Hogyan szinkronizálhatja az asztalt a felhőbe a OneDrive segítségével

Az olyan szolgáltatások, mint a Dropbox és a OneDrive, kényelmes módszert kínálnak az összes dokumentum eléréséhez számos számítógépen, táblagépen és telefonon. A Windows asztal és a felhő szinkronizálása a OneDrive használatával biztosítja, hogy bármikor megtalálja a fontos fájlokat, amikor szüksége van rájuk - bármely eszközön.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


Miért szinkronizálja a Windows Asztalot a OneDrive programmal?

Az általánosan használt mappák, például a Windows asztali számítógép felhőbe helyezése nagyszerű megoldás, ha az asztalt általános lerakóhelyként használja a letöltött fájlok vagy a gyakran hozzáférhető elemek számára. Így ezeket a fájlokat mindig szinkronizálja az összes eszközén. Csatlakoztathat más számítógépeket is, amelyeket használ a OneDrive szinkronizálásával.

Hogyan lehet az asztalt a felhőbe helyezni a OneDrive segítségével

Mielőtt elkezdené, telepítse a OneDrive asztali szinkronizáló klienst a Windows verziójára. A Windows 10 és a Windows 8.1 már rendelkezik ezzel a programmal, de a Windows 7 felhasználóknak manuálisan kell letölteniük és telepíteniük a szinkronizáló klienst. A Windows 8 felhasználói frissíthetnek Windows 8.1-re, hogy elkezdhessék használni a OneDrive programot.

  1. Nyissa meg a Windows Fájlkezelőt, kattintson a jobb gombbal Asztali, majd válassza ki ingatlanok.

  2. Ban,-ben Asztal tulajdonságai párbeszédpanelen válassza a ikont Települések lapot, majd válassza ki Mozog.

  3. A párbeszédpanelen kattintson duplán OneDrive majd válassza ki Új mappa új mappa létrehozásához. Nevezd meg asztali.

    Függetlenül attól, hogy hívja a mappát, Asztalként jelenik meg a OneDrive fájllistában. Ha három számítógép asztali számítógépe van szinkronizálva ugyanarra a OneDrive-fiókra, mindegyik más mappanevet használ, de mindegyik asztali néven jelenik meg.

  4. A ... val asztali mappát kiemelve, válassza a lehetőséget Válassza ki a Mappa.

  5. választ alkalmaz az új beállítások alkalmazásához. A szövegbeviteli mező a Települések fülnek a következőképpen kell kinéznie:

    C: Felhasználók [Felhasználónév] OneDrive Desktop

  6. választ Igen annak megerősítéséhez, hogy az asztalt a OneDrive programba kívánja áthelyezni, majd válassza a lehetőséget OK bezárni Asztal tulajdonságai párbeszédablak.

Ugyanazon eljárással helyezze át a Windows számítógép bármely mappáját a OneDrive programba.


Biztonságosak a fájljaim a felhőben?

Az asztal vagy más mappák felhőbe mozgatása kényelmesebb, mint a fájlok USB-memóriakártyával történő továbbítása. A felhőben történő tárolásnak azonban vannak bizonyos biztonsági vonatkozásai. Amikor online fájlokat tesz fel, mások potenciálisan hozzáférhetnek hozzájuk. A bűnüldözés például felhatalmazást használhat arra, hogy hozzáférést kérjen a fájljaihoz, és előfordulhat, hogy nem kap róla tudomást, amikor ez megtörténik.

Gyakoribb probléma, amikor a hackerek kitalálják vagy ellopják a fiók jelszavát. Ha ez megtörténik, a rossz fiúk potenciálisan hozzáférhetnek az OneDrive fájljaihoz. Ez nem óriási probléma, ha a felhőbe csak a középiskolából származó régi költészetet mentette el. A személyes dokumentumokat tartalmazó munkadokumentumokhoz vagy fájlokhoz való jogosulatlan hozzáférés azonban pusztító lehet.

Számos biztonsági intézkedést tehet ennek a kockázatnak a csökkentésére. Az egyik a kéttényezős hitelesítés engedélyezése a felhőtárfiókhoz. Egyszerűbb intézkedés: elkerülni, hogy bármi olyan legyen a felhőben, amelynek olyan információi vannak, amelyeket nem akar, hogy mások lássanak. Az otthoni felhasználók számára ez általában azt jelenti, hogy olyan elemeket, mint a pénzügyi táblázatok, számlák és jelzálogkölcsönök, a merevlemezen és ne a felhőben tartsanak, azzal a kockázattal jár, hogy a merevlemez meghibásodása esetén potenciálisan elveszítik a hozzáférést.

2019 közepe és vége között a Microsoft kiadta a Personal Vault funkciót a OneDrive számára - hullámokban terjed ki a felhasználók számára világszerte 2019 folyamán -, amely titkosítás és kényszerű többtényezős hitelesítés révén további biztonságot kínál. A viszonylag ritkán elérhető kritikus fájlok esetében a Personal Vault a védelem és a könnyű hozzáférés egyensúlyát kínálja.

További információ a személyes széfről