Fájlmelléklet küldése az Outlook.com segítségével

Ha olyan fájlokat szeretne megosztani, mint dokumentumok, táblázatok és képek, csatolja ezeket a fájlokat az Outlook.com e-mail üzeneteihez, és küldje el az üzenetet barátainak és kollégáinak. Ossza meg a számítógépén tárolt fájl másolatát, vagy ossza meg a felhőmegosztó szolgáltatásban, például a OneDrive-ban tárolt fájlra mutató hivatkozást.

A cikk utasításai az Outlook.com és az Outlook Online szolgáltatásokra vonatkoznak.


Fájlmelléklet küldése az Outlook.com segítségével

A csatolt fájlok méretkorlátja az Outlook.com-ban 20 MB. Ezt a korlátot azonban megkerülheti, ha fájlokat oszt meg OneDrive, Dropbox vagy Google Drive mellékletként. Ezen felhőmegosztó szolgáltatások fájljai linkként jelennek meg az üzenetben. A felhőszolgáltatásból származó fájlok megosztása nem használja fel az e-mail tárhelyet, és nem telik el idő a mellékletek letöltésével az Outlookban.

  1. választ Új üzenet és állítsa össze az e-mail üzenetét.

  2. választ csatolása.

    A Csatolás megtalálásához keresse meg a gemkapocs ikont az üzenet fölötti és alatti eszköztárakon. Mindkettő ugyanazt az opciót aktiválja.

  3. A számítógépén tárolt fájl csatolásához válassza a lehetőséget Tallózás ezen a számítógépen megjeleníteni a Nyisd ki párbeszédpanelen válassza ki a fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki hogy csatolja a fájlt az e-mailhez. Ezután folytassa a 6. lépéssel.

  4. A felhőalapú tárolási szolgáltatásból származó fájl csatolásához válassza a lehetőséget Tallózzon a felhő helyein. Ezután válassza ki a fájlt a OneDrive-fiókjában (vagy más csatlakoztatott felhőfiókban), majd válassza a lehetőséget Következő.

    Ha a Google Drive vagy a Dropbox szolgáltatást használja, válassza a lehetőséget Fiók hozzáadása csatlakozni a szolgáltatáshoz az Outlook.com-fiókjához. Ezeket a fiókokat hozzá kell adni, mielőtt csatolhatná a felhőalapú helyeken tárolt fájlokat.

  5. Ha megoszt egy fájlt a OneDrive-ból (vagy egy másik felhőfiókból), válassza az egyik lehetőséget Megosztás OneDrive-linkként or Csatolja másolatként. Ha linkként osztja meg a fájlt, a címzett online megtekintheti a fájlt.

    Ha a fájl meghaladja a méretkorlátot, a rendszer kéri, hogy töltse fel a OneDrive-ba, és csatolja OneDrive-fájlként. Nem csatolhatja a fájlt és nem küldhet másolatot.

  6. Várja meg, amíg a fájl teljesen feltöltődik. Amikor a feltöltés befejeződött, a melléklet ikonként jelenik meg az üzenet összeállításának ablakában.

  7. Fejezze be az üzenet írását, majd válassza a lehetőséget Küldés hogy az üzenetet a csatolmányával együtt kézbesítse.


Azonosítsa magát és értesítse a címzettet a fájlmellékletről

Tájékoztassa a címzettet, hogy e-mailt küld csatolmánysal, hogy ne feltételezzék, hogy spam e-mail. Ha olyan személynek küldi a mellékletet, akit nem ismer jól, adjon meg neki elegendő információt személyazonosságának igazolásához, és mondja el nekik, hogy mi található a fájlban.

Néhány e-mail rendszerrel könnyen el lehet tekinteni a csatolt fájlokat. Ez egy másik ok arra, hogy az üzenetben egyértelmű legyen, hogy fájl van csatolva. Mondja meg a nevét, méretét és mit tartalmaz. Így a címzett tudja, hogy megkeresi a mellékletet, és biztonságosan megnyitható.