A Gmail-mellékletek előnézetének megtekintése az üzenet elhagyása nélkül

Amikor valaki egy mellékletet küld neked Gmail-üzenetben, érdemes letölteni a számítógépedre. De nem mindig kell. Ehelyett megtekintheti a különféle csatolt tartalmak előnézetét anélkül, hogy kilépne a Gmail környezetéből.


A Gmail-mellékletek előnézetének megtekintése

Megtekintheti a legtöbb fájlmellékletet, beleértve a képeket, hangfájlokat, PDF-fájlokat és videoklipeket, anélkül, hogy helyet foglalna a számítógépén. Ez a funkció akkor hasznos, ha vannak olyan mellékletek, amelyeket nem kell mentenie. Például, ha valaki küld egy Word-dokumentumot, amelyet el akar olvasni, akkor ott megtekintheti az előnézetet, majd a fájl letöltése nélkül válaszolhat az e-mailre.

Az e-mail mellékletek könnyen integrálhatók a Google Drive-ba. Ha nem szeretné, hogy a melléklet helyet foglaljon a merevlemezen, mentse el Google-fiókjába. Ez a funkció lehetővé teszi az e-mail törlését, de a melléklet bármikor és bármikor történő újbóli megtekintését.

Bizonyos fájltípusok nem tekinthetők meg a Gmailben, beleértve az ISO és a RAR fájlokat.

  1. Nyissa meg az előnézeti mellékletet tartalmazó üzenetet.

  2. Az egérmutató használatával vigye az egérmutatót a melléklet indexképére, majd válassza ki a melléklet fájlnevét.

    Ne jelöljön ki egyetlen ikont sem. Ha így tesz, akkor a melléklet előnézetének megtekintésétől eltérő műveleteket hajt végre.

  3. Mostantól a mellékletet letöltés nélkül megtekintheti, olvashatja, megtekintheti vagy meghallgathatja.

    Előfordulhat, hogy a nagy mellékletek nem tekinthetők meg a Gmailben. Ha a méret, a kép, dokumentum vagy videó előnézetét nem tudja megtekinteni, le kell töltenie.

  4. Számos lehetőség jelenik meg a képernyő felső részén. Megnyithatja a dokumentumot a Google Dokumentumokban vagy egy másik alkalmazásban, elmentheti a Google Drive-ba, kinyomtathatja, letöltheti a fájlt, megmutathatja a fájl részleteit, vagy új ablakban megnyithatja. Válassza ki a megfelelő ikont a műveletek egyikének végrehajtásához.

  5. Ha bizonyos alkalmazásokat csatolt a Google-fiókjához, akkor más funkciókat is elvégezhet. Egyes alkalmazások például lehetővé teszik a PDF fájlok felosztását. Megtekintheti a PDF-mellékletet, és kiválaszthatja az alkalmazást az oldalak kibontásához.

  6. Az üzenethez való visszatéréshez válassza a ikont nyíl az előnézeti képernyő bal felső sarkában.