Mobil fotózás: könnyű pályák bemutatója

A mobilfotózásban nincs semmi szórakoztatóbb, mint a könnyű ösvények fényképezése. Az ötlet egyszerű: Stabilizálja okostelefonját és fényképezze az autókat, miközben éjszaka elhaladnak. A fotózásban ezt hosszú expozíciós fényképezésnek nevezik. Ha saját fényút fényképeit szeretné elkészíteni, a készülék stabilizálásához a telefonjára tervezett állványra van szüksége. Minél stabilabb a telefonja, annál jobb az eredménye a kamerájának. A mobil fotózásnál a fényképezőgép remegése vagy kézfogás tönkreteheti a jól megtervezett felvételeket.

Vishal Thakur / EyeEm / Getty Images

A legáltalánosabb szinten a könnyű pályák fényképezése magában foglal egy olyan hely megtalálását, ahol az autók által létrehozott könnyű pályákat láthatja. Biztosítja a mobiltelefonját, beállít egy hosszú expozíciós beállítást a telefonon egy alkalmazással, és akkor fényképez, amikor az autók mennek, hogy létrehozzák a fény nyomát. Kicsit bonyolultabb, mint amilyennek hangzik, de az az ötlet rejlik benne, hogy a hosszabb expozíció lehetővé teszi, hogy a pályákat létrehozó autók a képen mozogjanak. Eleinte egy kis gyakorlás szükséges, de elégedett leszel az eredményekkel.


Lassú exponáló kamera alkalmazás

Töltse le iPhone-jához a Slow Shutter Cam alkalmazást az App Store-ból, vagy töltsön le egy hasonló alkalmazást a Google Play Android-telefonokhoz. A Slow Shutter Cam alkalmazás néhány jó funkciót kínál, amelyekkel játszhatsz, hogy megszerezhesd ezeket a fantasztikus könnyű pályákat.

A Slow Shutter Cam alkalmazás fotósorozatot készít és egyetlen képpé varrja össze őket. Ez az egyetlen kép a folyamatos fénysávot mutatja. Fontos a mobiltelefon stabilizálása, hogy ez a képsor ne okozzon rendellenességeket. Az előkészületek fontosak. Így készítheti el az első fényutak képét:

  1. torony a mobiltelefon kamerája kikapcsol.

  2. Indítsa el a Lassú redőnykamera alkalmazást, és hozzáférést biztosít a kamerájához, ha erre kérik.

  3. Érintse meg a beállítások ikonra a Slow Shutter Cam alkalmazásban. Fogaskerékre hasonlít.

  4. Érintse Könnyű ösvény a Rögzítési mód részben.

  5. Mozgassa a Zársebesség csúsztassa egészen jobbra, amíg meg nem szól izzó. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy vezérelje, amikor a redőny manuálisan nyílik és záródik.

  6. Válasszon egy beállítást a Fényérzékenység és JELENTŐSEBB. Amíg jobban meg nem ismeri az alkalmazást és a könnyű ösvényeket, válasszon mindegyikhez középtartományt.

  7. Helyezze a telefont állványra vagy stabil felületre, és keretezze be a képet.

  8. Érintse meg a Redőny gombot a rögzítés megkezdéséhez.

  9. Érintse meg a Redőny gombot a rögzítés leállításához.

  10. Érintse Megtakarítás.

  11. Az időzítés minden, ezért állítsa be az összeset, mielőtt autóra számítana. Ezután, amikor látja, hogy az autók közelednek, koppintson az exponáló gombra.


Egy szó az expozícióról

Mivel a redőnyt manuálisan aktiválja és deaktiválja, létre kell hoznia egy "érzetet", hogy meddig kell várnia a két művelet között. Ha autókat fényképez, akkor nyitva kell hagynia, amíg egy autó a távolban elhalad a telefonja elé egy teljes nyom rögzítéséhez.

Ha a hosszú expozíciós beállítást valami pislákoló tűz filmezéséhez használja, rövidebb expozíciós időt használhat. A hosszú expozíciós fotózás szórakozásának része a legimpozánsabb képet eredményező beállítások megkísérlése.