Több felhasználó kezelése a Google Chrome böngészőben Windows rendszeren

A Chrome-profilkezelő lehetővé teszi, hogy több felhasználói fiókot állítson be a Google Chrome böngészőhöz a Windows 10 rendszeren. Így minden személynek, aki a számítógépét használja, saját egyéni beállításai, könyvjelzői és témái lehetnek. Akár összekapcsolhatja Chrome-fiókját Google-fiókjával, hogy több eszközön szinkronizálja a könyvjelzőket és az alkalmazásokat.

Ez a cikk a Windows 10, 8 és 7 operációs rendszerekre vonatkozik. Több Chrome-fiókot is kezelhet Mac számítógépen.

Sam Diephuis / Getty Images


A Google Chrome felhasználók hozzáadása a Windows rendszeren

Új felhasználói profil beállítása a Google Chrome for Windows rendszerben:

  1. Válassza ki a profil ikonra a Chrome jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Kezelje az embereket.

  2. választ Személy hozzáadása.

  3. Írjon be egy nevet, válasszon egy profil ikont, majd válassza a lehetőséget hozzáad.

    Jelölje be a jelölőnégyzetet Hozzon létre egy asztali parancsikont ehhez a felhasználóhoz bármikor közvetlenül a felhasználó böngészési munkamenetébe indulhat.

  4. Új böngészési munkamenet nyílik meg az imént létrehozott felhasználó számára. Válassza a lehetőséget Első lépések felhasználói beállítások megadásához, vagy bejelentkezés egy Google Fiókba a beállítások és beállítások automatikus szinkronizálásához.


Több felhasználó kezelése a Chrome-ban

Miután több felhasználót felvett a Chrome-ba, amikor kiválasztja a profil ikonra kattintva láthatja a többi felhasználót. Válasszon egy felhasználót a böngészési munkamenetek közötti váltáshoz.

Az egyes felhasználói beállítások módosításához válassza a ikont három függőleges pont a Chrome jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget beállítások. A felhasználó által módosított böngészőbeállításokat, például egy új téma telepítését, csak a profiljukhoz menti a rendszer. Ezeket a beállításokat el lehet menteni szerver oldalon, és szinkronizálni lehet Google-fiókjával.

A szülői felügyeletet a Chrome-ban felügyelt profil létrehozásával lehet beállítani.


Hogyan lehet eltávolítani a Google Chrome felhasználókat Windows rendszeren

Chrome-felhasználó törlése a számítógépről:

  1. Válassza ki a profil ikonra a Chrome jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Kezelje az embereket.

  2. Vigye az egérmutatót az eltávolítani kívánt felhasználó ikonja fölé, majd válassza a ikont három függőleges pont amelyek a jobb felső sarokban jelennek meg.

  3. választ Távolítsa el ezt a személyt.

Hogyan lehet egy Chrome-profilt összekapcsolni egy Google-fiókkal

Ha nem csatlakoztatott Google-fiókot a Chrome felhasználói profiljának beállítása közben, bármikor később megteheti. Nyisson meg egy böngészési munkamenetet felhasználóként, és válassza a lehetőséget profil > Kapcsolja be a szinkronizálást bejelentkezéshez vagy új Google-fiók létrehozásához.

A Chrome-felhasználók szinkronizálási beállításainak kezelése

Annak megadásához, hogy mely elemeket szinkronizálják a Google-fiókjával minden alkalommal, amikor bejelentkezik a böngészőbe:

  1. Válassza ki a három függőleges pont a Chrome jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget beállítások.

  2. választ Szinkronizálás és a Google Services.

  3. Innen kezelheti a szinkronizálási beállításokat. Válassza a lehetőséget kikapcsolása a szinkronizálás teljes kikapcsolásához, vagy válassza a lehetőséget Kezelje a szinkronizálást a szinkronizálandó elemek váltásához.

    Lehetőség van az összes szinkronizált adat titkosítására, nemcsak a jelszavakra, vagy akár saját titkosítási jelszó létrehozására a Google-fiók jelszavának helyett.