Hogyan hozzunk létre egy Google Naptár eseményt egy Gmail üzenetből

Ha sok megbeszélést ütemez a Gmailben, akkor értékelni fogja, hogy az eseményről információkat tartalmazó e-mail alapján hogyan hozhat létre Google Naptár-eseményt. Mivel a Gmail és a Google Naptár szorosan integrálva vannak, létrehozhat egy e-mailhez kötött eseményt, még akkor is, ha az üzenet egyáltalán nem említ dátumot. Ez a funkció jól jön, függetlenül attól, hogy számítógépes böngészőt vagy mobilalkalmazást használ-e a Gmail-fiók eléréséhez.

Web / Luyi Wang

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Google Naptárra vonatkoznak mind a mobilalkalmazásban, mind az asztali verzióban, amelyet webböngészőn keresztül lehet elérni.


Hogyan hozzunk létre egy Google Naptár eseményt egy e-mailből egy böngészőben

Ha számítógépes böngészőben éri el a Gmailt, a naptáresemény hozzáadásának lépései eltérnek a Gmail mobilalkalmazásban történő használatától.

  1. Nyissa meg az üzenetet a Gmailben, és kattintson az eszköztár hárompontos ikonjára. Alternatív megoldásként megnyomhatja a periódus gombot, ha engedélyezve vannak a Gmail billentyűparancsai.

  2. választ Esemény létrehozása a Google Naptár képernyő megnyitásához. A Google Naptár feltünteti az esemény nevét az e-mail tárgysorával, a leírási terület pedig az e-mail törzsének tartalmával. Végezze el a szükséges változtatásokat ezen a két területen.

  3. Válassza ki a dátumot, a kezdési és a befejezési időpontot a képernyő tetején található eseménynév legördülő menükből, ha azok nem kerülnek át az e-mailből. Ha az esemény egész napos esemény, vagy rendszeres időközönként megismétlődik, akkor a dátum területén hajtsa végre a szükséges döntéseket.

  4. Adjon hozzá egy helyet az eseményhez.

  5. Állítson be egy értesítést, amely emlékezteti Önt az eseményre a megadott időpontban.

  6. Rendeljen színt annak jelzésére, hogy foglalt vagy-e az esemény alatt.

  7. nyomja meg Megtakarítás hogy az eseményt elmentse a naptárába. Ha később módosítania kell, válassza ki az eseményt a naptárból, majd kattintson a gombra Ceruza ikonra az esemény szerkesztéséhez.


A Gmail-események automatikus hozzáadása a Google Naptárhoz mobilalkalmazás segítségével

Ha a Gmailt és a Google Naptárt is használja mobileszközén, akkor a foglalások és bizonyos események automatikusan bekerülnek a naptárba. Ez a praktikus szolgáltatás a cégek visszaigazoló e-mailjeiben szereplő eseményekre vonatkozik a szállodai, éttermi és járatfoglalásokkal kapcsolatban, valamint jegyértékesítéssel rendelkező eseményekre, például filmekre és koncertekre.

  1. Nyissa meg mobileszközén a Google Naptár alkalmazást. Bontsa ki a menü ikont a képernyő tetején, és koppintson a ikonra beállítások

  2. Érintse Események a Gmailből.

  3. A megnyíló képernyő tartalmazza a Google bejelentkezési adatait és egy be- / kikapcsoló csúszkát Események a Gmailből. Érintse meg a csúszka hogy a bekapcsolt helyzetbe mozgassa. Most, amikor a Gmail alkalmazásában e-mailt kap egy eseményről, például koncertről, éttermi foglalásról vagy repülésről, az automatikusan hozzáadódik a naptárához. Törölhet egyetlen eseményt, vagy kikapcsolhatja ezt a funkciót, ha nem szeretné, hogy az események automatikusan hozzáadódjanak.

    Ha később kap egy e-mailt, amely frissíti az eseményt - például időváltozással -, akkor a változás automatikusan hozzáadódik a naptáreseményhez. Ezeket az eseményeket maga nem szerkesztheti, de szükség esetén törölheti őket.