Módosítsa a Safari alapértelmezett keresőmotorját az iOS rendszerben

Az Apple iOS-eszközein a Safari böngésző alapértelmezés szerint internetes kereséseket végez a Google segítségével. A Safari keresőmotor alapértelmezett értékét bármikor módosíthatja, ha módosítja a Safari beállításait a mobil eszközén.

A cikkben szereplő információk az iOS 13, iOS 12, iOS 11 vagy iOS 10 rendszert futtató iPhone, iPad és iPod touch készülékekre vonatkoznak.

A Safariban elérhető keresőmotor-opciók a Google, a Yahoo, a Bing és a DuckDuckGo. A keresőmotorok egyikére való váltáshoz csak néhány koppintásra van szükség.

Nem akadályozhatja meg azonban más keresőmotorok használatát. Például beírhatja a Bing.com címet a Safari böngészőbe a Bing keresési képernyőre való ugráshoz, vagy letöltheti a Bing alkalmazást, és felhasználhatja a Bing keresésére. A Google, a Yahoo Search és a DuckDuckGo mindegyikének vannak olyan alkalmazásai, amelyeket letölthet iOS-eszközére, amikor nem szeretné a Safari alapértelmezését használni a keresésekhez.

Web


A Safari alapértelmezett keresőmotorjának módosítása

A Safari által az iOS eszközökön használt alapértelmezett keresőmotor módosítása:

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást az iOS-eszköz kezdőképernyőjén.

  2. Görgessen le, és érintse meg a gombot szafari.

  3. Az aktuális alapértelmezett keresőmotor a keresőmotor bejegyzés mellett jelenik meg. Érintse Keresőmotor hogy változtasson.

  4. Válasszon egy másik keresőmotort a négy lehetőség közül: Google, jehu, Bing, és DuckDuckGo.

  5. Érintse szafari a keresőmező bal felső sarkában a Safari beállításaihoz való visszatéréshez. A választott keresőmotor neve megjelenik a Keresőmotor bejegyzés mellett. 


Keresési beállítások a Safariban

A Safari Beállítások képernyő további opciókat tartalmaz, amelyeket az új alapértelmezett keresőmotorral használhat. Az alábbi lehetőségek mindegyikét be- vagy kikapcsolhatja:

  • Search Engine Javaslatok gépelés közben bemutatja a javasolt keresési kifejezéseket, amelyeket az alapértelmezett motor kap.
  • Safari javaslatok Gépelés közben javaslatokat kínál, amelyek olyan források kombinációjából származnak, mint az iTunes, az App Store és az internet egésze. Ez az opció a keresési adatok egy részét elküldi az Apple-nek, beleértve a kiválasztott javaslatokat is.
  • Gyors weboldal keresés felgyorsítja a keresési eredményeket. Amikor egy adott webhelyen keres, a Safari ezeket az adatokat későbbi felhasználásra tárolja, lehetővé téve, hogy a következő böngésző-munkamenetek során közvetlenül az intelligens keresési mezőből keressen az adott webhelyen.
  • Töltse le a Top Hit-et gyorsan betölti az oldalakat. A Safari megpróbálja meghatározni a legjobb keresési eredményt gépelés közben, előre betölti az oldalt, hogy az egy pillanat alatt megjelenjen, ha kiválasztja. A meghatározási folyamat egyesíti a böngészési előzményeket és a mentett könyvjelzőket.

A Keresési beállítások képernyő számos más, a Safarival kapcsolatos opciót tartalmaz iOS-eszközökön, bár nem mindegyikük keresés-specifikus. Ezen a képernyőn a következőket teheti:

  • Adja meg vagy válassza az automatikus kitöltési információkat az űrlapok kitöltéséhez a webhelyeken.
  • Aktiválja a gyakran látogatott webhelyeket a Safari-ban.
  • Válassza az előugró ablakok letiltását.
  • Letiltja a sütiket.
  • Akadályozza meg a webhelyek közötti követést.
  • Engedélyezze a csalárd webhelyekre vonatkozó figyelmeztetéseket.
  • Kérje meg a weboldalakat, hogy ne kövessék nyomon.
  • Engedje meg a webhelyeknek, hogy ellenőrizzék, van-e az Apple Pay fizetés eszközén.
  • Törölje az előzményeket és a webhely adatait.