Nyissa meg a Gmail Tasks alkalmazást mobil vagy asztali böngészőben

A Google Tasks listái minden eszközén elérhetők, beleértve a számítógépeket és a mobileszközöket (telefon, táblagép stb.). Számítógépen a hozzáférés a Gmailen keresztül, mobileszközökön pedig egy alkalmazáson keresztül érhető el. Ez nem feltűnő, egyszerű módja a teendőlisták nyomon követésének, amely a Google Naptárral párhuzamosan is működik.

A listán végrehajtott minden módosítás szinkronizálódik az összes eszközön. Azok a feladatok, amelyekhez dátumot rendel, a Google Naptárában is megjelennek.


A Google Tasks használata mobileszközökön

A Google Tasks telefonon vagy táblagépen való használatához töltse le az ingyenes Google Tasks alkalmazást a Google Playről (Android és Chrome eszközökhöz) vagy az App Store-ból (Apple eszközökhöz). Innentől kezdve a Google Tasks használata meglehetősen egyszerű:

  1. Adja meg Google hitelesítő adatait, hogy bejelentkezhessen a mobileszközén található Google Tasks alkalmazásba.

  2. Tekintse meg a meglévő feladatok listáját.

  3. Ha egy feladatot befejezettként szeretne megjelölni, koppintson a mellette lévő körre. Ezt a feladatot aztán áthúzza és áthelyezi Befejezett.

  4. Feladatok hozzáadásához nyomja meg a pluszjelet a képernyő alján.

  5. Érintse meg a képernyő bal alsó sarkában található menü gombot további listák létrehozásához és elnevezéséhez, egy lista átnevezéséhez vagy törléséhez, vagy az összes befejezett feladat törléséhez.


Számítógépén érheti el a Google Tasks alkalmazást a Gmail szolgáltatásban

A feladatok megadásához vagy megtekintéséhez a számítógépen látogasson el a Gmailbe, a Naptárba, vagy nyissa meg a Dokumentumok, Táblázatok vagy Diák megnyitott dokumentumát. Akkor:

  1. A képernyő jobb oldalán található ikonok közül válassza ki azt, amelyen egy átlós vonal és egy pont található (az alsó ikon).

  2. Jobbról kicsúszik egy ablak, amely a listákat tartalmazza.

  3. Kattintson a ikonra a mellett Adjon hozzá egy feladatot menü megjelenése;

  4. Innen rendezheti, átnevezheti és törölheti listáit.