Gmail-fiók beállítása a Mac Mail alkalmazás segítségével

A Google Gmail sokat foglalkozik vele. Alapvető követelményei az internetkapcsolat és a támogatott böngésző, például a Safari. Mivel a Gmail támogatja a legtöbb böngészőt, ez sok felhasználó számára természetes választás, különösen azok számára, akik sokat utaznak, és soha nem tudják, hol lesz lehetőségük csatlakozni az internethez és megragadni az üzeneteiket.

Az ebben a cikkben szereplő információk a Mail alkalmazásra vonatkoznak a macOS összes verziójában a macOS Catalina és a Mac számítógépek összes OS X operációs rendszerén.

A Gmail webalapú felülete jól működik a legtöbb ember számára, akik bármilyen számítástechnikai eszközt használhatnak a webmail eléréséhez. Amikor a Gmailt otthon vagy Mac laptopon használja, akkor inkább az Apple Mail alkalmazást használja. Egyetlen alkalmazás, a Mail segítségével összes e-mail üzenetét egyetlen alkalmazásban rendezi.

 Jamie Grill / Getty Images


Gmail és Apple Mail

A Gmail-fiók létrehozása az Apple Mail alkalmazásban elég egyszerű. A Gmail szabványos levelezési protokollokat használ, és az Apple Mail támogatja a Gmail szervereivel való kommunikáció módszereit. Gmail-fiókot ugyanúgy adhat hozzá, mint bármely jelenleg használt POP- vagy IMAP-fiókot. Az OS X és az újabb macOS legtöbb verziójának automatizált rendszere van, amely Gmail-fiókokat hoz létre az Ön számára.

Létrehozhat Gmail-fiókot vagy közvetlenül a Mail alkalmazásban, vagy a Rendszerbeállításokban. A Rendszerbeállítások opcióval praktikus módon megtarthatja az összes közösségi médiát és e-mail fiókját, így könnyedén elvégezheti azokat a változtatásokat, amelyek automatikusan megjelennek minden ezeket használó OS X alkalmazásban. A két módszer, a Mail és a System Preferences használatával, közel azonos, és végül ugyanazokat az adatokat hozza létre mind a Mail, mind a System Preferences alkalmazásban. A Gmail-fiók az IMAP-ot használja, mert a Google az IMAP-ot javasolja a POP helyett.

Ha inkább a Gmail POP szolgáltatását szeretné használni, a szükséges információkat a Gmail Pop Setting útmutatóban találja meg. Használnia kell a manuális beállítási folyamatot is.


A Gmail beállítása az OS legújabb verzióiban

A Google-fiók létrehozásának folyamata a MacOS Catalina, a macOS Mojave, a macOS High Sierra, a macOS Sierra, az OS X El Capitan, az OS X Yosemite és az OS X Mavericks programban a Mac Rendszerbeállításokban az operációs rendszerben már meglévő automatikus konfigurációkat használja. rendszer:

  1. Válassza ki a Apple logó > System Preferences.

  2. választ Internet fiókok.

  3. Az Internetfiókok ablaktáblában olyan e-mail és közösségi médiafiókok vannak, amelyek kompatibilisek a Mac számítógéppel. Válassza a lehetőséget Google.

  4. választ Nyissa meg a Böngészőt amikor a legördülő ablakban erre kéri.

  5. Írja be Google fiókjának nevét (e-mail címét) a megnyíló ablakba, és válassza a lehetőséget Következő.

  6. Írja be Google-fiókjának jelszavát, majd válassza a lehetőséget Következő or Set Up (az operációs rendszer verziójától függően).

  7. A legördülő panel megváltozik, és megjeleníti azon alkalmazások listáját a Mac-en, amelyek felhasználhatják az Ön Google-fiókját. Válassza a lehetőséget Levél és bármely más alkalmazást, majd válassza a lehetőséget csinált.

  8. Google e-mail fiókját automatikusan beállítja a Mail alkalmazás.

    Az Internetfiókok beállítási ablaktáblához úgy is hozzáférhet, hogy elindítja a Mail alkalmazást és kiválasztja Levél > Fiókok a menüsorban.


A Gmail beállítása az OS X Mountain Lion és az OS X Lion alkalmazásban

A Gmail beállítása az OS X Mountain Lion és az OS X Lion rendszerben kissé eltér az operációs rendszer későbbi verzióitól.

  1. Indít System Preferences a Dock ikonjára kattintva vagy a kiválasztásával System Preferences tól alma menüben.

  2. Válassza ki a Levelek, névjegyek és naptárak preferencia panel.

  3. választ Gmail.

  4. Írja be Gmail e-mail címét és jelszavát, majd kattintson a gombra Set Up.

  5. A legördülő ablakban megjelenik a Mac-en található alkalmazások listája, amelyek felhasználhatják az Ön Gmail-fiókját. Helyezzen egy pipát a mellé Levél és kattintson Fiókok hozzáadása.


Ha az OS X régebbi verzióit használja

Ha az OS X Snow Leopard vagy annál régebbi verzióját használja, akkor állítsa be a Mail alkalmazást a Gmail-fiók eléréséhez a Mail alkalmazásban, a Rendszerbeállítások helyett.

  1. Indít Levél és válassza ki a Fiók hozzáadása a Fiók hozzáadása képernyő megnyitásához.

  2. Írja be Gmail e-mail címét és jelszavát. A Mail alkalmazás felismeri a Gmail-címet, és felajánlja a fiók automatikus beállítását.

  3. Helyezzen egy csekket a A fiók automatikus beállítása doboz.

  4. Kattintson az Teremt gombot.

Ennyi van benne. A Mail készen áll a Gmail megragadására.


Levelek kézi beállítása Gmail-fiókhoz

A Mail régi verzióiban (2.x és korábbi) nem volt automatikus módszer a Gmail-fiók beállítására. Még mindig létrehozhat Gmail-fiókot a Mail alkalmazásban, de manuálisan kell beállítania a fiókot, ugyanúgy, mint bármely más IMAP-alapú e-mail fiókot. A szükséges beállítások és információk a következők:

  • Számlatípus: IMAP
  • E-mail cím: [gmailusername] @ gmail.com
  • Jelszó: Gmail-jelszava
  • Felhasználónév: Az Ön Gmail-címe a "@ gmail.com" nélkül
  • Bejövő levelezőszerver: imap.gmail.com
  • Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): smtp.gmail.com

Miután megadta ezeket az információkat, a Mail hozzáférhet Gmail-fiókjához.

Hogyan érhető el a Gmail a Mail alkalmazásban

Miután beállította Gmail-fiókját, nyissa meg a Levél alkalmazásra kattintva a Dockon található ikonjára kattintva. A bal oszlop alatt Bejövő, látni fogja, hogy a Google fel van tüntetve az Apple saját iCloud-e-mailjeivel és minden más beírt e-mail fiókjával együtt. Kattintson Google hogy elolvassa és megválaszolja a Gmail-t.

A Gmail nem az egyetlen népszerű e-mail fiók, amelyet a Mail alkalmazással használhat. A Yahoo és az AOL e-mail fiókok csak néhány kattintással elérhetők ugyanazon módszerrel.