Az Apple Music használata az Apple TV-n

Ha azon 20 millió ember közé tartozik, akik előfizettek az Apple Music szolgáltatásra, és egyben saját Apple TV-vel is rendelkeznek, akkor a világ összes zenéje elérhetővé válik a televízióba csomagolva. Itt van minden, amit meg kell tanulnia ahhoz, hogy a lehető legjobban kihozza az Apple Music alkalmazást az Apple TV-n.


Mi az Apple Music?

Az Apple Music egy előfizetésen alapuló zenei streaming szolgáltatás, amelynek katalógusa meghaladja a 30 millió számot. Havi díj ellenében (amely országonként változik) hozzáférhet az összes zenéhez, a népszerű Beats1 rádióhoz, zenei ajánlásokhoz, a gondozott lejátszási listák gyűjteményeihez, az előadótól a rajongókra koncentrált Connect szolgáltatáshoz és egyebekhez. A szolgáltatás minden Apple-eszközön elérhető, az Android, az Apple TV és az Windows korlátozott támogatásával is elérhető.


Apple Music az Apple TV-n 4

Web / Derek Abella

Az Apple legújabb Apple TV kínálja a Zene alkalmazást.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az összes saját zenét meghallgassa az iCloud zenei könyvtárban a Saját zenék részben, és az Apple Music előfizetői hozzáférhetnek az adott szolgáltatáson keresztül elérhető összes számhoz, beleértve a rádióállomásokat is.

Miután előfizetett az Apple Music-ra, be kell jelentkeznie az Apple TV-be ugyanazzal az Apple ID-vel, mint amelyet az Apple Music-fiókjában használt Beállítások> Fiókok elemre. Ezután engedélyezheti a szolgáltatást az Apple TV-jén Beállítások> Alkalmazások> Zene elemre, ahol be kell kapcsolnia az iCloud Zenekönyvtárat, hogy hozzáférjen az összes saját zenéhez a rendszeren.


Otthoni megosztás

Ahhoz, hogy meghallgassa azokat a zenegyűjteményeket, amelyek már Önnek vannak, és amelyeket otthon tart Mac és iOS eszközökön, be kell állítania a Otthoni megosztás funkciót.

Mac-en: Indítsa el az iTunes alkalmazást, és jelentkezzen be Apple ID-jével, majd lépjen a következőre: Fájl> Otthoni megosztás a funkció bekapcsolásához.

IOS-eszközön: Open Beállítások> Zene elemre, keresse meg az Otthoni megosztás lehetőséget, és jelentkezzen be Apple ID-jével és jelszavával.

Az Apple TV-n: nyisd ki Beállítások> Fiókok> Otthoni megosztás. (Régebbi Apple TV-ken el kell mennie Beállítások> Számítógépek elemre). Kapcsolja be a Otthoni megosztást, és írja be az Apple azonosítóját.


Az Apple TV Zene szakaszai

Az Apple 2016-ban fejlesztette az Apple Music navigációját. Ma az Apple Music szolgáltatás hat fő részre oszlik:

  • könyvtár: A zene már a tulajdonodban van
  • Neked: Személyre szabott zenei ajánlások, lejátszási listák és egyebek
  • Tallózás: Előadói reflektorfények, válogatott gyűjtemények, lejátszási listák, új zenegyűjtemények, szerkesztőségileg összeállított lejátszási listák és még sok más. Az Új zene, a lejátszási listák, a videók, a toplisták és a műfajok további linkjeit a Tallózás szakasz tárolja.
  • rádió: Beats1 és számos automatizált állomás lejátszási listája. Ha megnézi a képernyő tetejét, további almenük találhatók, amelyek a kiemelt tartalomhoz vezetnek, a Beats 1 műsorai és válogatott virtuális állomások, beleértve a mostani diagramokat és még sok mást.
  • Keresés: Az a hely, ahol konkrét anyagokat kereshet, mind a saját gyűjteményében, mind az Apple Music segítségével.
  • Most játszik: Bármilyen zenét is játszol most.

Az Apple Music-ot a Siri Remote segítségével vezérelheti. Az Apple TV-n a Siri megért egy sor parancsot, többek között:

  • - Indítson rádióállomást e dal alapján.
  • "Add hozzá ezt az albumot a könyvtáramhoz."
  • - Játszd újra ezt a dalt.
  • - Add hozzá az „Burn The Witch” -t a dalgyűjteményemhez.

