Hogyan lehet bekapcsolni a mobil adatot

A hívások kezdeményezése, az e-mailek küldése és a szöveges üzenetek használata nagyban függ a mobiladat-használattól. Ennek az az előnye, hogy a mobil adat szinte mindenhol elérhető. Hátránya, hogy nehéz lehet korlátozni a mobiladatok használatát. És ha korlátozott adatcsomagot használ, ez nagy használati díjat eredményezhet.


Miért kapcsolja be vagy ki a mobil adatot?

Számos oka lehet annak, hogy letiltja a mobil adatot okostelefonján.

  • Nem ellenőrzött alkalmazások: Néha előfordulhat, hogy a telefon sok adatot használ, és nem tudja biztosan, miért. Ez általában az oka a rosszul megtervezett vagy rosszindulatú alkalmazásoknak, amelyek rendszeresen fogyasztanak adatokat akkor is, amikor nem használja a telefont. A mobil adat letiltása ezt hirtelen leállítja.
  • Utazás a hálózaton kívül: Ha valahová utazik, ahol a mobil adat egyébként nem érhető el, nincs értelme bekapcsolva hagyni a mobil adatait, és a telefonja rendszeresen "pingel" olyan mobil tornyokat, amelyek nincsenek ott.
  • Az adatbarangolás megakadályozása: Ha valahová utazik (például egy másik országba), ahol barangolásos adatátviteli díjat számolna fel, a mobil adat kikapcsolásával biztosíthatja, hogy váratlan díjak ne érjék.
  • Csökkentse az általános adatfelhasználást: Általánosságban elmondható, hogy a mobil adat kikapcsolása, amikor nem használja, csökkenti az általános adatfelhasználást. Ez segíthet abban, hogy a hónap végére érjen anélkül, hogy elérné a mobilhálózat adatkorlátját.
  • Mentse az akkumulátor élettartamát: A mobil adat kikapcsolása drasztikusan meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát. Ez különösen akkor hasznos, ha utazik, és lehetővé teszi, hogy telefonját hosszabb ideig telefonhívásokhoz és egyéb nem adatfelhasználási célokra használja.

A mobil adat letiltása nagyszerű módja az adatfelhasználás csökkentésének és az akkumulátor élettartamának megtakarításának, de emlékeztetni kell a mobil adat manuális ki- és bekapcsolására.


Hogyan lehet bekapcsolni a mobil adatot az Android-on

Ha korlátoznia kell az Android telefonjával vagy táblagépével használt adatmennyiséget, erre többféle lehetőség van. A legegyszerűbb, ha manuálisan kikapcsolja a mobiladatokat, amikor éppen nem használja, és csak akkor kapcsolja be újra, ha szüksége van rá.

  1. Érintse meg a fogaskerek ikon az Android beállításainak menüjének megnyitásához. Ezután érintse meg a elemet Adatok használata.

  2. Az Adathasználat menüben érintse meg a ikont Mobil adatok az adatfelhasználás kikapcsolásának beállítása.

  3. Miután kikapcsolta a Cellular data szolgáltatást, nem fog tudni hozzáférni egyetlen webhelyhez sem, és nem használhat olyan alkalmazásokat, amelyek internetes adatokat használnak. Az internet elérésének egyetlen módja a Wi-Fi engedélyezése, ha Wi-Fi hotspot közelében tartózkodik. Ezt úgy engedélyezheti, hogy visszatér a fő beállítások menübe, és megérinti a Wi-Fi lehetőséget. A Wi-Fi képernyőn koppintson a Wi-Fi engedélyezéséhez.

    A Wi-Fi forró pontok használata nagyszerű módja annak, hogy elkerülje a havi mobil adatkorlát elérését. Szerencsére a Wi-Fi forró pontjai a világ minden tájáról elérhetőek, kényelmes helyen. A mobiladat kikapcsolása csökkenti a telefon használatának kísértését vezetés közben is.

  4. Végül érintse meg a Wi-Fi hálózatot, amelyhez csatlakozni szeretne, majd koppintson a ikonra Csatlakozás hogy csatlakoztassa a telefont ahhoz a Wi-Fi hálózathoz.

  5. Miután csatlakozott egy Wi-Fi hotspothoz, folytathatja az internet és minden olyan mobilalkalmazás használatát, amelyekhez internetadatokra van szükség, még akkor is, ha ki van kapcsolva a mobiladat-adat.


Forró bekapcsolni a mobiladatokat iOS-en

A mobil adatok engedélyezése vagy letiltása iPhone-on nagyon hasonló az Android-hoz. Az iOS beállításai között van egy egyszerű beállítás, ahol gyorsan be- vagy kikapcsolhatja a mobiladatokat.

  1. IPhone-ján lépjen a Beállítások elemre, és érintse meg a elemet Sejtes megnyitni Mobil adatok menü. A Cellular képernyőn érintse meg a ikont Cellular adatok kapcsoló be- vagy kikapcsolásához.

  2. Az iOS segítségével pontosan finomhangolhatja, hogy a mobil adat mely elemei vannak kikapcsolva. Ha megérinti cellás adatopciók, megjelenik egy menü, ahol letilthatja az LTE hang használatát, ha barangolási területen tartózkodik. Ez akkor hasznos, ha nemzetközileg utazik, és nem akar roamingdíjat felszámolni.

    A barangolás kikapcsolása nemzetközi utazás közben nagyon okos választás. A nemzetközi roaming díjak nagyon drágák lehetnek. És ha hibázik, amikor vezetés közben használ egy olyan alkalmazást, mint a Google Maps, a roaming díjak meglepően drágák lehetnek.

  3. Csakúgy, mint az Android esetében, a mobiladat manuális letiltása, amikor nincs rá szüksége, jelentősen megtakaríthatja az adattúlzott költségeket. Ehelyett összpontosítson a Wi-Fi hotspotok felkeresésére, amikor csak szeretne internetezni, vagy internetadatokat igénylő alkalmazásokat szeretne használni.


Használja az Adatfigyelmeztetéseket az adatfelhasználás ellenőrzéséhez

Ha Androidot használ, akkor egy másik lehetőség az adatkorlát beállításainak használatával szabályozhatja, hogy a telefon mennyi adatot használ fel.

A beállítások eléréséhez nyissa meg beállítások, Koppintson a Adatok használata, és érintse meg Mobil adatfelhasználás. Ez a képernyő megmutatja, hogy mennyi adatot használt fel eddig a számlázási ciklus alatt.

Érintse meg a fogaskerek ikon jobb felső sarokban az adatkezelők megtekintéséhez. Ezen a képernyőn engedélyezheti Adat figyelmeztetés beállítása értesítést kap, ha eléred a havi adatkorlátodat.

Vagy engedélyezheti Adatkorlát beállítása hogy automatikusan kikapcsolja a mobiladatokat, amikor eléri a havi adatkorlátot.

Koppintson a tényleges adatkorlát beállításához, hogy megfeleljen az adattervének Adatok figyelmeztetése és beállítja a határt.


Az adatfelhasználás ellenőrzése

Mint láthatja, nagyon egyszerű be- vagy kikapcsolni a mobiladatokat Android vagy iPhone készülékeken. A funkció használata segíthet az adatfelhasználás irányításában és a váratlan terhelések elkerülésében a hónap végén.