerű módja van. Az egyik egyszerűen a Google Naptár szinkronizálása az alapértelmezett Windows Desktop Naptár alkalmazással. Másik lehetőség a Google Naptár szinkronizálása a Windows asztali naptáralkalmazások széles körével, amelyeket helyette használhat.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


A Google Naptár szinkronizálása a Windows Naptár asztali alkalmazással

A Google Naptár-információk megszerzésének legegyszerűbb módja, ha szinkronizálja azokat a Windows Naptárral.

  1. Válassza ki a Rajt menübe írja be a calendar elemet, majd válassza ki a Naptár app.

  2. Amikor megnyílik a Windows Naptár, válassza a ikont fogaskerék ikonra a bal alsó sarokban a Naptár beállításainak megnyitásához. A beállítások menüben válassza a lehetőséget Fiókok kezelése > Fiók hozzáadása.

  3. Ban,-ben Fiók hozzáadása ablak, válassza ki Google.

  4. A rendszer kéri, hogy jelentkezzen be Google-fiókjába. Adja meg a Google-fiókjának nevét és jelszavát.

  5. Engedélyezze a Windows hozzáférését a Google-fiókjához való hozzáféréshez.

  6. Miután befejezte a Google Naptár-fiók szinkronizálását a Windows Naptárral, a Google Naptár összes eseménye és egyéb eleme megjelenik a Windows Naptárban.

  7. Miután szinkronizálta Google Naptár-fiókját, hozzáadhat, törölhet vagy szerkeszthet meglévő Google Naptár-eseményeket a Windows Naptárból.


Az Outlook szinkronizálása az asztali Google Naptárral

Ha a használt asztali naptár nem Outlook, hanem Windows naptár, akkor egyszerűen szinkronizálhatja Google Naptárát az Outlook asztali alkalmazásával.

Ezzel megtekintheti az összes Google Naptár-eseményt és napirendet az Outlook-naptárból.

  1. Nyissa meg az Outlook programot, majd válassza a ikont naptár ikonra a bal alsó sarokban az Outlook naptár megnyitásához.

  2. választ FŐOLDAL > Nyissa meg a naptárat > Internetről.

  3. A következő ablakban szüksége lesz a megosztott naptár linkre a Google Naptárból, ezért nyissa meg a Google Naptár elemet, és válassza a ikont három pont ikon a megosztani kívánt naptár mellett.

  4. választ Beállítások és megosztás, görgessen le a testreszabása részt, és másolja a Titkos cím iCal formátumban link.

  5. Vissza az Outlook naptár ablakába illessze be a másolt iCal linket a Új internetes naptár-előfizetés mezőbe, és válassza ki OK.

  6. Ha elkészült, az Outlook naptár szinkronizálódik a Google Naptár fiókjával, és megjeleníti az összes eseményt és találkozót.

    Az egyik különbség a Windows Naptárral és az Outlook programmal való szinkronizálás között az, hogy az iCal és az Outlook program csak olvasható. Tehát láthatja az összes eseményt, de nem hozhat létre és nem szerkeszthet új Google Naptár-eseményeket.


A Google Naptár Widget hozzáadása a Google Chrome-hoz

Ha a Google Chrome böngészőt jobban használja, mint bármely más asztali alkalmazást, akkor ésszerű lenne bármi más asztali alkalmazás helyett ott elérni a Google Naptárt.

A Google Naptár elérése a Chrome-ból ugyanolyan egyszerű, mint a Google Naptár Chrome-bővítmény telepítése. A Google Naptár hozzáadása a Chrome-hoz különösen kényelmes, mert nem kell megnyitnia egy másik asztali alkalmazást a Google Naptár-információk megtekintéséhez az asztalon.

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot, és jelentkezzen be Google-fiókjába.

  2. Keresse meg a Google Naptárt a Chrome Internetes áruházban, és telepítse a bővítményt.

  3. Válassza ki a Google Calendar ikon a böngésző tetején, hogy megtekinthesse a napirendjét a Google Naptárból.

  4. A Google Naptár bővítmény nem csak írásvédett. Válaszd ki a + új esemény hozzáadásához a Google Naptárhoz.