Az iTunes eltávolítása Windows 7 és Vista rendszerhez

Előfordulhat, hogy a szoftver teljes eltávolítása (majd újratelepítése) az egyetlen lehetőség. Ha sikertelenül kipróbálta az iTunes problémájával kapcsolatos összes hibajavítási tippet, akkor fontolóra kell vennie ezt a „legvégső lehetőséget”.

Az első lépés ennek megtétele előtt az iTunes könyvtár biztonsági mentése. Lehet, hogy már nemrégiben biztonsági másolatot készített egy külső merevlemezről. Ez az útmutató nemcsak azt mutatja be, hogyan lehet gyorsan biztonsági másolatot készíteni a hordozható tárolási megoldásról, hanem azt is, hogy miként lehet konszolidálni a könyvtárat, mivel ez biztosítja, hogy a könyvtárban minden egy helyen legyen, nem pedig több helyen.

Ha az iTunes telepítése egyáltalán nem fut, akkor el kell hagynia a biztonsági mentési útmutató konszolidációs részét. Ez azonban nem okozhat problémát, amíg követi az útmutató többi részét.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Teljes iTunes eltávolítás Windows 7 és Vista rendszerekhez

Az iTunes sikeres eltávolításához Windows 7 vagy Vista gépéről tudnia kell, hogy az egyes iTunes-összetevőket milyen sorrendben kell eltávolítani. Győződjön meg arról, hogy az iTunes nem fut, és kövesse az alábbi lépéseket a program és az összes támogatási alkalmazás teljes eltávolításához.

  1. Lépjen a Vezérlőpultra. Ehhez kattintson a Windows gombra Első Orb majd válassza a Vezérlőpult lehetőséget.

  2. Indítsa el a Programok és szolgáltatások kisalkalmazást, majd kattintson a gombra Uninstall a program linkre (a Program menü alatt), vagy ha Klasszikus nézet módban kattintson a Programok és funkciók link.

  3. Távolítsa el az iTunes programot, és keresse meg az iTunes bejegyzést a listában, majd kattintson rá a kiemeléshez. Kattints a Uninstall opciót (a Név oszlop fölött). A képernyőn megjelenik egy párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy biztosan el akarja-e távolítani a programot a számítógépről, majd kattintson a gombra Igen gombot az eltávolításhoz. Ha más iTunes hivatkozásokat lát (beleértve az iPod Updater programot), akkor távolítsa el ezeket is ugyanúgy.

  4. Távolítsa el a támogatási alkalmazásokat, és távolítsa el a következő alkalmazásokat (a megfelelő sorrendben) ugyanúgy, mint a 3. lépésben.

    • QuickTime.
    • Apple szoftverfrissítés.
    • Apple Mobile Device Support
    • Jó reggelt kívánok.
    • Apple Application Support (akkor látja ezt a bejegyzést, ha telepítve van az iTunes 9 vagy újabb verziója).
  5. Indítsa újra a Windows rendszert, zárja be a Programs and Features applet ablakot, majd indítsa újra a Windows rendszert.

Ha a Windows újra működik, akkor most telepítheti az iTunes egy új példányát a rendszerére. Töltse le az iTunes legújabb verzióját úgy, hogy letölti az iTunes hivatalos webhelyéről.