Hogyan javíthatók az iTunes dalai az Equalizer használatával

Csakúgy, mint az otthoni sztereó berendezések fizikai grafikus hangszínszabályzói, az iTunes hangszínszabályzója lehetővé teszi a hallott hang alakítását a hangminőség javítása érdekében.

A beépített többsávos hangszínszabályzóval növelheti vagy csökkentheti bizonyos frekvenciatartományokat annak érdekében, hogy a hangszórókon keresztül pontosan megkapja a kívánt hangválaszt. Hasznosnak találja ezt a technikát a különböző helyiségekben történő zenehallgatáshoz is, mivel a környezet saját akusztikai variációkkal rendelkezik.

Az audio-kiegyenlítés folyamatát nem szabad összetéveszteni az iTunes egy másik hangjavító eszközével, a Sound Check nevű eszközzel, amely normalizálja a dalok hangosságát úgy, hogy mindannyian ugyanolyan hangerővel játszanak.

Az útmutató útmutatója az iTunes 11-es és újabb verzióira, valamint az új Apple Music alkalmazásra vonatkozik, amely az iTunes-t macOS Catalina (10.15) -re cserélte.


Az iTunes Equalizer eszköz megnyitása számítógépen

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket az iTunes EQ funkció eléréséhez egy Windows eszközön.

  1. Az iTunes főképernyőjén válassza a ikont Megnézem menü fül a képernyő tetején. Ha nem látja ezt a menüt, akkor a billentyűt lenyomva tartva kell engedélyeznie CTRL gombot és nyomja meg a gombot B.

  2. választ Az Equalizer megjelenítése. Alternatív megoldásként tartsa lenyomva a gombot CTRL + műszak gombokat, majd nyomja meg a gombot 2.

  3. Az ekvalizer eszközt most meg kell jeleníteni a képernyőn, és alapértelmezés szerint engedélyezni kell. Ha nincs engedélyezve, jelölje be a jelölőnégyzetet a On opciót.


Az iTunes Equalizer eszköz megnyitása Mac gépen

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket az iTunes EQ funkció eléréséhez Mac gépen.

  1. Az iTunes főképernyőjén válassza a lehetőséget Ablak és azután iTunes Equalizer. Alternatív megoldásként tartsa lenyomva a gombot Opció + Parancs gombokat, majd nyomja meg a gombot 2.

  2. Miután az ekvalizer megjelenik, ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e. Ha nem, jelölje be a négyzetet On.

Beépített Equalizer Preset kiválasztása

Mielőtt átvészelné a problémát saját egyéni EQ beállításának létrehozásával, előfordulhat, hogy az egyik beépített preset jól fog működni. Jó választék van a különböző presetekből, köztük a Dance, az Electronic és a Hip-Hop, valamint olyan speciálisabb beállítások, mint a kicsi hangszórók, a beszélt szó és a Vocal Booster.

Az alapértelmezett előre beállított (Lapos) és a beépített egyik közötti váltáshoz kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Kattintson az Fel / le nyíl a téglalap alakú mezőbe az EQ előre beállított értékek listájának megjelenítéséhez.

  2. Válasszon egyet a kiválasztásával. A többsávos hangszínszabályzó automatikusan megváltoztatja a csúszka beállításait, és megjelenik a kiválasztott preset neve.

  3. Ha az egyik dal lejátszása után egy másik beállítást szeretne kipróbálni, ismételje meg a fenti lépéseket.


Saját testreszabott hangszínszabályzó-készletek létrehozása

Ha kimerítette az iTunesba beépített összes előre beállított beállítást, akkor talán szeretne sajátot létrehozni. Itt van, hogyan:

  1. Játsszon le egy zeneszámot vagy lejátszási listát az iTunes könyvtárából, hogy hallhassa, mi történik a hanggal, amikor elkezdi módosítani az equalizer beállításait.

  2. Módosítsa az egyes frekvenciasávokat a csúszka vezérlőinek felfelé vagy lefelé mozgatásával. Ne aggódjon a beépített presetek bármelyikének megváltoztatása miatt ebben a szakaszban, mivel semmi sem kerül felülírásra, és ennek kiválasztásával mindig visszatérhet egy előre beállított értékre.

  3. Miután elégedett az általános hangzással, válassza ki a Fel / le nyíl a téglalap alakú mezőbe, mint korábban, de ezúttal válassza Készítsen előre beállítást.

  4. Írja be az egyéni előre beállított név nevét, és válassza ki OK. Ekkor a képernyőn megjelenik az egyedi készítésű beállítások neve. Mostantól a presetek listájában is megjelenik.