LogiLDA.dll: mit jelent és hogyan javítható

A Windows 10 LogiLDA.dll hibaüzenetek általában akkor jelennek meg, amikor az eszköz elindul, vagy röviddel azután, hogy bekapcsolják, alvásból felébresztik vagy újraindítják. Ha a számítógép régi, vagy több feladata fut egyszerre, a LogiLDA.dll figyelmeztetés néhány perc múlva megjelenhet, miután a Windows 10 eszköz aktívvá és használhatóvá vált.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások és hibaelhárítási tippek a Windows 10, valamint a Windows 8 és 8.1 rendszerekre vonatkoznak.

Logitech


LogiLDA.dll hibák

A Windows 10 laptopok, asztali számítógépek és táblagépek LogiLDA.dll hibaüzenetei többféle formátumban jelenhetnek meg, de ezek a hibaüzenetek általában a következőkhöz hasonlítanak:

  • Hiba történt a c indításakor: windows system32 logilda.dll / A megadott modul nem található.

A LogiLDA.dll hibák oka

A LogiLDA.dll fájl általában olyan programokkal van társítva, mint a Logitech Download Assistant, amelyet gyakran egy Windows 10 eszközre helyeznek egy új Logitech hardver, például egy Logitech játékegér vagy billentyűzet telepítése után.

Előfordulhat, hogy egyes Windows 10 számítógépek előre telepítik a Logitech Download Assistant szoftvert.

A Logitech Download Assistant indításkor automatikusan keresi az összes eszközillesztőt és szoftverfrissítést az észlelt Logitech termékekről. Ha probléma merült fel a LogiLDA.dll indításakor, ez a következőket jelentheti:

  • A fájl nincs megfelelően telepítve, és hiányzik a programból.
  • A közelmúltbeli Windows-frissítés miatt a program rossz helyen kezdte el keresni ezt a fájlt.

A / az LogiLDA.dll hibák kiküszöbölése a Windows 10 rendszerben

Ez a probléma és a kapcsolódó javítások elsősorban a Windows 10 számítógépekre, laptopokra és táblagépekre vonatkoznak. A Windows 8 vagy a Windows 8.1 rendszert használók azonban hasznosnak találhatják ezeket az információkat, mivel a LogiLDA.dll hibák okai és megoldásai ezeken a Windows operációs rendszereken hasonlóak és gyakran azonosak.

  1. Indítsa újra a Windows 10 eszközt. A Windows 10 számítógép, táblagép vagy hibrid eszköz, például a Surface újraindítása számos problémát megoldhat, és mindig ezt kell elsőként kipróbálni.

    Indítsa újra a Windows 10 eszközt, miután megkísérelte a következő tippeket és megoldásokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a végrehajtott változtatások működtek-e.

  2. Telepítse a legújabb Windows 10 frissítést. Az új funkciók hozzáadása és az eszköz rosszindulatú programokkal és vírusokkal szembeni védelmének javítása mellett a Windows 10 frissítései kijavíthatják az esetleges fájlhibákat is.

    Csatlakoztassa Windows 10 számítógépét vagy táblagépét egy áramforráshoz a frissítések telepítése előtt, mivel egyesek több mint egy órát vehetnek igénybe a teljes letöltés és telepítés érdekében.

  3. Telepítse újra az egér eszközillesztõit. A LogiLDA.dll hibákat a számítógépre telepített Logitech program okozhatja. Ezeket a hibákat az egérhez telepített illesztőprogramok is kiváltják. Nyisd ki Eszközkezelő > Egerek és más mutatóeszközök, kattintson a jobb gombbal az egér nevére, majd válassza a lehetőséget Az eszköz eltávolítása.

    A folyamat befejezése után válassza le az egeret, indítsa újra a Windows 10 eszközt, majd csatlakoztassa újra az egeret.

  4. Indításkor tiltsa le a LogiDA-t. nyomja meg Ctrl + Alt + Del, választ Task Manager, Majd válassza ki Indítás. Jobb klikk LogiDA az indításkor futtatásra beállított programok listájából, majd válassza a lehetőséget Kikapcsolja.

    Ez nem oldja meg a programmal kapcsolatos problémákat. Ehelyett megakadályozza a Logitech Download Assistant automatikus működését, amikor bekapcsolja a számítógépet, és megjeleníti a LogiLDA.dll hiányzó hibaüzenetet.

  5. Távolítsa el a Logitech programot. Ha számítógépe folyamatosan azt mondja Önnek, hogy probléma merült fel a Windows LogiLDA.dll indításakor, a javítás másik módja a program eltávolítása. Ezt meg lehet nyitni Rajt > Minden alkalmazás, kattintson a jobb gombbal a Logitech programra, és válassza a lehetőséget Uninstall.

    A társított program neve Logitech Download Assistant vagy valami hasonló. Ezeket a programokat egy új termék első használatakor töltik le és telepítik, de ezekre a programokra nincs szükség. A Windows 10 általában alkalmas arra, hogy további hardvereket megfelelően működjön, harmadik féltől származó alkalmazások nélkül.

  6. Telepítse újra a Logitech programot. Ha inkább a mellékelt programot szeretné használni az eszközillesztők vagy a szoftverfrissítések telepítéséhez, akkor az eltávolítás után telepítse újra azt a lemezt, amelyről eredetileg telepítette.

    Ugyanazon program eltávolítása és újratelepítése kijavíthatja az első telepítés során keletkezett hibákat.

  7. Próbálja ki inkább a Logitech Gaming Software szoftvert. A Logitech Gaming Software egy újabb Logitech program, amely naprakészen tudja tartani a hardvert, és lehetővé teszi az eszközfunkciók testreszabását is egyedi felhasználási esetekhez. Távolítsa el a Logitech Download Assistant alkalmazást a fent bemutatott módszer szerint, majd töltse le a Logitech Gaming szoftvert a Logitech webhelyéről.