Amikor a zene az Apple TV Zene alkalmazásán keresztül szól, a lejátszás a háttérben folytatódik, miközben más alkalmazásokhoz és tartalmakhoz navigál, beleértve a képernyővédőket is. A lejátszás automatikusan leáll, amikor egy másik alkalmazást indít az Apple TV-n.


Listák

Ha lejátszási listákat szeretne létrehozni az Apple TV-n, csak játssza le a lejátszási listához hozzáadni kívánt számot, kattintson a Most játszik képernyőn navigáljon a távvezérlőn, és kattintson a kis körre, amely a megfelelő dal képe felett megjelenik a Több menüben.

Itt számos lehetőséget kínál, többek között Hozzáadás a lejátszási listához. Válassza ezt, és vagy adja hozzá a számot egy meglévő listához, vagy hozzon létre és nevezzen el újat. Ismételje meg ezt a folyamatot minden olyan dalnál, amelyet remélhetőleg hozzáad egy lejátszási listához.

Mit tehet a számokkal

Számos dolgot megtehet, amikor zenét játszik. Ezeknek a parancsoknak a megtalálásához érintse meg a „Most játszva” szakaszt, és görgessen az aktuális szám műalkotásának kiválasztásához. Lejátszási listát használva látnia kell az előző és a következő számokat a körhinta nézetben. Ebben a nézetben szüneteltetheti a számokat, vagy a következő sávra ugorhat, de a legjobb parancsokat kissé nehezebb megtalálni.

A műsorszám kiválasztásával görgessen a képernyő tetejére. Két kis pontot kell látnia. A bal oldali pont letölti az éppen lejátszott számot a helyi Apple Music gyűjteménybe, míg a jobb oldali pont (ha megérinti) számos további eszközt kínál:

  • Ugrás az Albumra: Az aktuális dalt tartalmazó albumra visz.
  • Menj az előadóhoz: Az aktuális dalhoz tartozó előadói információs oldalra irányít.
  • Hozzáadás a könyvtárhoz: Az aktuális szám letöltése a zenei könyvtárba
  • Hozzáadás a lejátszási listához: A következő ablakban kiválaszthatja, melyik lejátszási listába helyezi a számot.
  • Játsszon tovább: Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy sávot az aktuális sáv követéséhez.
  • Állomás létrehozása: Automatikus rádióállomást hoz létre az aktuális sáv alapján.
  • Szerelem: Érintse meg ezt a gombot, ha tetszik a lejátszott zene. Ez javítja a Zene képességeit, hogy megértsék az Ön preferenciáit, 
  • Ellenszenv: Érintse meg ezt a gombot, ha utál valamit lejátszani, hogy az Apple Music ne javasoljon hasonló számokat a jövőben.
  • Hangszórók: Csak akkor hasznos, ha több hangszórórendszer van a helyén, ezzel a gombbal kiválaszthatja, hogy mely hangszórókat használja a zene lejátszásához.

Hogyan lehet AirPlay-t adni az Apple Music-ról régebbi Apple TV-modellekre

Ha régebbi Apple TV-modelled van, akkor az Apple Music nem támogatott az eszközön, és nem találsz rá alkalmazást. Az Otthon megosztása funkcióval más Apple-eszközökön tárolt zenegyűjteményeket is streamelhet otthonában, de ha Apple Music zeneszámokat szeretne hallgatni, akkor azokat egy másik Apple-eszközről az AirPlay segítségével a TV-jére kell streamelnie. Nem fogja tudni használni a Siri távirányítóját a zene lejátszásának vezérléséhez, amelyet közvetlenül azon az eszközön kell kezelnie, amelyről tartalmat közvetít.

A következőképpen AirPlay tölthet le tartalmat egy iOS eszközről:

Húzza ujját felfelé az iOS-eszköz képernyőjének aljától a Vezérlőközpont megnyitásához, keresse meg a Vezérlőközpont jobb alsó sarkában található AirPlay gombot, és válassza az AirPlay zenét az eszközről a megfelelő Apple TV-n keresztül.