A Bluestacks használata az Android-alkalmazások futtatásához Windows rendszeren

A BlueStacks segítségével androidos játékokat és alkalmazásokat futtathat Windows rendszeren. Miután tudta, hogyan kell használni a BlueStacks alkalmazást, jelentkezzen be a Google Play Áruházba, hogy Android-alkalmazásokat telepítsen és használjon laptopján vagy asztali számítógépén.


Mi a BlueStacks?

A BlueStacks olyan szoftver, amely az Android N (7.1.2) verziót viszi a Windows rendszerébe. Lehetővé teszi az egér és a billentyűzet használatát a rendszerből Android-alkalmazásokkal. És ellentétben a rögzített méretű képernyős okostelefonnal, átméretezheti a BlueStacks ablakokat, hogy az alkalmazások nagyobbak vagy teljes képernyősek legyenek. Mivel nem minden Android-alkalmazás kínál Windows, macOS vagy webalapú megfelelőt, a BlueStacks az egyik legegyszerűbb módszer az Android-alkalmazásokhoz való hozzáféréshez a Windows számítógépen.

A BlueStacks lehetővé teszi több Android-alkalmazás futtatását egyszerre, és minden alkalmazást egy új fülön belül nyit meg a BlueStacks-en belül. Többpéldányos módot is kínál, amely lehetővé teszi ugyanazon alkalmazás több példányának futtatását, ami a termelékenység kedvelői mellett a játékosok számára is vonzó lehet. A BlueStacks lehetővé teszi az Android játékmenet élő közvetítését is a Twitchhez.


A BlueStacks használata

A BlueStacks 4 futtatásához szüksége lesz:

  • Microsoft Windows 7 vagy újabb rendszert futtató rendszer
  • Korszerű grafikus illesztőprogram
  • Intel vagy AMD processzor
  • Legalább 2 GB RAM
  • Legalább 5 GB tárhely áll rendelkezésre

A BlueStacks telepítéséhez rendszergazdai fiókra is szükség lesz. A legjobb élmény érdekében Microsoft Windows 10-re, 8 GB (vagy több) RAM-ra, SSD-tárhelyre és gyorsabb grafikus kártyára vagy képességekre van szükség. 

A BlueStacks a macOS-on is működik. Ahhoz, hogy működjön, szüksége lesz:

  • macOS Sierra (10.12 vagy újabb) naprakész illesztőprogramokkal és rendszerszoftverrel
  • Legalább 4 GB RAM
  • Legalább 4 GB tárhely

Csakúgy, mint a Windows esetében, a BlueStacks telepítéséhez a MacOS-ra rendszergazdai fiókra van szükség.

A BlueStacks régebbi verziója, a BlueStacks 3 már nem támogatott, bár az adott verzióhoz számos támogatási oldal továbbra is elérhető.


A BlueStacks telepítése

Mielőtt elkezdené használni az Android-alkalmazásokat Windows vagy MacOS számítógépén, telepítenie kell a BlueStacks alkalmazást. Ez egy egyszerű telepítés:

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és keresse fel a www.bluestacks.com webhelyet.

  2. választ Töltse le a BlueStacks alkalmazást.

  3. Mentse, majd futtassa a letöltött fájlt. A letöltési és telepítési folyamat eltarthat egy ideig, különösen, ha lassabb az internetkapcsolat vagy a lassabb rendszer.

    Ha problémába ütközik, próbálja meg kikapcsolni a víruskereső szoftvert.

  4. A BlueStacks telepítésének automatikusan elindulnia kell. Ez megint eltarthat egy ideig, a kapcsolat és a rendszer képességeitől függően.

  5. Miután elindította, a BlueStacks lehetőséget nyújt arra, hogy bejelentkezzen Google Play-fiókjába. A rendszer Play Play Áruházából származó Android-alkalmazások eléréséhez, telepítéséhez és használatához át kell esnie a Google Play bejelentkezési folyamatán.

  6. Miután befejezte a Google Play bejelentkezését, készen áll az Android-alkalmazások telepítésére.


Az Android-alkalmazások telepítése és használata a Google Play Áruházból a BlueStacks alkalmazással

Miután telepítette a BlueStacks alkalmazást a számítógépére, elkezdheti letölteni és telepíteni az Android-alkalmazásokat, amelyeket az adott számítógépről használni kíván.

  1. Ha a BlueStacks még nincs nyitva és fut, kattintson duplán BlueStacks kezdeni.

  2. Kattintson duplán (vagy érintse meg) A Google Play a Play Áruház megnyitásához.

  3. Böngésszen vagy keressen rá a telepíteni kívánt Android-alkalmazásra. Válassza ki az alkalmazást a részletek megtekintéséhez.

  4. választ felszerel hogy letöltse az alkalmazást a rendszerére. A rendszer egy ikont jelenít meg a BlueStacks alkalmazás minden telepített Android-alkalmazásához.

  5. Kattintson duplán az alkalmazás ikonjára a telepített Android alkalmazás futtatásához.

  6. A BlueStacks alkalmazásban minden alkalmazás külön fülön nyílik meg. A fülek között válthat az Android-alkalmazások futtatása között.

  7. Alapértelmezés szerint a BlueStacks egy oldalsávot is megjelenít, több vezérlővel az Android-alkalmazások jobb oldalán. Ezekkel a vezérlőkkel beállíthatja az alkalmazás hangerejét, megváltoztathatja a billentyűzet vezérlőit, képernyőképeket vagy felvételeket készíthet, beállíthatja tartózkodási helyét, gyakorlatilag „megrázhatja” az eszközt, vagy elforgathatja a BlueStacks képernyőt.

  8. Opcionálisan fizethet (pl. Havonta 3.33 USD) egy BlueStacks-fiók frissítéséért a hirdetések eltávolításáért.