A Sophos eltávolítása Mac vagy PC-ről

A Sophos egy teljes értékű víruskereső és kiberbiztonsági termék Mac-hez és PC-hez egyaránt. Ha azonban valami mást szeretnél, vagy az előfizetésed lejárt, és lecseréled, akkor egy másik víruskereső program telepítése előtt el kell távolítania a Sophos programot.

Ha eltávolítja a Sophos alkalmazást, ne feledje, hogy fontos, hogy a rendszerében mindig legyen valamilyen típusú víruskereső szoftver (még Mac gépeken is). Ha egy másik víruskereső programot keresel, számos nagyszerű programot érdemes megvizsgálni.


Hogyan lehet eltávolítani a Sophos-t Mac-en

A telepítés után a Sophos rendelkezik egy Sophos Antivirus eltávolító eszközzel, amelyet futtatnia kell a Sophos tiszta eltávolításához a rendszerből. Ne csak húzza az alkalmazást a Mac kukájának mappájába, mert ez nem távolítja el teljesen az alkalmazást az eszközéről.

A Sophos eltávolításához használja a Sophos Antivirus eltávolító eszközt. Megtalálható az Applications mappában.

  1. Az ütközések elkerülése érdekében kapcsolja ki a rendszeren futó egyéb víruskereső szoftvereket.

  2. Nyissa meg az Applications mappát, és kattintson duplán eltávolít Sophos Home.app az eltávolítási folyamat megkezdéséhez.

  3. Amikor a rendszer kéri az eltávolítás folytatását, kattintson a gombra Folytatni. Meg kell adnia az adminisztrátor jelszavát is.

  4. A Sophos-t most el kell távolítani a számítógépről.

    Annak ellenére, hogy a Sophos eltávolításra került, előfordulhat, hogy maradtak fájlok a számítógépén. Ha teljesen megszabadítja a rendszert ezektől a fájloktól, használhat olyan terméket, mint az App Cleaner & Uninstaller, amely lehetővé teszi ezeknek a maradványoknak a rendszerből való eltávolítását.


Hogyan lehet eltávolítani a Sophos-t Windows rendszeren

  1. Az ütközések elkerülése érdekében kapcsolja ki a rendszeren futó egyéb víruskereső szoftvereket.

  2. Keressen rá a "vezérlőpult" kifejezésre a Windows kereső használatával, majd válassza a ikont Control Panel jobb oldali alkalmazás megnyitásához.

  3. választ Uninstall a program.

  4. A programok listájában görgessen lefelé, majd kattintson duplán a Sophos programra az eltávolítás megkezdéséhez.

  5. választ Igen amikor a rendszer kéri az alkalmazás eltávolítását. A következő képernyőn válassza a lehetőséget Uninstall hogy teljesen eltávolítsa a Sophost a számítógépről.

  6. A Sophos-t most el kell távolítani a számítógépről. Indítsa újra a számítógépet az eltávolítási folyamat teljes befejezéséhez.

    Annak ellenére, hogy a Sophos programot eltávolították, előfordulhat, hogy maradnak fájlok vagy rendszerleíró kulcsok a számítógépen. Ha teljesen megszabadítja a rendszert ezektől a fájloktól, használhat egy harmadik fél erre a célra tervezett alkalmazását.


A Sophos nem távolítja el

A Sophos eltávolítása általában egyszerű folyamat. Ha problémákba ütközik, olvassa el az alábbi hibaelhárítási listát.

  1. Az eltávolítási folyamat végrehajtása előtt zárjon be minden nyitott alkalmazást, beleértve a rendszeren futó egyéb víruskereső termékeket is.

  2. Győződjön meg róla, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóként van bejelentkezve azon a számítógépen, amelyről a Sophos-t próbálja eltávolítani.

  3. Ha hibaüzeneteket kap a Sophos eltávolításáról a Windows rendszerről, további információt a Sophos Home for Windows hibaelhárítási lépéseiben talál. A Mac eltávolításával kapcsolatos problémákért lásd: Sophos Home for Mac hibaelhárítási lépések (csak haladó felhasználók számára).

  4. Ha továbbra is problémákat tapasztal a Sophos eltávolításával kapcsolatban, kérjen segítséget a Sophos ügyfélszolgálatától. Felhívhatja őket, élő csevegést indíthat, vagy támogatási jegyet küldhet segítségért.