Indítás az asztalra a Windows 8.1 rendszerben

A Windows 8 első kiadásakor csak az Asztalra történő indítás volt az, ha valamilyen rendszerleíró adatbázis-feltöltést alkalmaztunk, vagy telepítettünk egy programot, amely ugyanezt tette.

Azon visszajelzés hallatán, hogy a Windows 8 Start képernyője nem biztos, hogy mindenki számára, különösen az asztali felhasználók számára, a legjobb kiindulópont, a Microsoft bevezette a Windows 8.1 frissítéssel történő indítás lehetőségét az Asztalra.

Tehát, ha Ön egyike azoknak, akik a számítógép indításakor minden alkalommal rákattintanak vagy megérintik az Asztal alkalmazást, örömmel értesülünk arról, hogy a Windows 8 beállítása a Start képernyő teljes kihagyására nagyon egyszerű változás.

Csak akkor indíthatja el a Windows 8 rendszert az Asztalra, ha frissített Windows 8.1 vagy újabb verzióra. Ez a leggyakoribb oka annak, hogy nem fogja látni ezt a lehetőséget.


Indítás az asztalra a Windows 8.1 rendszerben

  1. Nyissa meg a Windows 8 Vezérlőpultot. Az Alkalmazások képernyőről való megtétel valószínűleg az érintés útján a leggyorsabb út, de az Energiafelhasználó menüből is elérhető (WIN + X), ha ezt szokta használni.

    Ha billentyűzetet vagy egeret használ, és már az Asztalon van, ami valószínűnek tűnik, figyelembe véve az itt végrehajtandó változtatást, kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza a ingatlanok, majd ugorjon a 4. lépésre.

  2. Ha a Vezérlőpult most nyitva van, válassza a lehetőséget Megjelenés és személyes.

    Nem fogja látni a Megjelenés és a Testreszabás kisalkalmazást, ha a Vezérlőpult nézete Nagy ikonok vagy Kis ikonok értékre van állítva. Ha az egyik ilyen nézetet használja, válassza a lehetőséget Tálca és navigáció majd ugorjon le a 4. lépésre.

  3. Válasszon Tálca és navigáció.

  4. Válassza ki a Navigáció fül a Tálca és a Navigáció ablak tetején, amely most megnyílt.

  5. Jelölje be a mellette található négyzetet Amikor bejelentkezem vagy bezárok egy alkalmazást a képernyőn, a Start helyett menjen az asztalra. Ez az opció a Navigáció fül Start képernyő területén található.

    Itt van egy lehetőség, amely azt mondja Az Alkalmazások nézet automatikus megjelenítése, amikor a Start menübe lépek, amit érdemes még figyelembe venni, ha nem rajong a Start képernyőért.

  6. választ OK hogy megerősítse a változást.

Mostantól a Windows 8 rendszerbe való bejelentkezés vagy a nyitott alkalmazások bezárása után az Asztal nyílik meg a Start képernyő helyett. Ez nem azt jelenti, hogy a Start vagy az Alkalmazások képernyők ki lettek kapcsolva, vagy le vannak tiltva, vagy bármilyen módon nem érhetők el. A Start képernyő megjelenítéséhez továbbra is lefelé húzhatja az Asztalot, vagy kiválaszthatja a Start gombot.

Más módot keres a reggeli rutin felgyorsítására? Ha Ön az egyetlen felhasználó a fizikailag biztonságos számítógépen (pl. Folyamatosan otthon tartja), fontolja meg a Windows 8 konfigurálását az indításkor történő automatikus bejelentkezéshez. Lásd: Hogyan kell automatikusan bejelentkezni a Windows-ba oktatóanyagért.