Alapértelmezett alkalmazások beállítása és törlése az Android rendszerben

Az okostelefon számos alkalmazással érkezett, és lehet, hogy többet telepített a telefon megszerzése óta. Ha több alkalmazás van az okostelefonon, mint amennyit használ, akkor ideje lenne elvégeznie egy tavaszi takarítást. Vagy ha több olyan alkalmazás van, amely ugyanazt a feladatot hajtja végre, de nem szeretné törölni őket, döntse el, melyik alkalmazás az alapértelmezett. Például, amikor megnyit egy fotót, lehetősége van a Galéria (vagy más letöltött képalkalmazás) alkalmazást mindig vagy csak egyszer használni. Ha úgy dönt, hogy mindig megnyitja a Galéria alkalmazást, akkor ez az alkalmazás az alapértelmezett. Ha meggondolja magát, és nem akarja használni a Galéria alkalmazást, módosítsa az alapértelmezett alkalmazást egy másik képalkalmazásra.

Az alábbi útmutatásokat alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta androidos telefonját: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Tiszta Alapértékek

Korábban az alapértelmezések törlésének több módja volt, a telefon gyártótól és az Android verziójától függően. Az Android jelenlegi verziói egyetlen és közvetlen módot kínálnak az alapértelmezések alkalmazásonkénti törlésére.

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Érintse Alkalmazások és értesítések.

  3. Érintse Nyissa meg az összes alkalmazást (vagy érintse meg a elemet Az összes # alkalmazás megtekintése) a készülékén lévő alkalmazások teljes listájának megtekintéséhez.

  4. Koppintson az alapértelmezett beállítások törléséhez használt alkalmazásra.

  5. Érintse Alapértelmezés szerint nyitva.

  6. Érintse Tiszta Alapértékek törli a beállított alapértelmezett műveleteket.

    Ha az alkalmazás alapértelmezettként van beállítva egyes műveletekhez, akkor a Alapértelmezés szerint úgy döntött, hogy elindítja ezt az alkalmazást üzenetet és a Tiszta Alapértékek választási lehetőség. Ha az alkalmazás nincs beállítva alapértelmezettként, akkor látni fogja Nincs beállítva alapértelmezés és a Tiszta Alapértékek opció szürkén jelenik meg.

  7. Az alapértelmezések törlése után az oldal frissül és megjeleníti a Nincs beállítva alapértelmezés üzenet és a Tiszta Alapértékek opció szürkén jelenik meg.

  8. Az adott alkalmazáshoz beállított alapértelmezett műveletek törlődnek, és hozzárendelhet egy másik alkalmazást alapértelmezett alkalmazásként ehhez a művelethez.


Alapértelmezések beállítása

Amikor megérint egy linket, vagy megnyit egy fájlt, az alkalmazások közül választhat. Miután kiválasztott egy alkalmazást, válassza a lehetőséget Mindig hogy alapértelmezetté váljon, vagy válassza ki Csak egyszer ha a jövőben másik alkalmazást szeretne használni. Ha proaktív akar lenni, állítson be alapértelmezett alkalmazásokat a Beállítások alkalmazásban.

A lehetőségek kissé eltérnek az Android és az eszköz verziójától. Egyes gyártók saját alapértelmezett beállításokat telepítenek, és korlátozott lehetőséget adnak a változtatásokra.

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Érintse Alkalmazások és értesítések.

  3. Érintse Részletes.

  4. Érintse Alapértelmezett alkalmazások.

  5. Válasszon egy kategóriát, amelyet módosítani szeretne. Válasszon például egy alapértelmezett böngészőt, telefonos alkalmazást vagy SMS-alkalmazást.

  6. Az adott kategóriában elérhető alkalmazások listájában koppintson az alapértelmezettként beállítani kívánt alkalmazás melletti körre.

  7. Az előző oldalra való visszatéréshez koppintson a hátsó nyílra. A kiválasztott alkalmazás szerepel alapértelmezettként.