A mobil adatfelhasználás figyelemmel kísérése

A többszintű vagy méréses adatcsomagok a szokásosak - a korlátlan adatelérés manapság ritka. A mobil adatforgalom figyelemmel kísérésével megtarthatja az adatcsomagját, és elkerülheti a túlzott díjakat vagy a készüléket lassabb sebességgel megbénító fojtásokat. Ez az óvatosság különösen fontos, ha a vezeték nélküli szolgáltató normál lefedettségi területén kívül utazik, mert az adatfelhasználási korlátok alacsonyabbak lehetnek.


mobil alkalmazások

Töltsön le egy alkalmazást az okostelefonjára az adatfelhasználás nyomon követésére, és bizonyos esetekben akár az adatok kikapcsolására is, mielőtt elér egy előre meghatározott korlátot:

  • Az Android esetében ott van a népszerű My Data Manager alkalmazás, amely mindenki számára nyomon követi az adatokat megosztott vagy családi csomagban. Meghatározza, hogy mely alkalmazások használják a legtöbb adatot, és riasztásokkal értesíti Önt, mielőtt elfogyna az adat.
  • IPhone felhasználók számára a DataManPro valós időben követi az adatfelhasználást, és piros százalékos jelvényt tesz közzé az alkalmazás ikonján, így egy pillantással megnézheti, hol áll. Minden szolgáltatóval működik, és az alkalmazás feltérképezi az adatokat, ahol adatokat használt. Az alkalmazáshoz tartozik egy kísérő Apple Watch alkalmazás.
  • Szintén az iPhone felhasználók számára a MobiStats egy ingyenes iPhone alkalmazás, amely valós időben követi a használatát, és térképeket készít, ahol felhasználja az adatokat, így figyelemmel kísérheti viselkedését, és nem lépheti túl a havi adatkorlátot.

Adathasználat ellenőrzése Android-eszközről

 Web

Az aktuális hónap használatának ellenőrzéséhez androidos telefonján lépjen a következő helyre: beállítások > kapcsolatok > Adathasználat. A képernyőn megjelenik a számlázási időszak és az eddig felhasznált mobiladatok mennyisége. Ezen a képernyőn mobiladat-korlátot is beállíthat.

Adathasználat ellenőrzése iPhone készülékről

 Web

Az iPhone Beállítások alkalmazás tartalmaz egy Cellular képernyőt, amely jelzi a felhasználást. Koppintson a beállítások > Sejtes és alá nézni Celluláris adatfelhasználás az aktuális időszak használatához.


Betárcsázás az adatfelhasználáshoz

A Verizon és az AT&T lehetővé teszi, hogy valós időben ellenőrizze az adatfelhasználását azáltal, hogy tárcsáz egy adott számot a készülékéről:

  • A Verizonon tárcsázza #ADAT (# 3282), és fogadjon szöveges üzenetet.
  • Az AT&T-n tárcsázza *ADAT# (* 3282 #) szöveges üzenet fogadásához a következő számlázási ciklus dátumával és a fennmaradó adatokkal.

Mobilszolgáltató webhelye

Megtudhatja, hány percet használ, ha bejelentkezik a vezeték nélküli szolgáltató webhelyére, és ellenőrzi fiókjának adatait. Sok szolgáltatónak lehetősége van regisztrálni szöveges riasztásokra, amikor az adatkorláthoz közeledik.

Bármelyik lehetőséget is választja, a mobiltelefon-adatfelhasználás figyelemmel kísérése megakadályozhatja a túlzott díjakat, ha többszintű adatcsomagban van, barangol, vagy el akarja kerülni az extra lekötési díjakat.