Weboldal-link küldése a Yahoo Mail alkalmazással

A weblap-linkeket többféleképpen is beillesztheti a Yahoo Mail üzenetbe. Még egy előnézeti kép is beilleszthető, hogy a címzett tudja, mire számíthat.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Yahoo Mail webes verzióira és a Yahoo Mail mobilalkalmazásra vonatkoznak.


Weboldal-link küldése a Yahoo Mail segítségével

A linkek e-mail üzenetbe történő felvételének legegyszerűbb módja a másolás és beillesztés. Ezután a felhasználó átmásolhatja az üzenet linkjét, és beillesztheti a böngészőbe. Ha azonban inkább hiperhivatkozást szeretne hozzáadni, amely a felhasználót a szövegre kattintva közvetlenül az oldalra viszi:

  1. Jelölje ki a megosztani kívánt link szövegét, majd nyomja meg az gombot Ctrl + C (Windows esetén) vagy Command + C (Mac esetén) másolni.

  2. Jelölje ki a linkelni kívánt szöveget a Yahoo Mail üzenetben, majd válassza a ikont link ikon az alsó eszköztáron (a szövegformázási beállításoktól balra).

  3. nyomja meg Ctrl + V (Windows esetén) vagy Command + V (Mac esetén) a hivatkozás beillesztése a szövegmezőbe.

  4. Kattints Teszt a link megnyitásához és annak biztosításához, hogy mind működjön, mind a megosztani kívánt oldalra kerüljön.

  5. választ Megtakarítás.

  6. Küldje el az e-mailt a szokásos módon. Amikor a címzett meglátja az üzenetet, a kék szövegre kattintva megnyithatja a weboldalt egy új lapon.


A link-előnézetek felvétele a Yahoo levelező üzenetekbe

Alternatív megoldásként beilleszthet egy teljes linket (beleértve a http:// or https://) közvetlenül a Yahoo Mail üzenetbe. A weboldal beállításának függvényében a beillesztett szöveg automatikusan hiperhivatkozásra kerül, vagy egy kép előnézeti képe jön létre.

A hivatkozás előnézetének méretének és helyzetének beállításához vigye az egérmutatót az előnézeti kép fölé, majd válassza a ikont ellipszisek (...) a jobb felső sarokban.

kiválasztása eltávolít csak az előnézetet törli; maga a link az üzenet szövegében marad.


Weboldal-link küldése a Yahoo Mail Basic segítségével

A Yahoo Mail Basic nem támogatja a linkek előnézetét, de hiperhivatkozásokat is beilleszthet:

  1. Jelölje ki a megosztani kívánt link szövegét, majd nyomja meg az gombot Ctrl + C (Windows esetén) vagy Command + C (Mac esetén) másolni.

  2. Helyezze a szövegmutatót arra a helyre, ahová be szeretné illeszteni a linket a Yahoo Mail üzenetbe, majd nyomja meg az gombot Ctrl + V (Windows esetén) vagy Command + V (Mac esetén) a hivatkozás beillesztéséhez.

  3. hozzáad zárójelben a link szövege körül.

Amikor a címzett meglátja az üzenetet, az aláhúzott szövegre kattintva megnyithatja a weboldalt egy új lapon.

Ez a trükk a hiperhivatkozások felvételére is alkalmas a Yahoo Mail mobilalkalmazásból küldött üzenetekbe.