Hogyan adhatunk rádióállomásokat az iTunes-hoz

Az internetes rádiófolyamok a rádióállomások online változatai. Az állomások hallgatásához már nem kell autórádiót vagy AM / FM tunert használni. Ha egy állomás online adást sugároz, valószínűleg az iTunes-on is meghallgathatja. A legtöbb médialejátszóhoz hasonlóan az iTunes is képes élő zenét, időjárási híreket, híreket, rendőrségi rádiókat vagy podcastokat sugározni.

A stream hozzáadása után a saját lejátszási listájába kerül, az Internet Songs néven, és úgy működik, mint az iTunes könyvtár bármely más lejátszási listája.

Egyes rádiófolyamokat rendszeres zenefájlként lehet azonosítani, és az iTunes Könyvtár szakaszába lehet helyezni, az időtartam "Folyamatos".


Hogyan adhatunk rádióállomásokat az iTunes-hoz

Nem minden rádió állomás tesz élő közvetítést a weboldalára, de vannak források a rádióállomások megtalálásához. Miután megtalálta, másolja az adott stream URL-jét.

  1. Ha az iTunes nyitva van, keresse meg a filé > Nyissa meg a közvetítést. Alternatív megoldásként használja a billentyűparancsot Command + U Mac-en, vagy Ctrl + U számítógépen.

  2. Illessze be az online rádióállomás URL-jét a megadott mezőbe.

  3. választ OK hogy hozzáadja az állomást az iTunes-hoz.

    Egyéni rádióállomás eltávolításához kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Törlés a könyvtárból.


Hol találhatók az internetes rádióadások

Az alábbiakban két példa található azokra a webhelyekre, amelyek nagy mennyiségű ingyenes internetes adatfolyamot tartalmaznak, közvetlen hivatkozásokkal az URL-ekre, amelyeket átmásolhat és hozzáadhat az iTunes-hoz. Előfordulhat azonban, hogy kedvenc rádióállomásának linkje felkerül a weboldalára, így ha egy adott állomást keres, akkor először ott kell keresnie.

  • Rádió? Persze !: Válassza ki aktív az állomások listájában az "Állapot" melletti legördülő listából, majd keressen egy kulcsszót, amely segítségével megkeresheti az Ön által követett állomást. Válassza ki a táblázat fejlécét az eredmények név, műfaj, ország, nyelv és legutóbbi frissítés dátuma szerinti rendezéséhez. Miután megnyitotta a kívánt adatfolyamot, másolja a linket a forrás szakaszba, és illessze be az iTunes-ba a fentiek szerint.
  • Icecast könyvtár: keresés kulcsszó szerint vagy böngészés műfaj szerint. Kattintson a jobb gombbal az adatfolyam melletti M3U hivatkozásra, és illessze be az iTunes alkalmazásba.

A rádiófolyamok olykor szokásos fájlformátumban vannak, mint az MP3, de mások lejátszási listákban, például PLS vagy M3U lehetnek. Nem számít a formátum, próbálja beilleszteni az iTunes-ba a leírásnak megfelelően. Ha működik, másodperceken belül megkezdi a lejátszást. Ha nem működik, akkor hozzáadható az iTunes-hoz, de soha nem játszik le.