Az Avast Antivirus eltávolítása

Az Avast Antivirus egy speciális önvédelmi móddal rendelkezik, amely megakadályozza a rosszindulatú szoftverek eltávolítását az Avast rendszeréből. Sajnos ez azt jelenti, hogy Ön sem tudja eltávolítani.

Ha még mindig tudnia kell az Avast Antivirus eltávolítását, kövesse az alábbi lépéseket az Avast önvédelmi funkciójának letiltásához és a szoftver eltávolításához.

Ha eltávolítja az Avast Antivirus programot, győződjön meg arról, hogy lecseréli egy másik víruskereső programra. Soha ne hagyja számítógépét az internethez csatlakoztatva anélkül, hogy víruskereső szoftver védené azt.


Hogyan lehet letiltani az Avast önvédelmi módját

Az Avast önvédelmi módjának kikapcsolásához a Beállítások „rejtett” területére kell lépnie.

  1. Nyissa meg az Avast felhasználói felületet és kattintson Menü a felhasználói felület tetején.

  2. választ beállítások megjelenő legördülő menüből.

  3. Ez egy újat nyit beállítások ablak. választ általános a bal oldali navigációs panelen, majd válassza a lehetőséget Hibaelhárítás az almenüből.

  4. Törölje a jelölést a mellette lévő jelölőnégyzetből Engedélyezze az önvédelmet az Önvédelmi mód kikapcsolásához.

  5. Ez megnyit egy felugró ablakot, amelyben megerősítést kér. Válassza a lehetőséget OK hogy megerősítse a változást.

  6. Ezen a ponton, Önvédelem mód ki van kapcsolva, és bezárhatja a beállítások ablakot, valamint az Avast felhasználói felületet.


Fejezze be az Avast eltávolítását

Most, hogy az Avast Önvédelem le van tiltva, készen áll az Avast Antivirus eltávolítására.

Az Avast eltávolítási folyamata ugyanaz, függetlenül attól, hogy el akarja-e távolítani az Avast alkalmazást a Windows 10-ből, vagy végre kell hajtania az Avast eltávolítását a Windows 8 és a Windows 7 rendszerhez.

  1. Válassza a Start menüt, és írja be a Vezérlőpult parancsot. Válaszd ki a Control Panel alkalmazás megnyitásához.

  2. A Vezérlőpult ablakban válassza a lehetőséget Programok és funkciók.

  3. Ban,-ben Programok és funkciók ablakban görgessen le az Avast Antivirus alkalmazáshoz, és válassza ki azt. Ezután válassza ki Uninstall az eltávolítási folyamat megkezdéséhez.

  4. Ez elindítja az Avast konfigurációs képernyőjét, ahol több lehetőség áll rendelkezésre az Avast telepítésének módosítására. A fő lehetőségek: Frissítés, Javítás vagy Módosítás. Azonban látni fogja a Uninstall gombra az ablak alján. Válassza ki az Avast eltávolítási folyamat elindításához.

  5. Megjelenik egy megerősítő ablak, amely megkérdezi, hogy valóban el akarja-e távolítani az Avast alkalmazást. Válaszd ki a Igen gombot.

  6. Ez elindítja az Avast eltávolítási folyamatot. Néhány percbe telhet, amíg a folyamatjelző sáv befejeződik, mivel az eltávolítás az összes Avast-fájlt törli a rendszerben.

  7. Amikor az eltávolítás befejeződött, megjelenik egy üzenet a számítógép újraindítására, hogy az eltávolítás befejeződhessen. Válaszd ki a Indítsa újra a számítógépet gombot a befejezéshez.

  8. A számítógép újraindítása befejezi az eltávolítási folyamatot. Ha ez megtörtént, az Avast teljesen eltávolításra kerül a rendszerről.


Telepítse az új víruskereső szoftvert

Ha eltávolította az Avast Antivirus programot új víruskereső szoftver telepítéséhez, rengeteg jó, ingyenes víruskereső szoftver közül választhat.

Ha csak annak eltávolításával próbálja tesztelni, hogy nem zavar-e más dolgokat, amelyeket a számítógépével próbál meg csinálni, akkor feltétlenül töltse le az Avast Antivirus legújabb verzióját, és telepítse újra a rendszerére, hogy teljes védelmet élvezzen.