Webhely-link (URL) küldése e-mailben

Az URL megosztása a legegyszerűbb módja, hogy valakit egy adott weboldalra irányítson. Az URL-eket bármilyen e-mail kliensen keresztül küldheti el, például Microsoft Outlook, Gmail, Windows Live Mail, Thunderbird, Outlook Express stb.

Kép (c) Kay / E + / Getty Images

Nagyon egyszerű weblap-linkeket küldeni: csak másolja az URL-t és illessze be közvetlenül az üzenetbe, mielőtt elküldené.


URL másolása

Webhelylinket másolhat a legtöbb asztali böngészőben és más programban, ha jobb gombbal kattint, vagy megérinti és lenyomva tartja a linket, és kiválasztja a másolási lehetőséget. Ha webböngészőt használ, az URL a program legtetején található, valószínűleg a nyitott lapok vagy könyvjelzősáv felett vagy alatt.

A linknek kb. Így kell kinéznie, a http: // vagy a https: // kezdetekkel:

https://www.lifewire.com/send-web-page-link-hotmail-1174274

Kiválaszthatja az URL-szöveget is, majd használhatja a Ctrl + C (Windows) vagy Command + C (macOS) billentyűparancs a vágólapra másoláshoz.


Hogyan küldhetünk weblap-linket e-mailben

Most, hogy az e-mail linket átmásolta, egyszerűen illessze be közvetlenül az e-mail programba. A lépések a használt programtól függetlenül azonosak:

  1. Kattintson a jobb gombbal or érintse meg és tartsa az üzenet törzsében.

  2. Válassza ki a Paszta lehetőség az URL beillesztésére az e-mailbe.

  3. Küldje el az e-mailt a szokásos módon.

A fenti lépések beszúrják a hivatkozást szövegként, hasonlóan a fenti példához, amely erre az oldalra mutat. Olyan hiperhivatkozás létrehozása, amely valójában az URL-t az üzenetben található konkrét szöveghez kapcsolja, minden e-mail kliensnél más és más.

Például a Gmailt fogjuk használni:

  1. Válassza ki azt a szöveget, amelyhez a linket rögzíteni kell.

  2. Válassza ki a Link beszúrása az üzenet alsó menüjéből (úgy néz ki, mint egy láncszem).

  3. Illessze be a URL be a webcím szakasz.

  4. nyomja meg OK hogy az URL-t a szöveghez kapcsolja.

  5. Küldje el az e-mailt a szokásos módon.

A legtöbb e-mail kliens lehetővé teszi a linkek megosztását a Link vagy a Link beillesztése nevű hasonló lehetőség révén. A Microsoft Outlook segítségével például e-maileket küldhet a betétlap lapon, a Link a Linkek részben.