Az Outlook nem működik? Az Outlook.com szolgáltatás állapotának ellenőrzése

Ha nem tud hozzáférni az Outlook.com-fiókjához, akkor a Microsoft problémája lehet, vagy az Öné lehet. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell ellenőrizni és mit kell tenni, ha a probléma vége.

A cikk utasításai az Outlook.com, az Outlook Online, az MSN Hotmail és a Windows Live szolgáltatásokra vonatkoznak. Ha e-mailje jelenleg @ outlook.com, @ msn.com, @ live.com vagy @ hotmail.com végződésű, akkor az e-mail ugyanazon a platformon fut, mint az Outlook.com, és itt szerepel.


Hogyan állapítható meg, ha az Outlook.com nem működik

Nem fér hozzá az e-mailhez, és nem biztos benne, hogy ki a hibás? Először ellenőrizze ezeket a helyeket, hogy megnézze, mindenki számára elérhető-e vagy sem.

  1. Látogasson el a Microsoft 365 szolgáltatásállapot oldalára az Outlook.com szolgáltatás állapotának megtekintéséhez. Ha egy zöld pipa jelenik meg az Outlook.com mellett, akkor a Microsoft szempontjából minden megfelelően működik az Outlook.com szolgáltatással.

    Ha a weboldalon piros vagy sárga szimbólum jelenik meg az Outlook.com mellett, a Microsoft jelenleg problémát tapasztal, és tisztában van a problémával. A szimbólum melletti megjegyzések segíthetnek kideríteni, mi folyik itt.

  2. Egy másik módja annak ellenőrzésére, hogy az Outlook.com webhely nem működik-e, olyan webszolgáltatás használata, mint például a Le mindenkinek vagy csak nekem vagy a Le detektor. Ha ezek a webhelyek azt mutatják, hogy az Outlook.com nem működik a webcím megadása után, akkor valószínűleg mindenki számára vagy a felhasználók túlnyomó többsége számára leáll. Ebben az esetben várja meg, amíg a Microsoft megoldja a problémát.

    A Down Detector megmutatja, hogy hány felhasználó jelentett problémát az elmúlt 24 órában vagy annál tovább. A Down Detector ellenőrzi, hogy az Outlook.com szórványosan jelentkezik-e problémákkal (néha működik, máskor azonban nem töltődik be). 

  3. Ha Twitter rajongó vagy, keress rá az #Outlookdown kifejezésre. Ha a webhely mindenki számára elérhető, valószínűleg valaki már tweetelt róla. Ügyeljen a tweet időbélyegzőire, hogy megbizonyosodjon arról, hogy korábban nem arról beszélnek, hogy az Outlook nem működött.

Ha jelentenek problémákat, valószínűleg meg kell várnia, amíg a Microsoft kijavítja a problémát. Ha azonban senki más nem jelent problémát az Outlook szolgáltatással kapcsolatban ezeken a szolgáltatásokon, a probléma szinte biztosan az Ön oldalán áll.


Az Outlook.com problémák megoldása

Ha az Outlook.com állapota működik, de nem tud bejelentkezni, akkor a probléma a számítógépével, a hálózatával vagy a szolgáltatóval lehet.

Az Outlook.com hibaelhárításához, ha lát egy zöld pipát a szolgáltatás állapotoldalán, de problémái vannak a levelezési szolgáltatással, próbálkozzon az alábbi javításokkal a bemutatott sorrendben:

  1. Zárja be és nyissa meg újra a böngészőt. Ez törli a böngésző gyorsítótárát, és megoldhatja az Outlook.com-hoz való csatlakozással kapcsolatos problémákat.

  2. Törölje a böngésző gyorsítótárát. Tartsa nyomva a Ctrl gombot, majd nyomja meg a gombot F5. Ez törli a gyorsítótárat és újratölti az Outlook.com oldalt.

  3. Indítsa újra a számítógépet. Ez törli az ideiglenes fájlokat és más gyorsítótárazott fájlokat, amelyek megakadályozzák az Outlook problémák megoldását, annak ellenére, hogy a szolgáltatás biztonsági másolatot készít.

  4. Öblítse ki a DNS-gyorsítótárat. megnyomni a Rajt gombra, írja be cmd, És válassza ki a parancssorból kb. Ezután írja be ipconfig / flushdns és nyomja meg az belép.

    A DNS-kiszolgálók azonosítják azoknak a tartományoknak az IP-címét, amelyekhez böngészővel csatlakozik. Amikor az IP-címek megváltoznak, a gyorsítótárazott DNS-beállítások hatására a böngésző továbbra is hozzáfér a régi, helytelen IP-címhez.

  5. Indítsa újra az útválasztót. Húzza ki az otthoni útválasztót, várjon 30 másodpercet, majd dugja vissza. Az útválasztó újra csatlakozik az internetszolgáltatóhoz, és újra létrehozza az internetkapcsolatot. Csatlakozzon az Outlook.com webhelyhez, és nézze meg, hogy a probléma megoldódott-e.

Ha ezeknek a lépéseknek az elvégzése után az Outlook.com továbbra is leáll, akkor internetszolgáltatója valószínűleg megtagadja a hozzáférést a webhelyhez. Hívja internetszolgáltatóját, hogy ellenőrizze, nincs-e más előfizetőnek hasonló problémája.