Hogyan hallgathatunk iTunes podcastokat Androidon

Nem kell iPhone, hogy élvezhesse az interneten elérhető milliónyi podcastot. Tudja meg, hogyan hallgathat iTunes podcastokat Android-eszközén egy alkalmazás vagy egy webböngésző segítségével.

A cikkben található utasítások minden okostelefonra és táblagépre vonatkoznak, függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-eszközét: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Hogyan hallgassunk podcastokat egy webhelyről az Android rendszeren

Sok podcaster elérhetővé teszi podcast epizódjait a weboldalain.

Podcastok letöltése vagy meghallgatása az internetről:

  1. Nyisson meg egy böngészőt Android-eszközén, és keressen fel egy webhelyet, amely elérhetővé teszi a podcast-epizódokat hallgatásra vagy letöltésre.

    Podcastok kereséséhez lépjen az iTunes Előnézet oldalára. Amikor kiválaszt egy podcastot, megjelenik az epizódok listája és egy link a podcast webhelyére.

  2. Válassza ki a kívánt epizódot, majd válassza ki Hallgat, játszani, vagy a megfelelő ikonra. A podcast epizód az alapértelmezett audio lejátszóban játszik le.

  3. Válassza ki a Letöltések
    link (gyakran lefelé mutató nyíllal ábrázolva), ha rendelkezésre áll. A podcast epizódot az Android Letöltések alkalmazásba menti.

A weboldalakról letöltött podcastok általában MP3 formátumban vannak, és bármely Android médialejátszón lejátszhatók.


Podcastok átvitele az iTunes-ról az Android-ra

Ha az iTunes-ot a számítógépén használja, lehetséges a podcastok átvitele az iTunes-ról az Android-eszközére. Mielőtt azonban epizódokat adna át PC-ről vagy Mac-ről, iratkozzon fel a podcastra.

Podcastok letöltése a számítógépre és az Android-ra való áthelyezése:

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást PC-jén vagy Mac számítógépén.

  2. Menjen az iTunes áruházba, és keresse meg a kívánt podcastot.

  3. választ Feliratkozás a podcast kezdőlapján.

  4. Menj a könyvtár és töltse le a kívánt podcastot a Letöltések
    linkek az egyes epizódok mellett.

  5. A letöltött podcast epizódok megkereséséhez nyissa meg a fájlkezelőt a számítógépén, és lépjen a következőre: zene > iTunes > iTunes Media > podcastok.

  6. Csatlakoztassa Android-eszközét a számítógépéhez USB-kábelen keresztül, és külön fájlban nyissa meg annak tartalmát a fájlkezelővel.

  7. Válassza ki a számítógépről átvinni kívánt podcast fájlokat, és húzza a fájlokat a zene mappát Android-eszközén.

  8. Amikor a fájlok átkerülnek az Android rendszerére, keresse meg őket az eszköz belső tárhelyén, és válasszon ki egy epizódot. A fájl az alapértelmezett médialejátszón játszik le.


Hogyan lehet podcastokat találni a Google Podcastokon

Ha dedikált Android-alkalmazást szeretne használni a kedvenc podcastjainak meghallgatásához, próbálja ki a Google Podcastokat. Ha podcastot talál az iTunes-on, akkor valószínűleg a Google Podcasts szolgáltatásban is megtalálja. A Google Podcasts alkalmazást a Google Playről töltheti le.

Podcastok megkeresése:

  1. Nyissa meg a Google Podcasts alkalmazást, és koppintson a ikonra nagyító a bal felső sarokban podcastok keresésére.

  2. Válassza ki a kívánt podcastot, és érintse meg a elemet Feliratkozás a podcast felvétele a kedvencek listájába.

  3. Érintse játszani egy epizód mellett, hogy elkezdje hallgatni.


A RadioPublic használata ingyenes podcastok kereséséhez

A Google Podcasts-on kívül sokkal több podcast-alkalmazás található az Android-felhasználók számára, de ezek közül az egyik kiemelkedik. A RadioPublic lehetőséget ad a podcast készítőknek egy univerzális podcast link létrehozására. Ez az univerzális link lehetővé teszi a podcast hallgatók számára, hogy bármilyen eszközön megnyissanak egy podcast epizódot.

Miután letöltötte a RadioPublic alkalmazást a Google Play Áruházból, a legtöbb funkció használatához nem szükséges fiókot létrehozni.

A RadioPublic alkalmazásban való navigáláshoz:

  1. Érintse Fedezd fel a RadioPublic ablak tetején, és podcastokat kereshet.

  2. Válassza ki a hallgatni kívánt podcastot, majd érintse meg a elemet Kezdje el hallgatni or Hozzáadás otthonhoz a podcast kezdőlapján.

    A podcastok listájának megtekintéséhez érintse meg a elemet Hát, majd érintse meg FŐOLDAL a RadioPublic főablakának tetején.

  3. Koppintson a letölteni kívánt epizódra a podcast kezdőlapján.

  4. Érintse Több (a három pont a jobb felső sarokban), és válassza a lehetőséget Letöltések
    .

  5. Az epizód az eszköz belső tárhelyére kerül.