Az üzenet visszahívása az Outlook alkalmazásban

Az Outlook beépített funkcióval rendelkezik, amely visszahívja az e-mailt, vagy lecseréli az üzenetet, bár van néhány fő követelmény. Ebben a cikkben megtudhatja:

  • Hogyan hívhat vissza egy e-mailt
  • Az Outlook e-mailjeinek visszahívásának követelményei
  • Eredmények és késések, amelyek előfordulhatnak a visszahívások során

A cikk utasításai az Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 programokra vonatkoznak; és az Outlook for Microsoft 365.


E-mail visszahívása az Outlook alkalmazásban (és cseréje, ha szükséges)

Amikor megpróbálja visszavonni az e-mailt, az Outlook értesítheti a visszahívott e-mailt a címzettről. E-mail visszahívása az Outlook programban:

  1. Nyissa meg az Outlook programot, és lépjen a Elküldött elemek mappát. 

  2. Kattintson duplán az elküldeni kívánt üzenetre, amelyet külön ablakban szeretne megnyitni.

    Az üzenet visszahívásának lehetőségei nem állnak rendelkezésre, ha az üzenet megjelenik az Olvasó panelen.

  3. Menj a Üzenet Lapon válassza ki a Hozzászólások legördülő menü nyíl, és válassza a lehetőséget Hívja fel ezt az üzenetet.

    Az Outlook 2007 programban lépjen a Üzenet fül, a Hozzászólások csoportot, válassza ki Egyéb műveletek, és akkor Hívja fel ezt az üzenetet.

  4. Ban,-ben Hívja fel ezt az üzenetet párbeszédpanelen válassza az alábbiak egyikét:

    • Törölje az üzenet olvasatlan példányait hogy felidézzem az üzenetet.
    • Az olvasatlan másolatok törlése és cseréje új üzenettel hogy az üzenetet lecserélje egy újra.

  5. Ha értesítést szeretne kapni az eredményekről, válassza a lehetőséget Mondja meg, hogy a visszahívás sikeres-e vagy nem sikerül minden címzettnél jelölőnégyzetet. 

  6. választ OK.

  7. Ha kiválasztottad Az olvasatlan másolatok törlése és cseréje új üzenettel, módosítsa az eredeti üzenetet.

  8. választ Küldés.

  9. Outlook értesítést kap az e-mail visszavonására vagy cseréjére tett kísérlet sikerességéről vagy sikertelenségéről. 


Az e-mail visszahívásának követelményei

Az Outlook e-mailjének visszahívása:

  • Önnek és címzettjének egyaránt rendelkeznie kell Exchange kiszolgáló e-mail fiókkal, és az Outlookot kell használnia e-mail kliensként.
  • A címzett postafiókja nyitva van, amikor megpróbálja feldolgozni a visszahívást.
  • Az eredeti üzenet olvasatlan, és a címzett Beérkező levelek mappájában található.
  • Az üzenetet semmilyen folyamat, például szabály, spamszűrő vagy bővítmény nem érintette.

Lehetséges eredmények, amikor visszahívja az Outlook e-mailt

A címzett e-mail kliensének beállításaitól, attól függően, hogy az eredeti e-mailt már elolvasták-e, és számos egyéb tényezőtől függően, az üzenet visszahívásának kísérletei változhatnak. Az alábbiakban bemutatjuk az Outlook visszahívásának lehetséges következményeit. 

  • Ha a címzett elolvasta az üzenetet, a visszahívás sikertelen lesz. Mind az eredeti üzenet, mind az új üzenet (vagy értesítés az eredeti üzenet visszahívására tett kísérletről) a címzett számára elérhető. 
  • Ha a címzett nem nyitotta meg az eredeti üzenetet, és először megnyitja a visszahívási üzenetet, az eredeti üzenet törlődik. Az Outlook tájékoztatja a címzettet, hogy törölte az üzenetet a postafiókjából.

Ezek az eredmények akkor is előfordulnak, ha a címzett mindkét üzenetet ugyanabba a mappába helyezi, akár manuálisan, akár egy szabály használatával.

Ha a címzett engedélyezte Automatikusan feldolgozza a találkozókra és szavazásokra érkező kéréseket és válaszokat, al Követés, és a címzett nem olvasta el az eredeti e-mailt, az Outlook törli az eredeti üzenetet, és tájékoztatja a címzettet, hogy törölte az üzenetet.

Az Outlook 2007-ben ezt a funkciót hívják A kérések és válaszok feldolgozása érkezéskor és ez alatt Követési opciók.

Ha azonban az eredeti üzenet olvasottként van megjelölve a visszahívási üzenet feldolgozása során, a címzett értesítést kap arról, hogy törölni kívánja az üzenetet. Az eredeti üzenet a címzett postaládájában marad.

Ha a címzett az eredeti üzenetet a beérkező levelek mappából egy másik mappába helyezi (manuálisan vagy egy szabály használatával), és a visszahívási üzenet a beérkező levelek mappájába kerül, a visszavonás sikertelen, függetlenül attól, hogy elolvasták-e vagy sem. A címzett értesül arról, hogy a visszahívási kísérlet sikertelen volt. A címzettnek hozzáférése van az eredeti és az új e-mailhez is. 

Ezenkívül, ha az Outlookot mobileszközön használja, és megpróbál egy üzenetet előhívni, a folyamat valószínűleg kudarcot vall. 


Késleltesse az üzenetek küldését

A helytelen e-mail küldés kontraproduktív és akár kínos is lehet. Míg az Outlook visszahívási funkciója egy csipetnyi megtakarítással járhat, enyhítheti a stresszt az ütemezett vagy késleltetett üzenetek elküldésével. Ez időt ad a hibák felismerésére vagy az információk frissítésére, mielőtt e-mailje a címzett postaládájába kerül.