Hogyan lehet valakit megtalálni a Facebookon e-mail cím használatával

Tehát fel akar keresni vagy felvenni valakit a Facebookra, de lehet, hogy a nevének megkeresésével teszi ezt. Ha tudja az e-mail címét, akkor megtalálhatja a profilját - de ez nem garantált.


Miért érdemes valakit felkeresni a Facebookon az e-mail segítségével?

Íme három tipikus ok, amiért érdemes valaki e-mail címét felhasználni a Facebook-profiljának megtalálásához:

  • Nevük annyira elterjedt, hogy túl nehéz észrevenni az összes többi azonos nevű Facebook-felhasználó között, amikor névkeresést végez.
  • Nem adták meg teljes nevüket a Facebook-profiljukon (esetleg becenevet használnak keresztnévként vagy középső nevet használnak vezetéknevükként).
  • Ők (vagy te) nem tudják a Facebook-felhasználónevüket / URL-jüket, így nem használhatod közvetlenül a profiljukra való belépéshez.

Emilie Dunphy / Web


Keressen egy e-mail címet a Facebook keresőmezőjében

Ez csak akkor működik, ha a keresett személy e-mail címe nyilvánosként szerepel az Névjegy információban. Sokan nem rendelkeznek ezzel a felsorolással a magánéletük megőrzése érdekében, így valószínűtlenebb, mint valószínű, hogy ilyen módon találja meg a személy profilját. Ennek ellenére nem árt legalább megpróbálni.

  1. Nyissa meg a böngészőben a Facebook.com oldalt, vagy nyissa meg az alkalmazást a mobil eszközén, és ha szükséges, jelentkezzen be a Facebook-fiókjába.

  2. Írja be (vagy másolja és illessze be) az interneten annak a személynek az e-mail címét, akit meg akar találni, a bármely Facebook-oldal tetején található Facebook keresőmezőbe, és nyomja meg a belép or Visszatérés kulcs.

    Az alkalmazásban érintse meg a ikont nagyító a képernyő tetején írja be az e-mail címet a keresőmezőbe, és koppintson a ikonra Go/Keresés.

  3. Alapértelmezés szerint ez a keresés minden, a kereséssel kapcsolatos eredményt megjelenít - beleértve az oldalakat, helyeket, csoportokat és egyebeket. Válaszd ki a Emberek fülön mindent kiszűrhet, kivéve a felhasználói profilokat.

    A Facebook csak azok számára jeleníti meg a profileredményeket, akik nyilvánosságra hozták e-mailjüket vagy elérhetőségüket, vagy akik már kapcsolatban állnak Önnel.

  4. Ha egyező e-mail címet lát a keresési eredmények között, válassza a ikont személy neve vagy profilfotója hogy menjen a Facebook-profiljukra. Kattintson az Ismerős hozzáadása gombra is, ha biztos benne, hogy ez a megfelelő személy.

    Ha nem találja a megfelelő profilt az eredményekben, akkor próbálja meg kiszűrni az eredményeket, ha más információt tud erről a személyről. Az interneten a bal oldalon található szűrők segítségével szűrhet város, oktatás, munkahely vagy közös barátok szerint. Az alkalmazásban használja a képernyő felső részén található vízszintes menü szűrőgombjait.

  5. választ Barát hozzáadása ha baráti kérést akarsz nekik küldeni. 

    Ha nem látja ezt a gombot, előfordulhat, hogy nem engedélyezik az embereknek, hogy baráti kérelmeket küldjenek nekik kölcsönös baráti kapcsolat nélkül. Ebben az esetben lehet, hogy ki kell választania Üzenet hogy küldjön nekik egy üzenetet, amelyben arra kéri őket, hogy először küldjenek Önnek barátkérést.


Keressen hozzáadandó embereket a Facebook Messengeren

Tudta, hogy a Messenger felhasználói nem is rendelkeznek Facebook-fiókkal a használatához? Megtalálhatja és hozzáadhat embereket a Messengerhez anélkül, hogy először hozzáadná őket barátként a Facebookra.