Szövegszerkesztő alkalmazások Android telefonokhoz és táblagépekhez

Fontolgatta, hogy szövegszerkesztő alkalmazást szerezne Android-eszközére? A szövegszerkesztő alkalmazások nem csak az iPadekre korlátozódnak. Ha olyan dokumentumokat szeretne megtekinteni, mint a Word fájlok, táblázatok, PDF fájlok és PowerPoint prezentációk, vagy új dokumentumokat szeretne létrehozni táblagépén vagy telefonján, valószínűleg ott van az Ön számára megfelelő alkalmazás.

Íme néhány a legjobb és legnépszerűbb androidos szövegszerkesztő alkalmazások közül.


1. OfficeSuite Pro + PDF

 MobiSystems mit szeretünk

  • Teljes funkcionalitású irodai csomag

  • Ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre

  • Többféle formátumot kezel

Amit nem szeretünk

  • Kissé költséges

A MobiSystems OfficeSuite Pro + PDF (elérhető a Google Play áruházban) egy robusztus, funkciókban gazdag alkalmazás, amely lehetővé teszi Microsoft Word, Microsoft Excel és PDF dokumentumok létrehozását, szerkesztését és megtekintését, valamint PowerPoint fájlok megtekintését.

Az OfficeSuite + PDF az alkalmazás ingyenes próbaverziója, amely lehetőséget kínál az alkalmazás kipróbálására, mielőtt elkötelezi magát a vásárlás mellett.

Ez az alkalmazás könnyen használható, és olyan műveletek, mint a margó beállítása és a szöveg igazítása, egyszerűek. Jól kezeli a képek és más adathordozók beszúrását, a szöveg formázása és manipulálása is egyszerű.

Az OfficeSuite Pro egyik legjobb tulajdonsága, hogy mennyire megőrzi a dokumentumok formázását. Dokumentum átvitele laptopról a Microsoft Word használatával felhőtárolással (az ingyenes helyet kínáló felhőtárolási szolgáltatások példái közé tartozik a Microsoft OneDrive és a Google Drive) nem eredményezett formátumváltozást.

Töltse le az OfficeSuite Pro + PDF fájlt Androidra


2. Google Dokumentumok

 Google mit szeretünk

  • Legszélesebb körben támogatott

  • Bárhol elérhető és könnyen feltölthető

  • Ingyenes!

  • Rengeteg fájlformátumot támogat

Amit nem szeretünk

  • Internetkapcsolatra van szükség

Az Androidhoz készült Google Dokumentumok az irodai termelékenységi alkalmazások csomagjának része, amely magában foglalja a Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák és Űrlapokat. A egyszerűen Docs nevű szövegszerkesztő alkalmazás lehetővé teszi szövegszerkesztő dokumentumok létrehozását, szerkesztését, megosztását és együttműködését.

Szövegszerkesztőként a Google Docs elvégzi a munkát. Minden alapvető funkció elérhető, és a felhasználói felület ismerős érzéssel rendelkezik, ha megszokta a Word alkalmazást, így a beállítás nem megterhelő. 

A Google Dokumentumok integrálva van a Google Drive szolgáltatással, a Google felhőtároló szolgáltatásával, ahol fájljait felhőbe mentheti, és minden eszközéről hozzáférhet hozzájuk. Ezeket a Drive-ban lévő fájlokat meg lehet osztani más felhasználókkal, akár egyszerűen megtekinthető fájlokként, vagy másoknak szerkesztési engedélyeket kaphatnak. Ez nagyon egyszerűvé és elérhetővé teszi az együttműködést a felhasználók számára, függetlenül attól, hogy milyen eszközt vagy operációs rendszert használnak.

A Google Dokumentumokban néhány probléma merült fel a formázás elvesztésével a feltöltött Word-dokumentumok konvertálásakor, de ez az utóbbi időben javult.

Töltse le a Google Dokumentumokat Androidra


3. Microsoft Word

 Microsoft mit szeretünk

  • Teljes funkcionalitású és erőteljes

  • Használja bárhol

  • Ingyenes!

Amit nem szeretünk

  • Internet kapcsolat szükséges

  • Néhány alkalmazáson belüli vásárlás

A Microsoft az online mobil világba költöztette a Microsoft Office alapvető irodai termelékenységi szoftvert. A Microsoft Word androidos szövegszerkesztő verziója funkcionális és megszokott környezetet kínál a dokumentumok olvasásához és létrehozásához.

A felhasználói felület ismerős lesz a Word asztali verzió felhasználói számára, bár korszerűsítve az alapvető funkciókat és szolgáltatásokat. A kezelőfelület azonban kevésbé elegánsan lép át az okostelefonok kis képernyőjére, és kínosan érezheti magát.

Bár az alkalmazás ingyenes, ha olyan funkciókat szeretne, amelyek meghaladják az alapfunkciókat, például a valós idejű együttműködést vagy a változások áttekintését / nyomon követését, frissítenie kell a Microsoft Office 365 előfizetésére. Számos előfizetési csomag áll rendelkezésre egy számítógépes licencek több számítógépre történő telepítést lehetővé tevő licencekre.

Ha kényelmesen használja a Word programot a számítógépén, és elgondolkodik azon, hogy egy új alkalmazás kezelőfelületét megtanulja, akkor a Microsoft Word for Android jó választás lehet, amikor mobilra költözik.

Töltse le a Microsoft Word for Android alkalmazást


4. Docs To Go

 DataViz mit szeretünk

  • Teljes funkcionalitás

  • Több formátumot támogat

  • Csatlakozzon különböző felhőalapú tárolókhoz

Amit nem szeretünk

  • Csak egy lépés a Microsoft vagy a Google alatt

A DataVis, Inc. Documents To Go - most Docs To Go néven - megfelelő szövegszerkesztési véleményekkel rendelkezik. Az alkalmazás kompatibilis a Word, PowerPoint, valamint az Excel 2007 és 2010 fájljaival, és képes új fájlokat létrehozni. Ez az alkalmazás egyike azoknak, amelyek támogatják az iWorks fájlokat is.

A Docs to Go kiterjedt formázási lehetőségeket kínál, beleértve a felsorolással ellátott listákat, stílusokat, a visszavonást és a visszavonást, a keresést és a cserét, valamint a szavak számát. Az InTact technológiát is használja a meglévő formázások megtartásához.

A Docs To Go ingyenes verziót kínál, de a speciális funkciók, például a felhőtárolási szolgáltatások támogatásához a feloldáshoz teljes verzió kulcsot kell vásárolnia.

Töltse le a Docs To Go androidos alkalmazást


Annyi alkalmazás közül választhat!

Ez csak egy kis választék az Android felhasználók számára elérhető szövegszerkesztő alkalmazásokból. Ha ezek nem felelnek meg pontosan az Ön igényeinek, vagy éppen más tapasztalatokat keres, mint az ismerős Word, próbáljon ki másokat. A legtöbb az alkalmazás ingyenes, bár általában kicsinyített verzióját kínálja, így ha talál egyet, amelyet ki szeretne próbálni, de annak költsége van, keressen ingyenes verziókat. Ezek gyakran megjelennek az alkalmazás oldalának jobb oldalán; ha nem lát egyet, akkor keressen rá a fejlesztőre, hogy megtekinthesse az összes elérhető alkalmazást.