Az iCloud e-mail fiók végleges törlése

Az Apple lehetőséget kínál arra, hogy bármikor és bármilyen okból véglegesen törölje Apple ID-fiókját. Ha bármilyen Apple-eszközt használ, van iCloud-fiókja, amely része az Apple ID-jének. Az iCloud-fiókja tartalmaz egy e-mail címet, és arra használható, hogy szöveges üzeneteket és e-maileket küldjön és fogadjon, valamint elemeket vásároljon az iTunes Store és az iOS alkalmazásokban.

Mielőtt az iCloud e-mail fiók törléséhez lépésről lépésre áttérne, nézzük meg, mi történik pontosan a fiók törlésekor:

  • Tartalom vagy vásárlás az Apple iBooks alkalmazásban, az iTunes már nem lesz elérhető.
  • Az iCloudban tárolt összes fénykép, videó és dokumentum véglegesen törlődik.
  • Nem fog tudni bejelentkezni az iMessages és az iCloud Mail fogadásához, illetve a FaceTime-hívások fogadásához.
  • Ezenkívül elveszíti az Apple Pay, az iCloud kulcstartó, a Vissza a Mac-hez, az iPhone keresése, a Játékközpont és a Folyamatosság elérését.
  • A készülékeire töltött harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek adatokat tárolnak az iCloudban, szintén elvesznek.
  • Az Apple Store-ban ütemezett összes találkozót töröljük. Bármely nyitott Apple Care-ügy végleg lezárult és nem lesz elérhető. Ha konkrét aggályai vannak, látogasson el az Apple GYIK oldalára, ha többet szeretne megtudni.

Az Apple ID törlése végleges. Felhívjuk figyelmét, hogy az iCloud e-mail fiók törlése nem gyors megoldás. Az Apple-fiók teljes törlési folyamata akár hét napot is igénybe vehet. Az Apple-nek ugyanis ellenőriznie kell, hogy Ön és nem valaki más kéri-e a fiók törlését.

Ha van esély arra, hogy a jövőben hozzáférjen fiókjához, fontolja meg fiókja ideiglenes deaktiválását a fiók teljes törlése helyett. Ha továbbra is szeretné folytatni és véglegesen törölni szeretné az iCloud e-mail fiókját, a következőképpen jár el:


Mielőtt törölné az iCloud e-mailt, töltse le a fájlokat

Mivel az Apple iCloud e-mail törlése végleges, győződjön meg róla, hogy az összes fájlt letölti iPhone, iPad, Apple számítógépéről és az iCloudról. A fotók és videók mellett érdemes biztonsági másolatot készíteni az e-mailekről, a naptáreseményekről, a névjegyekről, valamint az iTunes és iBooks vásárlásokról.

Az iCloud-fiók törlése előtt távolítsa el az Apple ID-hez társított eszközöket

A fiók törlése előtt szánjon időt az Apple ID-jéhez társított Apple-eszközök eltávolítására. Ez a lépés sokkal könnyebbé teszi az új Apple ID-vel történő bejelentkezést.

  1. Jelentkezzen be iCloud-fiókjába az Apple-nél.

  2. Miután bejelentkezett, görgessen le az Eszközök szakaszig.

  3. Kattintson az eszköz képére, és mindegyiknél megjelenik egy előugró ablak, amely az eszköz részleteit mutatja.

  4. Az előugró ablak alján kattintson a szavakra, Eltávolítás a fiókból.

  5. Tegye ezt a fiókoldal minden eszközén, amíg az összes eszközt eltávolítja.


Használja az Apple Adatok és adatvédelem oldalt az Apple ID e-mail fiókjának végleges törléséhez

Miután letöltötte az összes fájlt és vásárlást, és kijelentkezett minden eszközéről, készen áll az Apple ID-fiók végleges törlésére. Itt van, hogyan:

  1. Ha nincs bejelentkezve, jelentkezzen be újra az Apple iCloud-fiókjába.

  2. Kattintson az Ugrás az Apple ID-fiók oldalra szavakra Fiók kezelése.

  3. Görgessen le az alján található Adatok és adatvédelem szakaszig, majd kattintson Adatvédelem kezelése.

  4. Az oldal alján található a lehetőség Törlés Fiók. Kattints Fiók törlésének kérése.

  5. Megjelenik egy felugró ablak, amely arra kéri, hogy válassza ki a kérés okát.

  6. Az Apple emlékeztetni fogja Önt, hogy olvassa el a fiókjának törlésével kapcsolatos információkat. Kattintson a gombra folytatni, és a Törlési feltételek, és jelölje be a jelölőnégyzetet, hogy megerősítse egyetértését.

  7. Az Apple kapcsolatfelvételi adatokat kér a fiók állapotának frissítéséhez. Adjon meg egy olyan e-mail címet, amely NEM tartozik a törölt fiókhoz.

  8. Az Apple egyedi hozzáférési kódot biztosít Önnek, amelyet kapcsolatba kell lépnie az Apple ügyfélszolgálatával. Ezzel a kóddal törölheti a fiók törlési folyamatát is.

Az Apple 7 napon belül véglegesen törli a fiókot. Ebben az időszakban az Apple ID-fiókja aktív marad.