Színpaletta importálása a GIMP-be

A Color Scheme Designer egy ingyenes online alkalmazás színösszeállítások előállítására, kis erőfeszítéssel. Az így kapott színösszeállítások többféle módon exportálhatók, beleértve egy egyszerű szöveglistát is, de ha GIMP-t használ, akkor exportálhatja GPL-paletta formátumban.

Néhány lépésből áll, hogy az exportált színösszeállítás teljesen GIMP-kész formátumba kerüljön, majd importálva legyen a GIMP-be, de a következő lépések megmutatják a folyamatot.


GPL színpaletta létrehozása és exportálása

Mielőtt színpalettát importálhatna a GIMP-be, szüksége lesz rá. Rengeteg módja van a GPL színpaletta megszerzésének, de valószínűleg a webalapú generátor használata a legegyszerűbb.

  1. Nyissa meg a böngészőt, és menjen a Paletton oldalra. A Paletton egy kényelmes webhely, amely lehetővé teszi saját színpaletták létrehozását hatékony eszközök és színminták segítségével. Használhatja különféle formátumokba történő exportálásra is.

  2. Ha ott van, használja az eszközöket a színpaletta létrehozásához.

  3. Ha készen áll, válassza a lehetőséget Táblázatok / Exportálás Paletton főasztalának jobb alsó sarkából.

  4. A Paletton új modális ablakot nyit meg, amelyben a színek rácsban jelennek meg. A jobb oldalon válassza a lehetőséget Színminták. Ezután válassza mint GPL (Gimp).

  5. Új böngésző nyílik meg a böngészőben, amelyben egy egyszerű szöveges fájl található. Ez az Ön GIMP palettája. Jelöljön ki és másoljon mindent a fülön.

  6. Vissza a számítógépére, hozzon létre egy új szövegfájlt valahol kényelmes helyen. Illessze be a palettát, és mentse a fájlt a .gpl fájlkiterjesztés.


Importálja a palettát a GIMP-be

Most, hogy elkészítette és beállította a színpalettát a GIMP .gpl formátumában, könnyedén importálhatja a színpalettát, hogy elkezdhesse a munkát.

  1. Ha még nem tette meg, nyissa meg a GIMP-t.

  2. A felső menüben válassza a lehetőséget Windows> Dokkolható párbeszédpanelek> Paletták a paletta beállításainak megnyitásához a GIMP-n.

  3. Most kattintson a jobb gombbal a Paletták párbeszédpanelen válassza a lehetőséget Paletta importálása ... a kapott menüből.

  4. A GIMP új ablakot nyit meg az importálás vezérléséhez. Válassza a lehetőséget Paletta fájl.

  5. Nyomja meg bárhol a mellette lévő mezőt Paletta fájl hogy előhozza a fájlböngészőt. Keresse meg és nyissa meg a .gpl fájlt.

  6. A fájl most betöltésre kerül a import ablak. Állítsa be a kívánt beállításokat, majd nyomja meg a gombot import az alján.

  7. Most meg kell látnia az új palettát a párbeszédpanel listájában.


Az új színpaletta használata

Készen áll a színpaletta használatára. A GIMP rendkívül egyszerűvé teszi a palettákban tárolt színek elérését. Itt van, hogyan:

  1. Keresse meg és kattintson duplán a palettára a párbeszédpanelen.

  2. Újabb új párbeszédablak nyílik meg a Paletták egy. Ez a Paletta szerkesztő. Válassza ki, ha nem váltotta át automatikusan.

  3. Válasszon egy színt a palettáról, és fordítsa a figyelmét a sajátjára Az előtér színe. Ez automatikusan a palettán kiválasztott színre változik. Változtassa meg az előtér és a háttér színét, hogy mindkettőt hozzárendelhesse a palettáról.