A laptop akkumulátorának eltávolítása csatlakozás közben

Ha cserélhető laptop akkumulátorral rendelkezik, néha eltávolíthatja azt, miközben a laptop csatlakozik egy hálózati aljzathoz, így valóban optimalizálhatja az akkumulátor élettartamát. Ha azonban áramkimaradás következik be, miközben a laptop akkumulátora nélkül csatlakozik egy konnektorhoz, fennáll az adatvesztés veszélye.

Figyelembe véve az áramkimaradás okozta adatvesztés kellemetlenségeit és kockázatát, megéri-e az akkumulátor eltávolításának gyakorlata? Bizonyos esetekben igen. Megvizsgáljuk azokat a körülményeket, amelyek között az akkumulátor élettartamának optimalizálása érdekében ki kell vennie az akkumulátort a laptopjából, és elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni.


Hőproblémák és az akkumulátor élettartama

A túlmelegedés az egyik legrosszabb dolog, ami egy laptop akkumulátorával történhet. Az akkumulátor élettartamát negatívan befolyásolhatja, ha az akkumulátor teljesen fel van töltve és hosszú ideig forró, például amikor a laptop be van dugva és használatban van.

Valószínűleg érezte az akkumulátorból származó hőt, ha a laptop az ölében ül. Párna vagy takaró elhelyezése a laptop és a laptop között csak tovább súlyosbítja a problémát, megzavarva a levegő keringését és a laptop hűtési képességét.

Az erőforrás-igényes feladatok, például a játékok és a multimédiás szerkesztés tovább növelhetik a laptop által termelt hőmennyiséget.


Mikor kell eltávolítani a laptop akkumulátorát

Ha hosszabb ideig használja a laptopját, miközben hálózati feszültséghez csatlakozik, különösen intenzív hőtermelő feladatok elvégzéséhez, az akkumulátor eltávolítása érdemes lépés az életének megőrzéséhez. Ha azonban az áram gyakran kikapcsol otthonában, vagy vihar van kint, amely áramkimaradást okozhat, tartsa a laptop akkumulátorát csatlakoztatva, és kerülje az adatvesztés kockázatát.

Ha szünetmentes áramforráshoz (UPS) csatlakozik, akkor ez nem okoz gondot, és az akkumulátor eltávolítása rendben van.

Ha útközben van, és azt tervezi, hogy csak egy órán keresztül marad csatlakoztatva, mielőtt újra szüksége lenne az akkumulátorra, tartsa csatlakoztatva az akkumulátort. A laptop kikapcsolása, az akkumulátor eltávolítása, majd a biztonsági másolat indítása csak azután, hogy röviddel később újra kikapcsoljon, hogy visszahelyezze az akkumulátort (és újra bekapcsolja a laptopot, amikor a következő állomáshoz érkezik) kellemetlen és időpazarlás . Tartsa bent az akkumulátort rövid, bedugott lerakódások esetén, amikor mobil.

Ha hosszú ideig nem használja a laptopot, például nyaraláskor vagy akár egy hétvégén, akkor érdemes levenni az akkumulátort. Ez pihenést nyújthat az akkumulátornak, és meghosszabbíthatja annak élettartamát.

Ne vegye ki az akkumulátort, és ne helyezze vissza az akkumulátort, amíg a laptop működik, vagy akár alvó üzemmódban is. A legjobb, ha bármikor leállítja az akkumulátort.


A laptop akkumulátorának eltávolítása

Mindig kövesse ezeket a lépéseket ebben a sorrendben, amikor kiveszi az akkumulátort egy laptopból.

  1. Állítsa le a laptopot.

  2. Húzza ki a tápkábelt a hálózati aljzatból.

  3. Vegye ki az akkumulátort.

  4. Csatlakoztassa ismét a tápkábelt az AC konnektorhoz.

  5. Kapcsolja be a laptopot.

A laptop akkumulátorának tárolása

A laptop akkumulátorainak tárolására a legelterjedtebb ajánlás az, hogy kb. 40% -ig (vagy valahol 30% és 50% között) töltse fel, majd tartsa száraz helyen. Egyes gyártók 68 és 77 Fahrenheit fok (20-25 Celsius fok) közötti tárolási hőmérsékletet javasolnak, amely nem túl hideg vagy túl meleg.

Vannak, akik hűtőszekrényben tartják az elemeket, de ez kockázatos és felesleges. Ez károsíthatja az akkumulátort, ha nedvességnek és páralecsapódásnak teszi ki. A nedvesség és a számítógép alkatrészei nem keverednek jól.

Használat előtt mindig melegítse az akkumulátort szobahőmérsékletre.