Mi az iPad Home gomb és mit tehet?

Az iPad Home gombja az a kicsi, kör alakú gomb az iPad alján. Ez egyben az egyetlen gomb a tablet oldalán. Az Apple tervezési filozófiája azon az ötleten alapszik, hogy a kevesebb jobb, ami miatt ez az egyik kevés módja az iPad vezérlésének a képernyőn megjelenő vezérlőkön kívül.

A Kezdőlap gomb legfontosabb használata, ha a Kezdőképernyőre vezet, ahol az összes alkalmazásikon található. Ha egy adott alkalmazásban tartózkodik, akkor a Kezdőlap gombra kattintva kiléphet az alkalmazásból, és felfedheti a Kezdőképernyőt. De számos más nagyon fontos funkciója van az iPadnek, amelyet a Home gomb segítségével aktiválhat.

Ez a cikk az iPad modellekre vonatkozik, a 3. generációs iPad Pro-ig, amely nem rendelkezik Kezdőlap gombbal.


A Home gomb a Siri átjárója

A Siri az Apple hangvezérelt személyes asszisztense. Különféle feladatokat végezhet, beleértve a közeli éttermek felkutatását, riasztások beállítását és alkalmazások megnyitását.

Aktiválja a Sirit úgy, hogy néhány másodpercig lenyomja a Home gombot, amíg két sípoló hangot nem hall. A képernyő alján sokszínű vonalak jelennek meg, jelezve, hogy a Siri készen áll a parancs meghallgatására.


Gyorsan válthat az alkalmazások vagy az alkalmazások bezárása között

Az iPad-nek van módja megnyitni az alkalmazásokat, amelyek sokkal gyorsabbak, mint az ikonok egymás utáni keresése a megfelelő után. A legutóbb használt alkalmazáshoz való visszatérés leggyorsabb módja, ha a Kezdőlap gombra kattintva elindítja a többfeladatos képernyőt.

Ez a képernyő megmutatja az összes legutóbb megnyitott alkalmazás ablakát. Csúsztathatja az ujját előre és hátra az alkalmazások közötti váltáshoz, és megérinthet egy alkalmazást a megnyitásához. Ha ez az egyik legutóbb használt alkalmazás, akkor még mindig a memóriában van és ott folytatja, ahol abbahagyta. Az alkalmazásokat ezen a képernyőn is bezárhatja, ha ujjával felfelé csúsztatja őket a képernyő teteje felé.

Mint minden iPad-képernyőn, úgy is visszatérhet a kezdőképernyőre, ha ismét rákattint a Kezdőlap gombra.


Készítsen képernyőképet iPad készülékéről

Készíthet egy képernyőképet iPad készülékéről, ha pontosan lenyomja az Alvó / Ébresztő gombot és a Kezdőlap gombot. A képernyő villog, és kamera hangja hallható, amikor az iPad elkészíti a képet.

Aktiválja a Touch ID-t

Ha nemrégiben volt iPadje (azaz: iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4 vagy újabb), akkor a Home gomb ujjlenyomat-érzékelővel is rendelkezik. Miután beállította a Touch ID-t iPad-jén, ujjával sok mindent megtehet, például megnyithatja az iPad-et a lezárási képernyőn anélkül, hogy beírná a jelszavát, és ellenőrizné, hogy vásárolni szeretne-e az App Store-ban.

Apple Inc.

Hozzon létre saját parancsikont a Home gomb használatával

Az egyik trükk, amelyet megtehet az iPad készülékkel, egy akadálymentességi parancsikon létrehozása a Home gomb segítségével. Használhatja ezt a három kattintásos parancsikont a képernyő nagyításához, a színek megfordításához, vagy az iPad beolvasásához a képernyőn megjelenő szöveget.

Így állíthatja be.

  1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást.

  2. Érintse általános a bal oldali menüben.

  3. választ megközelíthetőség.

  4. Érintse Hozzáférhetőség Parancsikon.

  5. Érintse meg azokat a lehetőségeket, amelyeket aktiválni kíván a parancsikonon. A pipák azt jelentik, hogy be vannak kapcsolva.

  6. Miután kiválasztotta a kívánt parancsikonokat, aktiválja úgy, hogy egymás után háromszor gyorsan rákattint a Kezdőlap gombra.