Szolgáltatás törlése Windows 7, Vista vagy XP rendszerben

A rosszindulatú programok gyakran telepítik magukat Windows szolgáltatásként, hogy betöltődjenek a Windows indításakor. Ez lehetővé teszi a rosszindulatú program számára a kijelölt funkciók futtatását és vezérlését a felhasználói beavatkozás igénye nélkül. Előfordul, hogy a víruskereső szoftver eltávolítja a rosszindulatú programot, de a szolgáltatási beállításokat maga mögött hagyja. Akár takarít vírusirtó eltávolítás után, akár megpróbálja manuálisan eltávolítani a rosszindulatú programot, a szolgáltatás törlésének ismerete segíthet.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP rendszerekre vonatkoznak.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Törölje azt a szolgáltatást, amelyről feltételezi, hogy rosszindulatú programot tartalmaz

Egy olyan szolgáltatás törlésének folyamata, amelyről azt feltételezi, hogy rosszindulatú programokkal fertőzte meg számítógépét, a Windows összes verziójában hasonló.

  1. Nyissa meg a Vezérlőpultot.

  2. Windows 10 vagy Windows 8 rendszerben válassza a lehetőséget Rendszer és biztonság > adminisztratív eszközök > Szolgáltatások.

    A windows 7 és távlat Felhasználók válasszuk Rendszerek és karbantartás > adminisztratív eszközök > Szolgáltatásokat.

    XP a felhasználók kiválasztják Teljesítmény és karbantartás > adminisztratív eszközök > Szolgáltatásokat.

  3. Keresse meg a törölni kívánt szolgáltatást, kattintson a jobb gombbal a szolgáltatás nevére, és válassza a lehetőséget ingatlanok. Megnyílik a szolgáltatás Tulajdonságok párbeszédpanel.

  4. Ha a szolgáltatás még mindig fut, válassza a lehetőséget megáll. Jelölje ki a szolgáltatás nevét, kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget másolat. Ez a szolgáltatás nevét a vágólapra másolja. Kattintson a gombra OK a Tulajdonságok párbeszédpanel bezárásához.

  5. Nyissa meg a parancssort rendszergazdaként.

  6. típus sc törlés. Ezután kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Paszta a szolgáltatás nevének megadásához. Ha a szolgáltatás neve szóközöket tartalmaz, idézőjeleket kell elhelyeznie a név körül. Példák a néven szóköz nélkül és szóköz nélkül:

    • sc törölje a (z) SERVICENAME elemet
    • sc törölje a "SERVICE NAME" szót

  7. nyomja meg belép a parancs végrehajtásához és a szolgáltatás törléséhez. A parancssorból való kilépéshez írja be a következőt: kijárat és nyomja meg az belép.